L'amic invisible d'aquest Nadal 2013 em va portar un motlle lekué per fer mini brownies. Ja el tenia a punt per estrenar al forn però, finalment, em vaig repensar. Aquesta que us proposo, és una d'aquelles receptes que arriben soles, a partir d'una idea inicial que evoluciona cap encara no sabies on fins que ja és una realitat. Fa pocs dies, un amic cuiner em va explicar la recepta d'un bombó de salmó fumat que ell farcia amb formatge. I jo, mentre me l'escoltava, m'imaginava el motlle lekué folrat de salmó, en aquest cas marinat, i farcit d'alguna cosa que em recordés el maki japonès. Pensava posar-hi arròs però vaig obrir la porta del rebost em vaig topar amb una capsa de quinoa que havia comprat feia poc i que, des que he descobert que m'agrada tant (podeu veure una recepta aquí) tinc ganes de cuinar a tothora. A més, havia comprar un manat d'espinacs tendríssims, i ara que n'és el temps ho hem d'aprofitar. Amb tot plegat, i alguna cosa més, en va néixer aquesta recepta.
Ingredients pel bombó:
Salmó marinat
quinoa ecològica
espinacs frescos
comí en pols i anet
Ingredients per la melmelada de tomàquet
Tomàquets ratllats
oli, sucre, sal
D'entrada, bullim la quinoa durant 15 - 20 minuts amb aigua i un pessic de sal i l'escorrem i reservem a part, deixant que es refredi.
A continuació, comencem a farcir el motlle lekué amb unes làmines fines de salmó marinat (també podeu fer servir el fumat). Premem bé a les parets, perquè ens agafi la forma de bombó.
Netegem i escaldem els espinacs amb aigua abundant i un pessic de sal. Després, els escorrem i els deixem refredar.
Recuperem la quinoa, ja freda, i començarem a farcir el bombó.
És important que la quinoa i els espinacs estiguin freds, perquè sinó ens podrien coure accidentalment el salmó marinat, quan farcim els bombons.
Un cop farcits, els reguem amb un raget d'oli d'oliva i un pessic de comí en pols.
Tapem el bombó amb una altra llesca fina de salmó, i premsem bé amb els dits.
Deixem els bombons una hora a la nevera perquè quedin ben compactats i després els desemmotllem, tombant el motlle del revés. Així:
A banda, hem fet una melmelada dolça de tomàquet, coent el tomàquet ratllat, el sucre, la sal i un raig d'oli d'oliva.
I ara farem servir aquesta melmelada per a decorar i acabar els bombons. El gust dolç contrasta molt bé amb el salat del salmó.
Abans de portar a taula, i empolsem unes fulles d'anet sec a sobre la melmelada. I llest per degustar!
Moltes gràcies, amic invisible!! ;-)
Quina combinació que has fet mès original!! M'encantan. petons.
ResponEliminammmmmmmmmm! fantàstic marina, molt original, deu estar boníssim me l'apunto! petons
ResponEliminaFes-ne una plata més, que m'acosto a dinar XD
ResponEliminaQuina bona pinta!
ResponEliminaL'amic invisible està orgullós del partit que li has tret al seu regal! ;p
D'on treus aquestes idees??? M'encanta!
ResponEliminaunos bombones con una combinacion muy buena, original y bien sana Marina
ResponEliminapeto
Súper originals aquests bombonets!! m'encanten, i queden súper resultons eh!! un petó!
ResponEliminaQue boníssim i vistós!!
ResponEliminaQuins bombons mes bons!!! Petonets
ResponEliminaOh! es veuen tremendos! La mermelada de tomàquet casa molt bé, tan en peix com en carn.
ResponEliminaJa fa un poc de temps que vull tastar la quinoa i no tenia massa clar com fer-ho.......però ara gràcies a tu crec que em decidiré a fer algun plat ...!!!!
ResponEliminaDoncs t'han quedat molt bé aquests bombons, qué bé que canviessis de pensament a ùltima hora.
ResponEliminaA la quinoa li escau molt bé el salmó i els espinacs.
Aquesta marca de quinoa que fas servir ja ve neta?
Petons.
mmmmmmm q bó
ResponEliminaM'agrada molt aquesta idea, Marina, és lleugera I sana. A més, el toc de la melmelada l'acaba d'arrodonir I queden molt ben presentats. Petons.
ResponEliminaMmmm, quina sort tenir els mateixos motlles, a més em vaig quedar amb les ganes de prendre nota de la recepta quan la vas explicar. Gràcies guapa!!!
ResponEliminaJo tambè tinc un paquet de quinoa al rebost, però encara no l'he probat....et farè càs...m'ha semblat que ha quedat molt bè i es fà com l'arroç (era un dubte que tenia!) Tonant al bombò em semblen deliciosos!!!! Adoro el salmó marinat o fumat, els espinacs em semblan una bona aposta i la quinoa (=maki) una bona idea.
ResponEliminaM'agrada!!!!
Quins bombons més bons, no sem a acudit mai fer servir aquest motlle per res que no sigui dolç. Ets genial Marina
ResponEliminaPetons
Han de quedar uns bombons originals boníssims! I el toc de la melmelada de tomàquet és perfecte.
ResponEliminaJa estreneràs els motlles amb el brownie un altre dia, je je je...
Ui Marina, quina salivera que m'ha agafat! El salmó és una perdició per a mi! Vaig fer-ne un dia però farcits de formatge d'untar, però la teva recepta m'encanta, ha de ser una delicia sentir com es fon a la boca! Petons
ResponEliminaMira que m'agraden els bombons dolços, però davant d'aquests tindria un dilema sobre quins triar! Una recepta originalíssima! Una abraçada!
ResponEliminaMolt bona idea fer servir aquest motllo, el plat apart de ser molt bo, t'ha quedat molt ben presentat.
ResponEliminaUna abraçada
Qué buena idea para presentar estos bocaditos. Es como un sushi de quinoa. ¡Me encanta!
ResponEliminaUn saludo desde http://elcalderodenimue.wordpress.com