Aquesta és una recepta ben fàcil que us pot solucionar un dia de carmanyola. És, precisament, la manera com ens vam menjar aquestes carxofes nosaltres, fredes i amb carmanyola. Per fer-les només necessiteu aquests ingredients bàsics:
Tomàquets frescos madurs (que s'hauran de ratllar)
1 llauna de tonyina
2 ous durs
1 pessic d'orenga
oli, sal i pebre
Començareu bullint les carxofes:
Mentre es refreden, podeu començar a fer el sofregit amb el tomàquet primer, i l'ou després, amb l'orenga, la sal, l'oli i el pebre. Ho trinxarem amb l'ajuda d'una forquilla. Només quan ho hagueu retirat del foc hi afegireu la tonyina, ja que així ens estalviarem aquell regust de peix que ens agafa quan fregim tonyina enllaunada. Finalment, obrirem les carxofes de dalt a baix, en traurem la polpa i l'afegirem al sofregit. Ho tornarem a aixafar perquè la salsa quedi ben lligada.
L'últim pas serà muntar les carxofes, amb el sofregit a l'interior i deixant la cua sencera, ja que és (juntament amb el cor) la part comestible de la carxofa que va més bé pel cor. Amb aquesta recepta, m'afegeixo a la proposta d'Els fogons de la Bordeta del 15, tot i que ja n'hagués fet una altra uns dies abans. Que bona que és, la carxofa!!!
Jo mai em canso de menjar carxofes, tot i que farcides em sembla que mai les he fet! Amb aquest farcidet han d'estar mooolt bones!
ResponEliminaMoltes gràcies pe enviar una altra recepta!!
Petonets
Sandra
Un dia de carmanyola, o qualsevol! cada dia és bo per menjar carxofes, i més en una recepta tan bona i senzilla!
ResponEliminaunes carxofes moooolt boones!!!!
ResponEliminaAmb carmanyola o sense una recepta deliciosa, m'encanta el farcit que hi has posat.
ResponEliminaPetons
Ostres, aquest farcit té una pinta estupenda. Em ben apunto la teva proposta, que m'encnta!
ResponEliminaPetonets i gràcies per participar!
amb tonyina??? han d'estar boníssimes Marina!!! petonets
ResponEliminaHan d'estar boníssimes!!! veig que el hi has deixat la tija, la cua, que a mi m'encanta!!! petons
ResponEliminaCarai!!!!!que bó i saludable!!!benen molt bè, que toca fer bondat!!! Petons!!!
ResponEliminaQue bones amb el tall i tot! mai les he bollit d'aquesta manera, tindré que provar, gràcies Marina.
ResponEliminaPetonets
Quina bona idea de farciment, m'agrada molt, prepar sovint carmanyola els diumenges, anirà mel aquesta recepta. Petonets.
ResponEliminaQuin farcit més bo!. Una presentació així sencera molt original! Una abraçada.
ResponEliminaCarmanyola a punt! :) Jo tampoc les havia bullit així mai. És fantàstic descobrir aquestes coses.
ResponEliminaUna abraçada.
http://ingredientsiparaules.wordpress.com/ (ho sento no puc comentar de cap altre manera)
molt bona combinacio Marina i original
ResponEliminapeto
Carme: m'agrada que t'agradin!
ResponEliminaMarina: Gràcies a vosaltres per la super proposta!
Judith: Si les proves ja em diràs què tal!
Teresa: a mi també m'hi agrada molt, la tija.
Mamilu: a fer bondat, sí!
Marina-Blaukitchen: a veure si t'animes i les proves. Ja em diràs...
Margalida: menjada a la platja, que vosaltres en teniu molta!
Mercè: Gràcies pel comentari! Jo tinc problemes amb el teu bloc i no et puc comentar :-(
Miquel: gràcies per la visita.
Petons a tots/es!
Crec que no he menjat mai carxofes farcides però m'esteu fent venir moltes ganes!
ResponEliminaPetons.
Me gusta mucho esta propuesta.
ResponEliminaLa probaré.
Besos
Una proposta boníssima, que tan pot ser una tapa d'aperitiu, com un entrant com una guarnició. La combinació de la carxofa amb el farcit ha de quedar molt bé.
ResponEliminaCaram, quina recepta de carxofes més bona!!! Me l'apunte. Salutacions.
ResponEliminaA mi m´agrada moltíssim la tonyina i crec que forma un bon tàndem amb la carxofa. Tots dos ingredients aporten nutrients al cos i combaten el colesterol.
ResponEliminaHola Marina!
ResponEliminaAra mateix ma mare està preparant aquestes carxofes que tenen tan bona pinta! moltes gràcies per la proposta!
Fins aviat!