Ja feia dies que tenia ganes de fer pa. L'altre dia, viatjant per la gastrosfera, em vaig topar amb el pa que proposava del blog Quina bona pinta, un pa que no necessita amassat. Vaig guardar-me la recepta al cap per fer-la algun dia, perquè semblava fàcil. I ho és! L'únic que necessitem és temps, això sí, ja que hem de calcular unes 3 hores de feina i procés.
Aquest d'avui és el resultat que ja us puc presentar, un pa molt bo, cruixent per fora, esponjós per dins, que permet moltes variants (com la que he fet d'orenga i formatge) i que aguanta força dies tou. A més, si la dividiu per la meitat un cop feta, en cru, en tindreu per dues vegades!
Ingredients:
650 g de farina de força
1 i 1/2 got d'aigua tèbia
11 g de llevat de forner
1 pessic de sal
orenga en espècie
formatge ratllat emmental
Tomàquet de penjar per a sucar-hi pa!
Comencem a fer aquest pa barrejant tots els ingredients, fins que quedin integrats en una massa més o menys homogènia.
Després, dividim la massa per la meitat. Una d'aquestes meitats la guardem a la nevera, per coure-la un altre dia. L'altra meitat, que ara serà més manipulable, la col·loquem en un bol de pirex de vidre, prèviament untat amb oli i farina. Tapem la barreja en cru amb un paper film i ho deixem reposar, mínim 2 hores, a la nevera. Després, traiem el pa en cru i el deixem reposar 40 minuts més a temperatura ambient, perquè llevi del tot.
Posem a preescalfar el forn a 250 ºC. En el moment d'introduir el pa, abaixem la temperatura fins a 200 ºC. Coem el pa, tapat amb un plat o bé amb una tapa que pugui anar al forn, durant 25 minuts. Passat aquest temps, el destapem el bol on hi ha el pa i posem posició grill durant 5 miuts, perquè el pa se'ns torri per sobre.
Finalment, apaguem el forn, i deixem que el pa es refredi damunt d'una reixa de forn, perquè no ens agafi humitat excesiva. I ja el tindrem a punt! Ja veureu que queda forma de mitja esfera, per la forma que adopta del pireix. I així és ben divertit! Si el voleu amb una altra forma, o bé més pla, podeu col·locar la massa de pa en una safata de forn o en un motlle rectangular. Les formes són infinites!
Quina bona pinta! Ja me'n menjaria un tros per esmorzar!! Quina gana!! I sembla força fàcil! Aquesta me l'apunto!! Gràcies!!
ResponEliminaPer no estar amassat li queda una textura molt esponjosa. Me l'apunto que a casa les herbes agraden molt i aquest pa segur que triunfa.
ResponEliminaUna abraçada
no li cal res mes a aquest pa! ni oli, ni tomaquet, sol ja ha de tenir un sabor espectacular! que bo Marina, a veure si m'atreveixo i em queda tan bé com tu! petons
ResponEliminaque pinta tiene este pan y no parece dificil de hacer! me animare a hacerlo que la miga se ve muy esponjosita y deliciosa, bicos
ResponEliminaAquest pá te una pinta espectacular!! Ja me l'imagino a la taula de casa... hmmm
ResponEliminaEm quedo amb la recepta!!
que facil i que bo Marina!!! aquest el fare segur!!! ja tinc ganes de fer pa pero encara no me decidit, amb aquest tan facilet no m'hi podre resistir!
ResponEliminaL'aspecte el té boníssim, Marina. M'ha picat la curiositat això de coure'l tapat, però el resultat està a la vista. Un pa rústic amb molt bona presència i esponjós, m'agrada molt. Que tinguis un bon dia.
ResponEliminaUn pa boníssim!.
ResponEliminaBon dia Marina
Quina pinta més i més bona! I això de pode fer formes encara és més divertit. Aquest cau segur!
ResponEliminaBona pinta i bona combinació!
ResponEliminaMoltes gràcies, Marina! Que tinguis molt bona setmana!
que bueno y aromatico y encima sin trabajar la masa,que bien¡¡
ResponEliminaPeto
Eiiii Marina que bé que t'has animat i amb aquesta combinació encara deu ser més bo. Nosaltres volem provar amb olives.
ResponEliminaPer cert ens quedem amb l'amanida de figues mmmm això sí que és combinar. Un petó :)
Marina, només pel fet que sigui amb formatge i orenga, i a sobre sense amassar, ha guanyat molts punts aquest pa!
ResponEliminaQuin aroma deu tenir!
Petons!
Quin pa més genial! I quina manera més original de preparar-lo! Ens hi haurem de posar!
ResponEliminaummm, t´ha quedat ìmpressionant!!!
ResponEliminauna forma de fer pa diferent, aquesta l´apunto
una bona semana Marina
que bonnissim!!! i que facil!!
ResponEliminaja esta apuntat per fer-ho
un petonet ben gran :D
I quina esponjositat! i això sense amassar...El toc d´orenga i formatge és fantàstic!
ResponEliminaQuè bo i què fàcil, Marina!. Fa temps que vull provar de fer pa, i em sembla que començaré amb aquest...
ResponEliminaOleee jo aquest l´acompanyo amb mes formatge!!!ja ja...m´encanta!!! Petonets
ResponEliminaAquest pa fa venir gana Marina, té una bona molla, molt esponjosa.
ResponEliminaPetons.
MMMM!! jo en faig un de semblant però amb l'orenga i el formatge que has posat tu crec que estaria encara més bo! Marta
ResponEliminaVisca el pa!!! :D
ResponEliminaMarina, que bo!!!! Jo que deia que cada setmana m'agradaria fer algun nou tipus de pa i no ho estic complint!! A veure si algun dia d'aquests provo de fer aquesta recepta, perquè tant per gust com per textura es veu genial aquest pa!
ResponEliminaT'ha quedat fantàstic!
Petons guapa!
Mmm, em sembla sentir-ne l'olor!
ResponEliminaAquest par m'arribat directament al cervell cantonada desig!!!! mmm que bò que te que està... me'l apunto!!!!
ResponEliminaQue bo Marina!!! I es veu molt fàcil I relativament ràpid!!! Tinc que provar-lo un dia! Petonets!
ResponElimina