dimarts, 1 d’octubre de 2013

Pastissets de figues i mató


La d'avui és una recepta força fàcil de preparar i que és ideal per treure profit de les figues, ara tan madures i dolces. El que us farà falta per a preparar-la és només disposar de tres ingredients:

Ingredients:
Una làmina de pasta de full
Figues fresques coll de dama
250 g de mató del grumollós
(+ un ou per pintar i sucre llustre)


El que farem primer serà preparar la pasta de full. L'estirarem, la punxarem, la pintarem amb ou batut i hi marcarem unes formes geomètriques. Ja veureu després perquè. Així:




Posem a coure la pasta al forn, prèviament escalfat a 200 ºC. Durant uns 10 minuts, posició forn. Després, ho traiem i ho reservem.


Ara laminem les figues. I aixafem el mató.


Agafem una rodona de pasta de full i l'untem, per la part interior, amb el mató.


A sobre, hi disposem les làmines de figa. 


I tapem amb l'altra meitat. Hi espolsem, per sobre, una mica de sucre llustre. I ja ho tenim! A gaudir de les figues fins que s'acabi la temporada!


*** Com que tenim molt mató i moltes figues, amb els dauets de pasta de full que hem fet abans prepararem unes altres postres. En aquest cas, en copa. Al fons, hi posarem figues fresques. A sobre, les taparem amb mató, i finalment, per coronar, hi col·locarem els dauets de pasta de full. Hi espolsarem sucre llustre i ens quedarà així. 





















28 comentaris:

  1. La pasta de full dóna molt de joc, a mi m'encanta!
    La combinació amb les figues i el mató ha de quedar molt bona. I val la pena aprofitar que ja s'acaba la temporada de figues... que aquest any ha estat especialment bona, oi?

    ResponElimina
  2. Marina, todo lo que le has puesto me gusta, y encima es muy fácil, te ha quedado genial. Besos.

    ResponElimina
  3. Quina bona pinta totes dues presentacions Marina!
    La veritat és que no sabria per quina decidirme!

    Petons!

    ResponElimina
  4. Unos bocaditos muy tentadores. Besos!

    Ana

    ResponElimina
  5. Unos pastelitos originales y deliciosos, no conocía esa receta y las dos presentaciones son muy apetecibles. Me llevo una copa!

    losantojosdeclara.blogspot.com.es

    ResponElimina
  6. Ooooh m'encanta guapi!!! Que bo!!! Tot postre que porti pasta de full m'encanta!!! Em sembla una delicia!!! I a més la combinació de mató i figues... estupenda!! I és més, amb una miqueta de mel, ja per morirse!! Petons guapa

    ResponElimina
  7. que dos ideas tan buenas Marina facil y brutal en boca,presisamente el viernes nos dieron recuit y higos encima y con miel y es buenisimo tambien¡
    Bss

    ResponElimina
  8. Quines postres més fàcils i més bones, Marina!. Me les apunto per fer-les abans de què s'acabin les figues...

    ResponElimina
  9. Molt fàcils de preparar i tenim dos postres fantàstics, queden anotats, els provarem ara que encara tenim figues.
    Petons

    ResponElimina
  10. Has aprofitat al màsxim la pasta de full! que n'és de bona i quantes variacions ens permet! aquesta combina d'alló més bé i bo!! petó

    ResponElimina
  11. Apa, dues versions d'unes postres ben fàcils I sanes, una bona idea per aprofitar les figues I fer-ne receptes variades. Petons.

    ResponElimina
  12. Marina, se'm fa la boca aigua!!!! Té que estar de vici! petons

    ResponElimina
  13. M'agrada tant la variant tapa dolça com la copa!!! Espectacularment deliciós!!! Ho faré un dia d'aquests!!!

    ResponElimina
  14. Quina bona idea, fàcil i bona ¡¡¡¡ felicitats ¡¡¡¡

    ResponElimina
  15. Caram, que original i que bons aquests pastisets!!! Un peto

    ResponElimina
  16. Ostres, Marina, ets una artista!!! Quines postres més bones!!!

    ResponElimina
  17. Ha ha ha, m'han agradat molt aquests pastissets! aprofiteu les figues, que estan en plena temporada! (jo m'haig de conformar amb mirar-les de lluny, coses de la dieta...)

    Petons ;-)

    ResponElimina
  18. Marina quina bacanal de figues i pasta fullada! has quedat ben satisfeta, oi? La copa és una passada!

    ResponElimina
  19. pero que boo!! tan els pastissets com la copa!!! m'has donat una idea molt bona!! i aguanta bé la pasta de full amb tan farcit??!! petons

    ResponElimina
  20. La pasta de full a mi m'encanta i aquesta combinaciò encara mès.

    ResponElimina
  21. Qué bones i maques les dues receptes i tot molt ben aprofitat.
    Petons.

    ResponElimina
  22. Una idea boníssima!!! tan les figues com el mató i la pasta de full m'encanten, així que segur que ho faig mentres queden figues!
    Petonets

    ResponElimina
  23. Marina, 2 postres en 1... quina delícia tant una com l'altra. Em sembla una manera perfecta d'aprofitar les figues, ara que estan de temporada. I el mató m'agrada molt, tant pel salat com pel dolç i a més és lleuger.
    T'han quedat fantàstics.

    ResponElimina
  24. Quina combinació més bona i fàcil de fer...!!!!!!! I quina presentació...!!!!!

    ResponElimina
  25. Si us plau Marina... perquè ens ho fas això?????

    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
  26. Ooooooh! tinc figues i mató, ahir en vaig fer postres per sopar, només em falta la pasta de full!!! Alguna cosa faré! Gràcies, guapa!

    ResponElimina
  27. M'apunto la recepta, fa una pinta espectacular!

    ResponElimina

Gràcies per visitar-me, m'ajudes a seguir aquí! Fins aviat!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...