dimecres, 12 de setembre del 2012

Pastís d'alfàbrega amb cacau i nous




Vaig veure per primer cop aquest pastís al bloc de la Sònia, L'Exquisit, i de seguida vaig pensar que un dia el prepararia, perquè al pati tinc una alfàbrega que sembla que hi està a gust, perquè no para de créixer! A més, la idea de 'contruir' un pastís verd em cridava molt l'atenció. El que no sabia és que el pastís tindria aquella aroma típica del pesto... però dolça!


La idea de combinar l'alfàbrega en una recepta dolça em va encantar. Finalment, el pastís es va fer realitat, vaig readaptar una mica la versió de la Sònia i, potser no ho hauria de dir, però a casa va fer tot un èxit! Som-hi?

Ingredients:
2 manats d'alfàbrega fresca sense les tiges
150 g de sucre
100 g de mantega pomada
100 g de farina
2 ous
1 pessic de sal
Cacau en pols
Nous sense closca


D'entrada, triturem les fulles d'alfàbrega amb el sucre amb l'ajut d'una batedora. Seguidament, també afegim els ous, la mantega pomada i, a poc a poc, la farina passada pel sedàs. En últim lloc, afegim la sal. Ho remenem bé amb una llengua de gat, i posem a escalfar el forn durant 10 minuts, a 200 ºC.


Agafem un motlle per anar al forn i l'untem una mica amb mantega (podem ajudar-nos d'un pinzell pastisser. Abaixem la temperatura del forn fins a 170 ºC i ho enfornem durant 35-40 minuts. Sabrem que és cuit quan l'escuradents que hi punxem surti sec. Després, ho desemotllem, ho tallem amb porcions individuals, hi empolsinem una mica de cacau pur i ho decorem amb una mitja nou. I llestos!






27 comentaris:

  1. M'agafaria un trosset per esmorçar. Petons!

    Ana de: 5 sentidos en la cocina

    ResponElimina
  2. Q be q us hagi agradat....prepara l'afabrega, q demà tinc una recepta q també en porta :-)

    Petons,

    ResponElimina
    Respostes
    1. Un èxit, Sonia, gràcies per la recepta! Estaré al loro, tinc l'alfàbrega a punt! he he. petonets

      Elimina
  3. amb el que m'agrada l'alfabrega com has pogut comprovar avui....aquest pastís em sembla fantasticament bo i deliciosament original!! diví!! petons

    ResponElimina
    Respostes
    1. He he... prova-ho, Roser! A mi m'ha agradat molt, la proposta!

      Elimina
  4. desde luego a los amantes de la albahaca es una golosina este pastis,bien humedo y con buen color.
    peto

    ResponElimina
    Respostes
    1. Doncs sí, Miquel, pels amants de l'alfàbrega és fantàstic!

      Elimina
  5. És original i té molt bona pinta, l'alfàbrega sempre dóna un punt diferent. L'haurem de tastar!!

    ResponElimina
  6. Ja el vaig veure original, però em segueix sorprenent!!! t´ha sortit molt be! Petons

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies Sílvia! La sonia, que ens dóna bones idees... he he

      Elimina
  7. Uala, no ho havia vist mai!!! M'han entrat moltes ganes de provar-lo... quedaria bé també amb menta??? mmm ja m'estic exprement el cervell :)

    ResponElimina
    Respostes
    1. Segur que sí, Gemma! La gràcia d'aquest és que potser t'ensumes un pesto salat i quan ho proves és ben dolç! petons

      Elimina
  8. Parece una propuesta arriesgada.Se lo vi a Sonia y me gustó la idea,la albahaca me encanta.Pero queda muy fuerte de sabor..?LO pregunto por mis "gourmetes",que son muy plastas a la hora de probar,"cosas raras",como ellos dicen...
    Así presentada es que se aprecia muy,muy apetecible.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Que va! No queda massa fort, no? És un pastís molt suau, que recorda el pesto però molt dolcet... ideal per a sucar amb la llet! Anima't, sílvia. Petons

      Elimina
  9. Què original! penso que m´agradarà i miraré de fer-lo aviat :) un petonet

    ResponElimina
  10. Al.lucinada estic!!! fins i tot oloro l'alfàbrega!!! Què maca la tens. I això que a l´estiu solen cremar-se

    ResponElimina
    Respostes
    1. És que és molt valenta, l'alfàbrega del meu jardí... hi hi. Petonets!

      Elimina
  11. Ha de quedar una aroma i un gust molt bo, m'encanta l'idea.
    Una abraçada

    ResponElimina
  12. Marina, Després de la meravellosa DIADA, un pastís com aquest senta estupendament bé

    ResponElimina
    Respostes
    1. I tant, una diada meravellosa, increíble, emocionant lolines!!! Visca Catalunya

      Elimina
  13. Aquests pastis ja es veia venir q es veuria per més blocs,amb l'ingredient principal q porta es molt dificil fer-se l'idea del seu sabor...per aixo s' ha de tastar.

    Un petonet bonica

    ResponElimina
    Respostes
    1. Tens raó, Neus, tenia massa curiositat... l'havia de fer! ha ha. Petonets

      Elimina
  14. Ostres Marina, justament avui estava buscant una recepta per fer un coc diferent, per menjar-lo amb la xocolata de la mona, hi he vist la teva recepta...! vaig a fer-lo ara mateix!!! ha d'estar boníssim!!

    ResponElimina
  15. Ostres, la Sandra té raó, amb la xocolata de les mones ha d'estar deliciosa!!! Una abraçada Marina!!!

    ResponElimina

Gràcies per visitar-me, m'ajudes a seguir aquí! Fins aviat!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...