dimecres, 13 de febrer de 2013

Seitons disfressats i fregits


Avui s'enterra la sardina, la sardina més carnavalesca de l'any! I tot i que avui no cuinarem exactament sardines, sí que ho farem amb un dels seus germans bessons, el seitó. I aprofitant que hem celebrat el Carnestoltes el farem... DISFRESSAT! Es tracta d'una recepta molt fàcil, que ofereix al nostre paladar un efecte pervers, enganyar-nos! Aquests colors de la foto es deuen al fet que hi hem afegit espècies i això vol dir que hem modificat (lleugerament, això sí) el gust del seitó. Us hi atreviu?

Ingredients:
Seitons frescos i nets de vísceres
Pebre vermell dolç
anet
sèsam
farina
oli d'oliva verge extra
sal
maionesa per acompanyar (opcional)


Comencem arrebossant els seitons amb les diferents espècies. En fem uns quants de cada:



Després, els salem i els passem per farina, de manera que les espècies queden tapades. I posem els seitons a fregir, introduïnt-los en oli ben calent. 


Un cop siguin ben rossets, els retirem amb una escumadora i els col·loquem a sobre d'un paper absorvent perquè perdin l'excés d'oli d'oliva. Els servim acompanyats de maionesa o d'alguna altra salsa que us agradi, però procureu escollir una salsa no massa forta, ja que les espècies ja ho són. Us aconsello consumir-los IMMEDIATAMENT, ja que si no perden el punt cruixent. Ah!! I a mi m'agrada menjar-me'ls amb espina i tot! No sé a vosaltres...? BON PROFIT! 







32 comentaris:

  1. buena idea Marina y ademas así cada boquerón con un sabor aromático diferente
    peto

    ResponElimina
  2. Quina manera més original de preparar els seitons! jo que no en menjo gaires amb aquests no m'ho pensaria massa per fotre queixalada ;-)

    ResponElimina
  3. Marina, que buena pinta, también curiosa y original manera de prepararlos.
    Petons.

    ResponElimina
  4. Mira que en tenia ganes de que s'enterrés la sardina, no m'agrada gens el carnaval.
    Està bé aquesta manera de donar "personalitat" als seitons amb l'arrebossat.Conviden a començar i no parar!!!!

    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
    Respostes
    1. no t'agrada...? A mi sí, però després venen coses tan bones per menjar, també, que potser sí que s'acabi... he he

      Elimina
  5. ostii i jo que em pensava que era ahir l'enterrament de la sardina. sigui com sigui, aquest parent i disfressat em sembla genial per acabar aquest dies de festa tan divertits!! (jo em vaig disfressar de fada jaja) un petonàs

    ResponElimina
  6. Es veritat que a molts pobles es fa l'enterro de la sardina avui per despedir el carnaval, t'ha quedat molt bé aquesta recepta per l'acomiadament! petons

    ResponElimina
  7. muy originales y sabrosos los pescaditos, bicos

    ResponElimina
  8. Quina bona disfressa porten aquests seitons, em sembla molt bona idea.
    Petons.

    ResponElimina
  9. Quina casualitat, jo també estic fent una recepta amb sèsam, però no tan original com aquesta. Li ensenyaré a la meva mare, que és l'artista fregint peixet, a veure si un diumenge ens els disfressa!!! Una abraçada Marina!!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Això d'original és relatiu, Mònica, que segur que la teva és boníssima. I... dolça? no sé perquè m'ho ensumo... hi hi hi

      Elimina
  10. Que buena idea Marina. Me encantan los boquerones y tu los has actualizado con esta receta. Un beso

    ResponElimina
  11. Marina, no podia faltar en un dia com avui una recepta amb sardines o seitons.
    Molt bona recepta i molt macos han quedat els seitons

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ja vam dir adéu al Carnestoltes, oi....? Ohhh... quin pena.

      Elimina
  12. Aquests seitons tenen unes “disfreses” Ummm, boníssims i amb molt bona idea
    Petons

    ResponElimina
  13. Prefereixo el seitó a la sardina...sempre.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ah sí? Jo totes dues! he he. Ens veiem divendres, oi?

      Elimina
  14. Que ricos te han quedado y originales, yo siempre los hago fritos con harina, cogeré tu idea.
    besos
    Cocinando con Montse

    ResponElimina
  15. Molt bona idea Marina, això de disfressar el seitó!
    Una recepta que lliga molt amb el dia d'avui!
    ptns!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. je je je... sí, no va ser fet expressament però mira, trobo que els queda bé aquesta disfressa, oi? he he. Petons

      Elimina
  16. Buff quants comentaris... no m'estranya! Tens un espai magnífic. M'ha encantat com ens has disfressat el seitons. Nyam!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies Joel!! M'agrada tornar-te a veure per aquí. Petons

      Elimina

Gràcies per visitar-me, m'ajudes a seguir aquí! Fins aviat!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...