dilluns, 8 de juny del 2015

Crestes de tonyina i ou ('empanadillas')


Aquest passat cap de setmana vam poder gaudir de la jornada familiar de fi de curs dels Moments en família que va organitzar la Llar d'infants Colobrers, a Castellar del Vallès. Aquestes trobades són una bona oportunitat per compartir amb pares, avis, àvies, germans i germanes, una estona en comú i de festa. Què més podem demanar! Bé, sí, podem demanar una altra cosa... un bon esmorzar!! I és que en aquesta ocasió, la direcció del centre ens va proposar a les famílies que elaboréssim alguna cosa per menjar i acompanyar el bon dia que va fer. Per si fos poc, en Toni Massagué, director de la Llar d'infants El Coral i també conta - contes, va amenitzar el matí amb un espectacle musical teatralitzat. Vaja, tot plegat va ser ben bonic i vam tenir un matí molt entretingut, veient com l'Arlet ja  gaudeix molt de tot el que passa al seu voltant, sobretot dels nens i nenes amb els que interactua i, tot i que encara no camina, ben asseguda ja remena amb força traça la sorra, he he he.


Bé, i com que les emapnades i crestes van agradar força a tots els qui les van tastar, aquí teniu la recepta del plat que vam portar nosaltres. Són unes crestes, 'empanadillas' en castellà, farcides de verdures, ou i tonyina. Són ben fàcils de preparar. Si teniu temps, podeu fer la massa vosaltres mateixos (aquí teniu la meva recepta de masses).

Ingredients (per 42 obleas):
Massa crua per a les crestes
1 llauna de tonyina
1/2 pebrot verd
5-6 xampinyons
2 ous
1/2 ceba de figueres
Sofregit casolà de tomàquet 
comí mòlt
orenga
1 ou per pintar 


El que fem primer és tallar les verdures. Ara, passem a sofregir la ceba. A continuació, la salem i hi incorporem els xampinyons. Ho tornem a rectificar de sal. Hi afegim l'ou, que esclatarem dins la paella. Finalment, incorporarem el sofregit de tomàquet i remenarem  bé, rectificant de nou de sal. 


L'últim pas serà el d'afegir-hi una culleradeta de comí mòlt i una mica d'orenga. Apagarem el foc i ho deixarem refredar. Un cop fred, incorporarem la tonyina i remenarem bé. 

Ara, agafarem les rodones de massa i les farcirem, col·locant el farcit al centre de l'esfera. Pintarem els marges amb ou batut i les doblegarem per la meitat. Premsarem els marges amb una forquilla. Ho anirem fent amb totes les esferes de massa que tinguem, fins a esgotar la farsa. Pintarem les mitges esferes amb l'ou batut que encara tenim.


Enfornem les crestes al forn, durant uns 40 minuts, a 170 ºC. Dependrà de la potència del vostre forn, així que aneu revisant que no se us cremin. 


Un cop cuites, les deixem refredar i ja les teniu a punt per consumir! O, en el nostre cas, per compartir amb totes les famílies de colobrers que vam ser a l'esmorzar.



Si voleu més idees de crestes, aquí us deixo aquestes:







14 comentaris:

  1. Són les meves preferides amb verdures ou i tonyina!
    Quina manera més bona de dir adéu a aquest curs i quina il.lusió veure els nens junts per molt petits que siguin!
    Petons i bona setmana
    Palmria

    ResponElimina
  2. Quina casualitat, avui que ha vingut la meva filla a dinar a casa, li he preparat aquestes crestes.
    Estan saborosíssimes i mes així al forn.

    ResponElimina
  3. Qué gran i maca ja està l'Arlet, el temps passa, molt ràpid.
    Les crestes al forn queden molt bones i estalviem una mica de caloríes.
    Petons.

    ResponElimina
  4. Què gran l'Arlet!!! ja voldria que el meu net fos així... tot arriba oi? unes crestes molt bones1 jo des de que vaig provar fer-les al forn en faig sovint perquè el encanten!! petons

    ResponElimina
  5. Que bones aquestes crestes. Gaudeix tant com puguis de l'Arlet que el temps passa volant.
    Petons

    ResponElimina
  6. Aquestes amb tonyina i ou són les meves preferides, un clàssic que no pot faltar en un "picoteo", i què bé que ho deuríeu passar! un petó!

    ResponElimina
  7. Como ya me había comido mis empanadillas me quedé embobada mirando los bracitos de esta niña tan hermosa, que entiendo que no se le vea la cara, pero me imagino que es preciosa.
    Las empanadilla, rellenas de lo que sea son ideales para poder llevar a cualquier celebración ya que frías también están muy ricas.
    Besos.
    Blanca de JUEGO DE SABORES

    ResponElimina
  8. jo no sóc de crestes però si estan fetes al forn, sii!! m'apunto aqeust farcit! aquesta noieta serà una artista! m'encanta el vestidet! petons

    ResponElimina
  9. Aunque no se le ve la carita esta preciosa y las empanadillas tenían que estar muy ricas.
    Petons

    ResponElimina
  10. Uix!! que en fa de temps que no en menjo de crestes, i amb aquesta pinta que tenen les teves i aquest farcit... aviat cauran!! Ptons!!

    ResponElimina
  11. Les meves preferides!!! I fetes al forn...queden perfectes!
    Salut!!!
    Olga

    ResponElimina
  12. Doncs és una molt bona idea per a portar a un esmorzar o un sopar per compartir! Marta

    ResponElimina
  13. Ver estas crestas o empanadillas a estas horas es mucho más que una tentación, creo que hasta las saboreo ¡¡que buena idea!

    B7ssss

    ResponElimina
  14. Per mi aquestes són les més bones, les clàssiques, d'ou i tonyina, i et van quedar amb una pinta immillorable! Petons!

    ResponElimina

Gràcies per visitar-me, m'ajudes a seguir aquí! Fins aviat!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...