divendres, 20 de juliol del 2012

Sopar al restaurant grec Dionisos


Dimecres va ser el meu sant. No, no és que ho celebri gaire, de fet, gairebé gens. Però enguany l'atzar ha fet que aquesta celebració fos especial, perquè ho vam poder celebrar tot sopant al restaurant grec Dionisos. Aquest és un restaurant que ha obert fa 6 mesos al carrer d'Aribau. 50 (Eixample esquerre). Alhora, però, per a mi és un restaurant amb molts records... m'explico.

El cuiner del Dionisos és Jordi Tubert, l'antic xef del restaurant Alexandros, del qual ja us vaig parlar fa uns mesos, quan el restaurant va celebrar el 10è Aniversari Alexandros. En aquest restaurant, situat a Sabadell, hi havia fet de cambrera durant un temps i, és clar, quan en Jordi ens va dir que es veia obligat a tancar nosaltres ens vam posar molt tristos... hi havia molts records dins d'aquelles parets que ara s'esfumaven... En Jordi ens va  dir, però, que tenia un projecte en marxa a Barcelona i que ja ens diria coses quan arribés el moment... i el moment ja ha arribat!

Com he dit, el Dionisos és un restaurant molt nou, tant, que encara fa olor de nou, he he. Ho notes només en entrar. L'interior és espaiós, auster d'aquella manera que a mi m'agrada, sense decoració barroca o abusiva, terra de rajola hidràulica, alguna paret també, voltes de canó al sostre, pintades de color gris i blanc trencat, que s'escapen dels ja suats grocs i colors butano actuals, i rematades amb fusta clara, persianes grogues a l'entrada precioses, una il·luminació molt original i, sobretot, una barra a l'entrada feta de marbre 100%, rebaixada en formes arrodonides, el pont tibetà d'ampolles d'esperits i licors s'hi subjecta just a sobre. Aquí en teniu algunes imatges:

Aquest és el Iaris, cambrer. És de Creta i, per tant, si sabeu grec modern ho podreu aprofitar (no és el nostre cas :-/ )

Des de l'entrada, s'entreveuen els diferents espais. Tres sales amples i lluminoses, però sense enlluernar.

Taula per a grups

Una estanteria amb productes grecs decora una de les parets de l'entrada.

Bé, després d'haver-nos situat i haver parlat força estoneta amb en Jordi ens vam entaular. Ens vam trobar davant d'una carta molt familiar, treballar en un grec t'ensenya a aprendre paraules que abans podien ser-nos del tot desconegudes. Vam optar per un menú de 15€ molt complet, que també fan de nit. Primer, segon, postres, aigua, vi i cafè. Amb regal extra, per aquelles coses de ser com de la família... he he.  Doncs bé, vam començar per treure'ns la gana amb unes olives:

Olives negres gregues

Vam seguir amb...

ELS PRIMERS

Un rissoto de peix i marisc, quina sorpresa! Cuita al punt, cremós sense abús i amb un gust de peix increíble! Ens va encantar.

Mezzés (tzatziki, taramosalata, melitzanosalata, hummus, dolmades, feta i falafel).

Pa de pita

ELS SEGONS

Melitzanes amb verdures acompanyades d'arròs blanc.

`Broqueta de peix espasa amb verdures saltejades i al forn

LES POSTRES

Iogurt grec amb mel, nous i ametlles

Iogurt grec amb fruites i mel de regalèssia

EL VI
Vi blanc, de gust afruitat que recorda una mica la retsina

PER A REMATAR

Xarrup de Mavrodafni (literalment, llorer negre, vi dolç provinent de la regió de Cafalònia
Xarrup de Tsipouro (destil·lat d'alta graduació i sec)
´
Fins aquí vam arribar. Segur que repetiré perquè tot em va semblar bo. El local, el menjar, l'atenció, el preu... En fi, queda clar que jo el recomanaria, oi? ;-) 



12 comentaris:

  1. Apa Marina com et vas posar eh! Quins plats més ben presentats i bons.
    Una bona celebració, sí senyora!
    Bon cap de setmana,
    Nani

    ResponElimina
    Respostes
    1. Per casualitat, i l'he celebrat! Un sant molt mediterrani, ja ho veus... he he. Petonets!

      Elimina
  2. Felicitats! M´encanta la cuina grega. Hi podríem fer una trobadeta, no trobes? Ah! i en Laris l' aprofito amb grec modern o antic, tant se val!

    ResponElimina
    Respostes
    1. JA JA JA! Com ets, eh? Però la veritat és que el noi era "interessant"... i té una veu molt maca. ;-)

      Elimina
  3. Haurem de desempolsar el grec clàssic a veure si "cola" amb aquest xicot... (he, he). M'encanta el menjar grec (bé, de fet tot el de la Mediterrània Oriental) i aquest restaurant fa molt bona pinta ! Felicitats pel sant, Marina, i m'apunto la recomanació per un soparet d'estiu. Una abraçada, guapa !

    ResponElimina
  4. Jo! Qué envidia! Me encanta la cocina griega! Ojala huebiera restaurantes así por aquí...

    ResponElimina
  5. Aquestes recomenacions van molt bé, els platas es veuen molt bons i a un preu raonable que avui en dia les butxaques estàn molt escurades.
    Petons.

    ResponElimina
  6. se m'ha fet la boca aigua només de veure els plats....me'l guardo als "restaurants pendents de visitar", que m'encanta la cuina de fora!!! i pel que es veu aquesta es extraordinaria!! petons

    ResponElimina
  7. caray pues lo celebrastes muy bien y el menu esta muy bien y el precio tambien.Tomo nota del dionisos
    bon cap de setmana
    peto

    ResponElimina
  8. Una celebració molt bonica i una vetllada molt especial. Fa anys que no he anat a un estaurent grec. M'agrada la decoració del local, sobretot el terra.
    Petons i felicitats

    ResponElimina
  9. Per mi també en porta, de records... Quina nostàlgia...

    ResponElimina

Gràcies per visitar-me, m'ajudes a seguir aquí! Fins aviat!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...