dilluns, 30 de setembre del 2013

Lasanya de carn i verdures. Dinar de carmanyola



Quan vaig llegir la proposta de Memòries d'una cuinera, que aquest mes està dedicat al dinar de carmanyola, vaig tenir clar de seguida que la meva proposta seria de pasta. Trobo que aquest tipus d'aliment és un dels reis de la carmanyola, tot i que curiosament jo no el faig servir gaire perquè sempre m'acaben sortint tàpers amb altres preparacions. 

D'entre totes les pastes, una de les que m'agrada més és la lasanya. Combina amb moltes farces i és ideal per menjar calenta o freda. L'altra dia vaig descobrir-ne una de fresca, de les que no cal bullir i cous directament al forn, i vaig decidir fer la prova. Aquí la teniu!

Ingredients:
Tres plaques grosses de lasanya (o 6 de petites)
200 g de carn de porc tallada a daus
1/2 Pebrot vermell
1/2 Pebrot verd
2 tomàquets
1/2 Albergínia
1 c. de llet i 1/2 de farina
Espècies i aromàtiques (5 g de cada): canyella, pebre blanc, pebre vermell i orenga
5 g de pols de camagrocs (o camagrocs frescos, si en teniu!)

Per la beixamel i per gratinar: 
1 nou de mantega
2 c. de farina 
1 got de llet
Formatge ratllat


Comencem a preparar el sofregit, tallant els pebrots i l'albergínia. Hi ratllem el tomàquet.


Mentrestant, triturem la carn a la picadora:



Quan el sobregit de verdues comença a ser daurat, afegim les espècies i herbes.


Tornem a remenar i deixem coure cinc minuts mes. Aleshores, hi afegim la carn i la pols de camagrocs:


Remenem bé i aixefem amb l'ajut d'una espàtula. Quan ja gairebé estigui ben cuita la carn, hi afegim 1/2 cullerada de farina i 1/2 got de llet, perquè s'espesseixi tota la farça.


Apaguem el foc i comencem a preparar la lasanya. Col·loquem una placa al fons i omplim amb la carn i les verdures.


Tapem amb l'altra capa  de pasta i tornem a farcir. Després, tornem a tapar.


Fem la beixamel a la paella. Com habitualment, desfent la mantega, coent un xic la farina amb la mantega, afegint la llet i salant-ho al gust. Tirem la beixamel per sobre la lasanya, i hi afegim el formatge ratllat.


Ho enfornem, posició gratinador, durant 5-7 minuts, en funció de si ens agrada més o menys torrat. I ja ho tenim! Ho traiem del forn i ho dividim amb les porcions que volguem. Aquesta, l'hem dividit en dos i ha estat el nostre dinar!




















25 comentaris:

  1. És veritat que la pasta és un dels millors recursos pel dinar de carmanyola!
    I aquesta lassanya, amb les verdures i la carn, és un àpat ben complert.

    ResponElimina
  2. Ostres, una recepta com les que fan els meus amos a casa... tot i que no per anar a la carmanyola, sino de diumenge..

    Per cert... es un mal dia per parlar de carmanyoles... buahhhh... avui els meus amos la tornen a portar per menjar a la feina... i feien una cara :P

    ResponElimina
  3. Una delícia Marina, hem coincidit en la proposta pel repte de la carmanyola, jo també vaig proposar Lasanya de Pollastre i Verdures.. a casa el meu fill sempre espera amb candeletes que sobri pasta per endur-se al tupper... a més així amb moltes verduretes un àpat ben complert... petons,

    ResponElimina
  4. Mmmm una lasanya molt i molt bona!! Un dinar perfecte per continuar tot el dia amb forces! M'encanta com t'ha quedat, la combinacio amb les verdures, genial! Petons,

    ResponElimina
  5. Quina lasanya més bona i més compler-te !! Ideal com a plat únic, acompanyada d'una amanida el dianr perfecte.
    Petons

    ResponElimina
  6. La lasaña te ha salido deliciosa y es cierto que es una comida perfecta para la fiambrera. Muy buena receta!

    Saludos!!

    http://losantojosdeclara.blogspot.com.es/2013/09/pimientos-amarillos-rellenos-de-carne.html

    ResponElimina
  7. Una proposta perfecte per a fer un àpat complert i bo.
    Moltíssimes gràcies per participar.

    ResponElimina
  8. Deliciós! La lasagna és la meva pasta preferida, ja la faig de qualsevol tipus de farcit, però només amb verdures és la que m'agrada més.
    Gràcies, guapa!

    ResponElimina
  9. Marina, boníssima aquesta lassanya!!! M'agrada molt més sempre que porta verdures que no només carn sola...
    Quan m'havia d'endur el dinar a la uni, molt sovint em feia pasta amb verduretes, m'encanta!! No m'entretenia a fer la betxamel però sí hi posava una formatge...Quina gana!

    ResponElimina
  10. Aix Marina, m'has fet recordar quant de temps fa que no em preparo una lassanya i la poso a la carmanyola!
    T'ha quedat molt bé, has fet molt bona elecció pel Memòries d'aquest mes!

    Petons!

    ResponElimina
  11. Ostres Marina! ja estava a punt de posar-te un punt negatiu per no participar, però has arribat a temps! jijijiji. Moltíssimes gràcie sper particpar, sempre és un plaer tenir les teves propostes als nostres reculls. Petonets

    ResponElimina
  12. A mi, més que de carmanyola em sembla de diumenge aquesta lassanya! Quin gust tenir a casa una cuinera que prepari aquestes delícies pels dies "de diari"!!!! Ets una artista!

    ResponElimina
  13. Marina, doro la lasagna en cualquier versión te ha quedado un plato impresionante, tomo nota!
    Un besito y feliz semana!

    ResponElimina
  14. Com m'agrada la lasanya que has fet, ben complerta!! petons

    ResponElimina
  15. Ideal para la fiambrera y para el plato!!! jeje
    bss

    ResponElimina
  16. Oh! m´encanta...això sí, amb micro per escalfar-la.

    ResponElimina
  17. Marina, aquesta Lasanya de carn i verdures perfecta i molt ben explicada

    ResponElimina
  18. Boníssima, la lassanya és un dels plats que més m'agrada.
    Petonets

    ResponElimina
  19. M'ha agradat molt la idea de la pols de camagrocs I la canyella, li ha de donar una aroma exquisida. Petons.

    ResponElimina
  20. No he vist els camagrocs en pols, però l'hi ha de donar molt bon sabor a la lasanya.
    Una bona carmanyola!
    Petons.

    ResponElimina
  21. Ei Marina,
    Una magnífica participació amb la teva carmanyola. Jo aquest mes vaig tard, però participaré igualment.
    Una abraçada,
    Nani

    ResponElimina
  22. Quina carmanyola més completa!!!
    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
  23. Que bona aquesta lasanya!!!no em faria res de tastar-la!!

    ResponElimina

Gràcies per visitar-me, m'ajudes a seguir aquí! Fins aviat!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...