dilluns, 8 de juliol de 2013

Pa d'orenga i formatge (sense amassar)



Ja feia dies que tenia ganes de fer pa. L'altre dia, viatjant per la gastrosfera, em vaig topar amb el pa que proposava del blog Quina bona pinta, un pa que no necessita amassat. Vaig guardar-me la recepta al cap per fer-la algun dia, perquè semblava fàcil. I ho és! L'únic que necessitem és temps, això sí, ja que hem de calcular unes 3 hores de feina i procés. 

Aquest d'avui és el resultat que ja us puc presentar, un pa molt bo, cruixent per fora, esponjós per dins, que permet moltes variants (com la que he fet d'orenga i formatge) i que aguanta força dies tou. A més, si la dividiu per la meitat un cop feta, en cru, en tindreu per dues vegades!

Ingredients:
650 g de farina de força
1 i 1/2 got d'aigua tèbia
11 g de llevat de forner
1 pessic de sal
orenga en espècie
formatge ratllat emmental
Tomàquet de penjar per a sucar-hi pa!


Comencem a fer aquest pa barrejant tots els ingredients, fins que quedin integrats en una massa més o menys homogènia. 



Després, dividim la massa per la meitat. Una d'aquestes meitats la guardem a la nevera, per coure-la un altre dia. L'altra meitat, que ara serà més manipulable, la col·loquem en un bol de pirex de vidre, prèviament untat amb oli i farina. Tapem la barreja en cru amb un paper film i ho deixem reposar, mínim 2 hores, a la nevera. Després, traiem el pa en cru i el deixem reposar 40 minuts més a temperatura ambient, perquè llevi del tot.


Posem a preescalfar el forn a 250 ºC. En el moment d'introduir el pa, abaixem la temperatura fins a 200 ºC. Coem el pa, tapat amb un plat o bé amb una tapa que pugui anar al forn, durant 25 minuts. Passat aquest temps, el destapem el bol on hi ha el pa i posem posició grill durant 5 miuts, perquè el pa se'ns torri per sobre.


Finalment, apaguem el forn, i deixem que el pa es refredi damunt d'una reixa de forn, perquè no ens agafi humitat excesiva. I ja el tindrem a punt! Ja veureu que queda forma de mitja esfera, per la forma que adopta del pireix. I així és ben divertit! Si el voleu amb una altra forma, o bé més pla, podeu col·locar la massa de pa en una safata de forn o en un motlle rectangular. Les formes són infinites!














26 comentaris:

  1. Quina bona pinta! Ja me'n menjaria un tros per esmorzar!! Quina gana!! I sembla força fàcil! Aquesta me l'apunto!! Gràcies!!

    ResponElimina
  2. Per no estar amassat li queda una textura molt esponjosa. Me l'apunto que a casa les herbes agraden molt i aquest pa segur que triunfa.
    Una abraçada

    ResponElimina
  3. no li cal res mes a aquest pa! ni oli, ni tomaquet, sol ja ha de tenir un sabor espectacular! que bo Marina, a veure si m'atreveixo i em queda tan bé com tu! petons

    ResponElimina
  4. que pinta tiene este pan y no parece dificil de hacer! me animare a hacerlo que la miga se ve muy esponjosita y deliciosa, bicos

    ResponElimina
  5. Aquest pá te una pinta espectacular!! Ja me l'imagino a la taula de casa... hmmm

    Em quedo amb la recepta!!

    ResponElimina
  6. que facil i que bo Marina!!! aquest el fare segur!!! ja tinc ganes de fer pa pero encara no me decidit, amb aquest tan facilet no m'hi podre resistir!

    ResponElimina
  7. L'aspecte el té boníssim, Marina. M'ha picat la curiositat això de coure'l tapat, però el resultat està a la vista. Un pa rústic amb molt bona presència i esponjós, m'agrada molt. Que tinguis un bon dia.

    ResponElimina
  8. Quina pinta més i més bona! I això de pode fer formes encara és més divertit. Aquest cau segur!

    ResponElimina
  9. Bona pinta i bona combinació!
    Moltes gràcies, Marina! Que tinguis molt bona setmana!

    ResponElimina
  10. que bueno y aromatico y encima sin trabajar la masa,que bien¡¡
    Peto

    ResponElimina
  11. Eiiii Marina que bé que t'has animat i amb aquesta combinació encara deu ser més bo. Nosaltres volem provar amb olives.
    Per cert ens quedem amb l'amanida de figues mmmm això sí que és combinar. Un petó :)

    ResponElimina
  12. Marina, només pel fet que sigui amb formatge i orenga, i a sobre sense amassar, ha guanyat molts punts aquest pa!

    Quin aroma deu tenir!

    Petons!

    ResponElimina
  13. Quin pa més genial! I quina manera més original de preparar-lo! Ens hi haurem de posar!

    ResponElimina
  14. ummm, t´ha quedat ìmpressionant!!!
    una forma de fer pa diferent, aquesta l´apunto
    una bona semana Marina

    ResponElimina
  15. que bonnissim!!! i que facil!!
    ja esta apuntat per fer-ho
    un petonet ben gran :D

    ResponElimina
  16. I quina esponjositat! i això sense amassar...El toc d´orenga i formatge és fantàstic!

    ResponElimina
  17. Què bo i què fàcil, Marina!. Fa temps que vull provar de fer pa, i em sembla que començaré amb aquest...

    ResponElimina
  18. Oleee jo aquest l´acompanyo amb mes formatge!!!ja ja...m´encanta!!! Petonets

    ResponElimina
  19. Aquest pa fa venir gana Marina, té una bona molla, molt esponjosa.
    Petons.

    ResponElimina
  20. MMMM!! jo en faig un de semblant però amb l'orenga i el formatge que has posat tu crec que estaria encara més bo! Marta

    ResponElimina
  21. Marina, que bo!!!! Jo que deia que cada setmana m'agradaria fer algun nou tipus de pa i no ho estic complint!! A veure si algun dia d'aquests provo de fer aquesta recepta, perquè tant per gust com per textura es veu genial aquest pa!

    T'ha quedat fantàstic!

    Petons guapa!

    ResponElimina
  22. Aquest par m'arribat directament al cervell cantonada desig!!!! mmm que bò que te que està... me'l apunto!!!!

    ResponElimina
  23. Que bo Marina!!! I es veu molt fàcil I relativament ràpid!!! Tinc que provar-lo un dia! Petonets!

    ResponElimina

Gràcies per visitar-me, m'ajudes a seguir aquí! Fins aviat!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...