diumenge, 15 de gener de 2012

Carxofes farcides de tonyina i ou


Aquesta és una recepta ben fàcil que us pot solucionar un dia de carmanyola. És, precisament, la manera com ens vam menjar aquestes carxofes nosaltres, fredes i amb carmanyola. Per fer-les només necessiteu aquests ingredients bàsics:
Tomàquets frescos madurs (que s'hauran de ratllar)
1 llauna de tonyina
2 ous durs
1 pessic d'orenga
oli, sal i pebre

Començareu bullint les carxofes:
Mentre es refreden, podeu començar a fer el sofregit amb el tomàquet primer, i l'ou després, amb l'orenga, la sal, l'oli i el pebre. Ho trinxarem amb l'ajuda d'una forquilla. Només quan ho hagueu retirat del foc hi afegireu la tonyina, ja que així ens estalviarem aquell regust de peix que ens agafa quan fregim tonyina enllaunada. Finalment, obrirem les carxofes de dalt a baix, en traurem la polpa i l'afegirem al sofregit. Ho tornarem a aixafar perquè la salsa quedi ben lligada.

L'últim pas serà muntar les carxofes, amb el sofregit a l'interior i deixant la cua sencera, ja que és (juntament amb el cor) la part comestible de la carxofa que va més bé pel cor. Amb aquesta recepta, m'afegeixo a la proposta d'Els fogons de la Bordeta del 15, tot i que ja n'hagués fet una altra uns dies abans. Que bona que és, la carxofa!!!


20 comentaris:

  1. Jo mai em canso de menjar carxofes, tot i que farcides em sembla que mai les he fet! Amb aquest farcidet han d'estar mooolt bones!
    Moltes gràcies pe enviar una altra recepta!!
    Petonets
    Sandra

    ResponElimina
  2. Un dia de carmanyola, o qualsevol! cada dia és bo per menjar carxofes, i més en una recepta tan bona i senzilla!

    ResponElimina
  3. Amb carmanyola o sense una recepta deliciosa, m'encanta el farcit que hi has posat.
    Petons

    ResponElimina
  4. Ostres, aquest farcit té una pinta estupenda. Em ben apunto la teva proposta, que m'encnta!
    Petonets i gràcies per participar!

    ResponElimina
  5. amb tonyina??? han d'estar boníssimes Marina!!! petonets

    ResponElimina
  6. Han d'estar boníssimes!!! veig que el hi has deixat la tija, la cua, que a mi m'encanta!!! petons

    ResponElimina
  7. Carai!!!!!que bó i saludable!!!benen molt bè, que toca fer bondat!!! Petons!!!

    ResponElimina
  8. Que bones amb el tall i tot! mai les he bollit d'aquesta manera, tindré que provar, gràcies Marina.
    Petonets

    ResponElimina
  9. Quina bona idea de farciment, m'agrada molt, prepar sovint carmanyola els diumenges, anirà mel aquesta recepta. Petonets.

    ResponElimina
  10. Quin farcit més bo!. Una presentació així sencera molt original! Una abraçada.

    ResponElimina
  11. Carmanyola a punt! :) Jo tampoc les havia bullit així mai. És fantàstic descobrir aquestes coses.
    Una abraçada.
    http://ingredientsiparaules.wordpress.com/ (ho sento no puc comentar de cap altre manera)

    ResponElimina
  12. molt bona combinacio Marina i original
    peto

    ResponElimina
  13. Carme: m'agrada que t'agradin!

    Marina: Gràcies a vosaltres per la super proposta!

    Judith: Si les proves ja em diràs què tal!

    Teresa: a mi també m'hi agrada molt, la tija.

    Mamilu: a fer bondat, sí!

    Marina-Blaukitchen: a veure si t'animes i les proves. Ja em diràs...

    Margalida: menjada a la platja, que vosaltres en teniu molta!

    Mercè: Gràcies pel comentari! Jo tinc problemes amb el teu bloc i no et puc comentar :-(

    Miquel: gràcies per la visita.

    Petons a tots/es!

    ResponElimina
  14. Crec que no he menjat mai carxofes farcides però m'esteu fent venir moltes ganes!
    Petons.

    ResponElimina
  15. Una proposta boníssima, que tan pot ser una tapa d'aperitiu, com un entrant com una guarnició. La combinació de la carxofa amb el farcit ha de quedar molt bé.

    ResponElimina
  16. Caram, quina recepta de carxofes més bona!!! Me l'apunte. Salutacions.

    ResponElimina
  17. A mi m´agrada moltíssim la tonyina i crec que forma un bon tàndem amb la carxofa. Tots dos ingredients aporten nutrients al cos i combaten el colesterol.

    ResponElimina
  18. Hola Marina!
    Ara mateix ma mare està preparant aquestes carxofes que tenen tan bona pinta! moltes gràcies per la proposta!

    Fins aviat!

    ResponElimina

Gràcies per visitar-me, m'ajudes a seguir aquí! Fins aviat!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...