dilluns, 27 d’agost del 2012

Tulipes amb beixamel lleugera d'albergínia


Aquest d'avui és un entrant fred que, sense atipar massa, ens pot servir com a tapeta abans de començar un bon dinar. Es tracta d'una proposta que no comporta ni massa ni massa poc temps de preparació, i que pot conservar-se ben bé fins a tres dies a la nevera. Què necessitem?

Ingredients:
100 g de pasta de tulipes
1 albergínia escalivada
1 got de llet sencera
1 c. de farina
2 c. de mantega pomada
1 pessic de sal
1 rajolí d'oli
Pebre negre i anet


El que farem primer serà bullir la pasta durant 8 minuts i escalivar l'albergínia al forn. A continuació, refredarem la pasta amb aigua freda, l'escorrarem i la deixarem reposar en un plat pla, mirant que cada tulipa quedi separada de l'altra, perquè no se'ns enganxi. Seguirem la recepta pelant l'albergínia, trossejant-la i triturant-la amb la tourmix, amb un xic d'oli i sal. Veureu com de seguida s'emblanqueix.

Després, prepararem la beixamel lleugera d'albergínia. En una paella posarem la mantega i, quan comenci a desfer-se, afegirem una cullerada de farina. Remenarem sense parar i anirem afegint, a poc a poc, la llet. Començarem a veure com s'espesseix. Aleshores també hi incorporarem l'albergínia que hem triturat abans. Continuarem remenant fins que tot quedi ben homogeni. Recrificarem de sal i pebre i pararem el foc.


L'últim pas serà farcir les tulipes. N'agafem una de cada color i, amb l'ajut d'una cullera petita, les anem farcint amb la beixamel. Per últim, hi empolsinem una mica d'anet sec. I llestos!



13 comentaris:

  1. Quin aperitiu tan original!! Una mossegadeta ben bona!! Petons

    ResponElimina
  2. NYam Nyam, quina gana m'has fet entrar de cop! Mare meva, gràcies. :)

    ResponElimina
  3. Quina "cucada" d'aperitiu...
    Esta molt ben pensat!!
    Petonets.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies Gemma! Encantada de tornar-te a veure per aquí. Petonets!

      Elimina
  4. Original, i a més es deuen poder fer diferents versions, amb pebrot escalivat i anxoves, carbassó i formatge, salmó fumat....
    molt bona idea!

    ResponElimina
  5. ualaaa Marina que original!! m'encanta la idea de la beixamel amb albergínia i encara més com ho has presentat!! es fantastic!!! petons guapa

    ResponElimina
  6. Uaaaala!, quina finesa més atractiva!. Aquesta beixamel d'albergínia m'ha agradat molt!Una abraçada!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Tens raó, sí que són fins, sí! Muntar-los dins el recipient requereix concentració total! ha ha . Gràcies per la visita, Mercè!

      Elimina
  7. Quina idea més bona.
    Una xulada de tulipes.
    Petons

    ResponElimina

Gràcies per visitar-me, m'ajudes a seguir aquí! Fins aviat!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...