dimecres, 26 d’octubre del 2011

Avui fem conserves dolces de tomàquet i ceba

Aquesta tarda l'he passada amb els meus alumnes del curs 'L'hortet al rebost'. Era el seu tercer dia de classe i avui tocava posar en pràctica alguns coneixements que han après durant les dues sessions anteriors.

Hem preparat dues melmelades. La de tomàquet i la de ceba. Per tant, hem convertit dues verdures associades als gustos salats en dues delicioses melmelades. Avui no parlarem de la recepta, això ho deixo per un altre dia. Només us diré que quan les hem tingut fetes les hem estès sobre un llit de pasta de full per a poder-nos-les menjar amb més comoditat. Un total de 28 alumnes dins d'una cuina... Déu n'hi dó! Però amb organització, paciència i il·lusió en n'hem sortit! Gràcies a tots i totes per a fer-ho possible i felicitats per l'èxit aconseguit!

 Heus aquí el procés:

Preparant estris i ingredients...

Fent les primeres coccions i provant els fogons d'inducció...

Una alumna ens ha portat un ganivet de ceràmica. Ella ens assegurava que aquest ganivet no ennegreix l'albergínia quan la talles. I ens ha portat una albergínia perquè ho comprovéssim... funciona!


 Hem seguit treballant durament estirant la pasta de full i controlant els fogons...

I finalment, el resultat! Dues fantàstiques coques, de tomàquet i de ceba. La sorpresa? Dolces com la mel!

L'equip que ha fet possible que això fos una realitat...

7 comentaris:

  1. siempre son muy interesantes y se aprende mucho
    bon equip
    peto

    ResponElimina
  2. El tema de la ceràmica i la oxidació és, de fet, força intuitiu: tots sabem que els metalls reaccionen amb l'oxigen (bé, l'alumini no i tal) i per tant és llògic que canvii molt el fet de tallar amb un ganivet metàlic a no fer-ho. I sino fixeu-vos en aquests ganivets de plàstic que hi ha a les botigues 'de xino' i que són per tallar els enciams.

    Justament el mateix principi. :))

    ResponElimina
  3. Ainsss! M'hagués agradat assistir a aquest curs.... Què llaminer!

    ResponElimina
  4. Òscar, interessant l'explicació de l'oxidació. Ben cert, tot plegat. Ella ens assegurava ue l'acer inoxidable també ennegria albergínies, carxofes, etc. En canvi, el de ceràmica mai. De fet, anava super fi i no cal esmolar-lo mai.

    Marga, ja hi haurà una propera vegada! Gràcies pel comentari.

    Petons!

    ResponElimina
  5. Sí! Són fantàstics aquests alumnes. Jo n'estic molt orgullosa! L'últim dia hauran de fer els deures: portar a classe alguna de les conserves que hagin après. Això serà un no parar! Petonet

    ResponElimina

Gràcies per visitar-me, m'ajudes a seguir aquí! Fins aviat!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...