dimecres, 28 de desembre del 2011

Canelons de formatge provolone i melmelada de taronja

Amb aquesta recepta podreu preparar ràpidament unes postres que, a més de curioses, són delicioses. Només cal que tingueu a mà una mica de formatge provolone, un tipus de formatge italià originari del sud d'Itàlia però que, curiosament, actualment s'elabora al nord, a les regions del Piemont, Llombardia i Veneto. Podeu servir-lo fred, a temperatura ambient o tevi. En aquest últim cas, donareu més importància al sabor del formatge.


Ingredients:
Dues làmines de formatge provolone rodó
Melmelada de taronja (1 kg de taronjes, 800 g de sucre, pectina de poma, suc de llimona)
Xocolata fondant per a decorar.

Amb aquesta recepta participo a la proposta de Memòries d'una cuinera.



14 comentaris:

  1. Uns canelons ben originals i segur que molt bons!
    Nosaltres avui també hem publicat la nostra proposta pel Memòries i hem coincidit amb el dolç!
    Petons
    Sandra

    ResponElimina
  2. M'encanta, perque el provolone és del tipus de formatges amb molt poc sabor (digui-li suaus si vosté vol hehe) i en que és molt important la textura. Els adoro.

    Bravo :)

    ResponElimina
  3. Uns canalons dolcets amb molt bona pinta!!! bona entrada d'any!!

    ResponElimina
  4. Quim joc de textures més deliciosa...A Itàlia el vaig provar i em va agradar moltíssim...No em vull perdre aquesta combinació amb taronja.Quan tingui l´oportunitat la provo.

    ResponElimina
  5. dijous em van regalar una melmelada de taronja casolana, i m'agrada molt el formatge... ves que no m'hagis donat la idea de les postres per al dia del meu sant ;-)

    ResponElimina
  6. Quina finor!, de color, de sabor, de presentació... (visca els formatges suaus...reivindico!). Una recepta bonica 100%. A reveure!

    ResponElimina
  7. Sandra, ja tinc ganes de fer el xafarder amb la vostra proposta dolça!

    Òscar, tens raó, té poc sabor i una textura molt particular. Per a mi, un dels millors formatges fet en calent o a la planxa!

    Núria i Teresa, gràcies pel comentari i bon any!

    Cristina, ja em diràs què t'han semblat quan els provis!

    Manel, no deixis de provar el caneló... pots rebatejar-los... els canelons Sant Manel! I ja serà la pera... he he.

    Mercè, sí que queden molt fins! I un cop comences... ja no pots parar! Si en fas, fes-ne força!

    Petonets!!!

    ResponElimina
  8. Uns canelons de postres!!!!!!, ummmmm deliciosos
    Petons

    ResponElimina
  9. Riquísimos. Así en dulce tienen que estar buenísimos.
    Besos

    ResponElimina
  10. Gràcies Anna! Els teus canelons també els he vist, són dolços... i boníssims! Fins aviat!

    ResponElimina
  11. Unos canelones además de originales riquisimos.
    Saludos.
    Te espero en mi blog, si deseas venir a visitarme.

    ResponElimina
  12. M'has donat una molt bona idea. Tinc melmelada de taronja anava pensant receptes.
    Moltíssimes gràcies per participar i feliç 2012!

    ResponElimina
  13. quin munt de receptes més diferents!!!! la teva proposta m'encanta i es que resulta que els tradicionals no m'agraden!!!! ;P molts petonets guapa i bon any!!!!! i gràcies per participar

    ResponElimina

Gràcies per visitar-me, m'ajudes a seguir aquí! Fins aviat!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...