Ja feia molt temps que volia provar aquesta recepta, en principi senzilla. Però mai m'hi acabava de posar. Volia confitar uns tomaquets amb sucre, com m'havia explicat una vegada la mare d'una amiga. Ella ho feia d'aquesta forma tan senzilla: primer, els obria i els treia les llavors i la gelatina. A continuació, els posava en una safata per anar al forn, coberts de sucre (com qui fa un peix o un llom a la sal, però amb sucre).
Posem els tomàquets a coure a una temperatura elevada, de 200 ºC o més, durant 20-25 minuts. I després de treure el sucre que hi queda incrustat, ja tenim els cherry confitats! Van resultar ser tan bons que me'ls vaig acabar, sense tenir temps de barrejar-los amb iogurt, ni fer-los servir per a decorar cap pastís... ;-) Bé, sempre hi ha una propera vegada. El millor és que, cuits així, se'ns conserven ben bé tres mesos a temperatura ambient!
Uau, quina idea tan bona. M'encanta i es poden fer servir on fins ara hi posava unes cireretes confitades... ara cirerols confitats!! :D
ResponEliminaoh, ohh, ohhhhhhhh!!!!
ResponEliminaMarina, son riquísimos. Prueba a ponerlos con un trocito de queso azul y verás que mezcla de sabores tan estupendas.
ResponEliminaYo los hice así para publicarlos y les encantó a todo el mundo.
Besos
Segur que han d’estar molt bons, els provaré
ResponEliminaPetons
Òscar: M'agrada això que dius de cirerols confitats!
ResponEliminaNúria: Monosil·làbica i molt clara! Petonet
Ana, gràcies per la recomanació! Ho provaré!
Sión, estan molt bons! Amb això de barrejar-los amb formatge encara deuen ser més bons!
Petons
Ah, per fer servir a receptes dolces. Bona pensada!
ResponEliminaPetons.
M'ha convençut això de fer-ho amb sucre així al forn, ho provaré!
ResponElimina