El títol d'aquest post podria distreure, d'entrada, a tots els qui habitualment em llegiu perquè el que avui explico no és una recepta anglesa, tampoc no és una recepta italiana, tot i que els ingredients ens recordaran, segurament, aquest país banyat pel mediterrani. Però l'anglès hi participa d'una manera important, en aquesta publicació. El títol de la capçalera sí que està escrit en anglès per una raó clara i concreta que us explico a continuació.
La recepta d'avui neix a partir d'un taller de cuina dut a terme en anglès al que em va convidar la companya bloguera Àgata Albero del blog Receptes amb vida, a qui li estic molt agraïda perquè, a més d'haver estat un taller molt divertit, ha estat molt interessant per practicar oralment l'anglès. Ho sabem massa bé que al nostre país no és fàcil practicar l'idioma estranger. Potser ho és més apuntar-se a una acadèmia i fer classes i més classes inacabables de gramàtica que, tard o d'hora, perdem oblidades a l'armari de la pols. Però si busquem una mica o tenim la sort de trobar-nos amb persones que volen canviar una mica aquesta situació, potser ens trobarem persones com l'Àgata, que ens obren una porta per fer que l'anglès sigui fàcil i divertit d'aprendre.
Fa pocs mesos, no us sabria dir quants, el Mercat de la Vall d'Hebron va inaugurar
l'ESPAI CUINA'M, gestionat i dinamitzat per l'Àgata. Està situat al mateix mercat, al primer pis. Els tallers de l'ESPAI CUINA'M volen ser participatius i dinàmics, adaptats a les diferents preferències dels usuaris. Són classes reduïdes a un màxim de 12 persones (cosa que a mi m'encanta) i s'organitzen al llarg de tot l'any i per mesos. En trobareu alguns impartits en català que són de pastisseria per a decorar galetes, per fer tortells, depuratius, maridatges de vins i formatges, d'autonomia a la cuina, de cuina per a principiants, tallers de pa i pasta de full, de pastisseria clàssca i moderna, de xocolata i per cuidar la pell. I també en trobareu un altre, que és el que jo vaig escollir, que és el de LET'S COOK IN ENGLISH (un per adults i un altre per infants). És una activitat que permet consolidar i enriquir el vocabulari, la gramàtidca i les frases fetes en llengua anglesa alhora que s'adquireixen els hàbits alimentaris saludables. Vaja, ideal per a qui vulgui divertir-se cuinant i parlant en anglès!
l'ESPAI CUINA'M, gestionat i dinamitzat per l'Àgata. Està situat al mateix mercat, al primer pis. Els tallers de l'ESPAI CUINA'M volen ser participatius i dinàmics, adaptats a les diferents preferències dels usuaris. Són classes reduïdes a un màxim de 12 persones (cosa que a mi m'encanta) i s'organitzen al llarg de tot l'any i per mesos. En trobareu alguns impartits en català que són de pastisseria per a decorar galetes, per fer tortells, depuratius, maridatges de vins i formatges, d'autonomia a la cuina, de cuina per a principiants, tallers de pa i pasta de full, de pastisseria clàssca i moderna, de xocolata i per cuidar la pell. I també en trobareu un altre, que és el que jo vaig escollir, que és el de LET'S COOK IN ENGLISH (un per adults i un altre per infants). És una activitat que permet consolidar i enriquir el vocabulari, la gramàtidca i les frases fetes en llengua anglesa alhora que s'adquireixen els hàbits alimentaris saludables. Vaja, ideal per a qui vulgui divertir-se cuinant i parlant en anglès!
La Meri és la professora d'aquests tallers en anglès. Ella és professora d'espanyol per a estrangers, com l'Àgata, i això es nota perquè sap desenvolupar-se molt bé entre alumnes, fa les classes molt dinàmiques i ens va ajudar molt a perdre la por al ridícul a l'hora de parlar en anglès entre nosaltres.
Aquí teniu un resum del que vam cuinar, amb les receptes corresponents, i a continuació us explico la recepta que he posat en pràctica a casa. Sense l'anglès, la meva, tota una llàstima que els fogons encara no parlin... he he he.
Vam començar la classe identificant el vocabulari bàsic d'utensilis: oven (forn), cutting board (fusta de tallar), baking sheet (safata de forn), pot (olla), handblender (batedora), parchment (paper de forn), wrap foil (paper d'alumini), microwave (microones), etc
I el vocabulari bàsic d'ingredients: cheese slices (llesques de formatge), poppy seeds (llavors de rosella), loaf of bread (peça de pa), meltede butter (mantega líquida), strips of bacon (talls de bacon), green onion (ceba tendra), leek (porro), etc
Vocabulari bàsic d'accions a la cuina: grate (ratllar), slice (llescar), baking (coure al forn), wrap (tapar, cobrir), drizzle (regar) etc.
***************
Recipe 1: Bloomin' Onion Bread
Ingredients:
1 loaf of bread
250 g Gruyère thinly sliced
100 g butter, melted
100 g finely sliced green onion
2 teespoons poppy seeds
Tallem el pa en quadrats, però no fins a baix. Desfem la mantega i hi barregem la ceba tendra i les llavors de rosella. Figuem el formatge entremig dels quadrats de pa i ho reguem amb la barreja de porro i mantega. Ho coem al forn amb tapat amb paper d'alumini. Els últims cinc minuts ho destapem.
Recipe 2: Baked Potato Rounds
Ingredients:
4 medium new potatoes
olive oil, salt, pepper
5 or 6 strips of bacon
cheddar cheese
greek youghourt (optional)
Coem el bacó al forn perquè quedi torrat. Rentem les patates i també les coem al microones dins l'aigua durant 3 minuts. Després, les tallem a rodanxes i les coem al forn, amb pell o sense, com volguem. Les pintem amb oli d'oliva, pebre i sal. Hi posem un trocet de bacó per sobre. Hi afegim la salsa de iogurt. Ho decorem amb una fulla de coriandre (opcional).
Recipe 3: Mini burguers withe homemade BBQ Sauce
Ingredients:
300 g minced meat
6 pickled cucumbers
3 tsp. minced leek
3 tsp bread crumbs
300 g cherry tomatoes
salt, pepper and oil
1 egg
Barregem la carn picada, el porro picat, l'ou, la sal, el pebre, l'ou i el pa ratllat. Fem boletes, i les fregim amb oli abundant. Les decorem amb un tomàquet cherry tallat i un cogombre. Acompanyem les hamburgueses amb una salsa de barbacoa que fem així:
Ingredients per la salsa:
1/2 cup of tomatoe paste, 1/2 cup water, 4 tbsp worcestershire sauce (Perrin's), 2 tbsp vinegar, 1/2 tsp salt, 2 tbsp honey, 1 tsp black pepper
************
My own recipe: Bloomin' pesto bread
Ingredients:
1 loaf of bread
Fresh Basil
dry tomatoes
olive oil
mozzarela
El que fem primer és tallar el pa de llarg, com si el llesquéssim però sense arribar a baix. Després, fem el mateix però de través.
Agafem el formatge mozzarela i l'introduïm entre els forats del pa.
Triturem el tomàquet sec, l'alfàbrega fresca i l'oli en una picadora.
Agafem la salsa resultant i la fem servir per regar el pa.
Preescalfem el forn a 180 ºC. Agafem el pa i l'emboliquem amb paper d'alumini. El posem al forn durant 10 minuts, tapat.
I després el deixem coure 10 minuts més, destapat. I ja el tindrem a punt! Aquest pa és una tapa ideal per compartir i per menjar amb els dits, ja que cadascú s'afafarà el seu trocet o trocets! Bona, oi?
He vist varies maneres de fer-los i em semblen super bons per les diferents maneres que els pots fer. Aquesta recepta teva també sembla molt bona. Ho probarem a casa. Bon diumenge. Ptons
ResponEliminaLa millor manera de practicar un idioma, menys avorrida que els llibres de gramàtica que semblen un càstic.
ResponEliminaUn pa ideal per ficar al mig de la taula i compartir.
Petons.
Ja li vaig dir a l'Àgata que, si hagués estat a Barcelona, no m'hagués perdut aquest taller. Millorar el meu minso anglès també és una de les meves dèries. Sempre que puc miro programes i llegeixo en anglès! Això de parlar i cuinar alhora ha de ser genial! I aquest pa-tapa el faré ben aviat! Kisses Marina!
ResponEliminaMònica quan vulguis!1 Pensa que el mateix dissabte podeu fer el taller tu i les nenes!!
EliminaUna bona recepta, a pendents!!!
ResponEliminaPetonets
Quina classe de cuina tan divertida i profitosa! Aquest pa farcit amb tomata i formatge és una passada, un sopar ideal per menjar-lo un dissabte davant de la tele. Em copio la idea ja! Petons.
ResponEliminaEs molt bona iniciativa. Ho vaig veure quan ho va penjar l'Oscar però no m'ho podia combinar per horaris. Quina sort poder fer tantes cosetes!! Aviat veurem alguna entrada en angles!! je, je!! Marta
ResponEliminaquin munt de receptes bones, sobre tot el pa.
ResponEliminajejeje, Marina, si es la meva "filla" no la meva "fulla", gracies.
Bona setmana
Xiqueta.....això és high level!!!! Quina enveja em feu els que teniu tantes possibilitats culinàries/gastronòmiques al vostre abast.....
ResponEliminaPetons, Marina!
Olga
Aquests tallers s'estan posant de moda, també en fan al Vapor Llonch i al mercat de Manlleu.Tinc pendent apuntar-me a algun, que ha de ser molt divertit, je je je...
ResponEliminaLes receptes del pa farcit em semblen molt bones totes dues!
Uauuu que xulo això de cuinar en anglès!! Aprendre anglès mentre cuines! Jo vaig fer un curs de repostería en anglès i va ser tota una experiencia! El pa aquest ha de ser deliciós! Petons
ResponEliminaque maravilla wapa!
ResponEliminaya alguna vez he visto este pan por internet y siempre me llama la atención. a ver si me animo!
la verdad que si que es difícil practicar el inglés en nuestro país y si se tiene que agradecer asistir a un taller de este tipo.
por cierto, los aperitivos igual de geniales!
Tiene una pinta increíble.
ResponEliminaQuin curs tant interessant!!! M'han encantat les receptes, i aquest pa me'l menjaria tot sola! jjejej petons
ResponEliminaHola a totes!! Primer de tot dir-vos que la Marina és una alumna superaplicada i segon que us animeu a venir algún dissabte.
ResponEliminaMarina aquesta versió al pesto em fascina!!!
A veure si la propera trobada bloguera puc venir!!! Conèixer la Marina en persona em va agradar molt i tinc ganes d'anar-vos coneixent.
Àgata de Receptes amb vida i dinamitzadora de l'ESPAI CUINA'M.
heyyy que guay , quinas receptas tan sucoses y la del pa que m'encanta el pa ple o farcit com deis allí , es bonisim en sembla que un dia el faré .
ResponEliminauna abraçada
Una idea fantàstica! I si a sobre podeu rematar fent platillos com aquests... mmm!
ResponEliminaFantàstic!! amplies moltíssim el vocabulari, que trobo que és la gran mancança en l´anglès d' acadèmia...sempre gramàtica! i si a sobre surts amb la panxa plena que més es pot demanar.
ResponEliminaAquest pa té molt, molt perill!
ResponEliminaPer cert, al mercat de Manlleu un o dos cops al mes fan compra i cuina en anglès. Als professors d'idiomes ens costa molt fer entendre a la gent que el que fa aprendre un idioma és la immersió, i no la normativa. Som uns incompresos!
Genial!!!!!
ResponEliminaHola Marina
A mi em aniria de maravella.
Estic fen classes d'anglès i soc una mica patata ( millor dir potato ).
Potser si em mengés un pa tant deliciòs com aquest, milloraria el meu anglès macàrronic (macaroni).
Jejejeje!!!!!!
Petons
ohhhh como me gusta todo! pero ese pan me ha dejado enamorada!! bicos
ResponEliminaUna experiència magnífica per improve our English!!!!
ResponEliminaKisses
Sweet ;-)
Quina bona idea, tot un luxe assistir a un curs com aquest, aprendre dos coses a l'hora. Els plats han d'estar molt bons, i el pa molt gustòs.
ResponEliminaUna abraçada
Molt interessants aquests cursos, per aprendre coses i amb una bona quantitat de receptes, però aquesta recepta de pa, i quin pa ummmmmmm
ResponEliminaPetons
Molt interessant tot plegat, aprenc moltíssim cada cop que et faig una visita, aquesta segura la faig!!No ho havia vist mai aixo de tallar el pa així i farcir-lo i veig que té moltes opcions, gràcies per compartir una recepta tan deliciosa i senzilla de fer.
ResponEliminaPetonsss!!
M'e ha agradat molt llegir el teu post ( perdona el meu dolent català) soc una manchega profe de anglés ( la de las flores manchegas) casada amb un català , me encanta el teu blog and I´m very pleased to join it now i la idea de donar clases de cuina and anglés al mateix temps es prou interesant.... merci.
ResponEliminaGràcies, Sofia!! i benvinguda!! Welcome!!! See you soon. Kisses!
Elimina