Autors d'aquesta foto: @onfan (Isma i companys)
Aquest passat cap de setmana un grup de gastrobloguers ja hem començat a degustar els primers calçots de la temporada 2014. Si bé sovint estem acostumats a menjar-nos els calçots a peu dret, sense taula ni coberts, i ben empastifats de sutge i salsa de calçots, no cal fer escarafalls si els calçots ens els mengem còmodament asseguts a taula. Què voleu que us digui, una cosa no està renyida amb l'altra, i passar un matí de diumenge menjant calçots i altres delícies a Ca l'Esteve té un valor afegit, i molt preuat.
Situat a les casetes de Ca n'Oliveró, carretera de Martorell a Terrassa, a Castellbisbal, Ca l'Esteve és el restaurant de la família Esteve. El xef del negoci és l'estimat i amic Xesco Bueno. Cuiner de ment inquieta, autor del blog Gastromimix. de mans enèrgiques i en constant evolució. I també amant de la conya i el bon humor, la paciència i l'amor. Què més li podríem demanar, nosaltres?
M'agrada, anar a Ca l'Esteve. L'indret, si podeu escapar-vos-hi, us agradarà. Vinya, horta, espais oberts i una masia enorme al bell mig, que és el restaurant que porta el nom de Ca l'Esteve, també bar i casa del Xesco i família. No fa gaire que hi vam ser, ajudant a la verema, com ja us vaig explicar aquí.
Alguns de vosaltres ja coneixeu els Esmorzars de forquilla que en Xesco organitza cada primer diumenge de mes a un preu assequible per a butxaques modestes com la nostra. Potser fins i tot hi heu anat alguna vegada i ja heu viscut l'experiència. Aquest cop, l'àpat social (en podríem dir així) va girar al voltant del calçot. És clar, no només, sinó que s'hi van afegir altres menges que tot seguit us relato. O, més aviat, que us il·lustro amb fotografies.
D'entrada, el pitet imprescindible, company de calçotades.
Vam començar amb un brou de calçots. Personalment, un dels millors plats que vaig tastar aquell matí.
I a continuació, els embotits i pa: bull, pa amb tomàquet, fuet...
L'estrella de l'esmorzar, els primers calçots. Cuits amb el forn Josper.
També vam poder degustar una truita d'alls tendres. De gust exquisit, potser massa feta, pel meu gust.
Després dels calçots arriba la carn. I aquí és on em trec el barret amb el plat que en Xesco ens va servir, unes madejas de xai enrotllades. Quina delícia, quina mantega! Les madejas són els budells, de xai, en aquest cas. Vaja, així ho vaig entendre. Ben macerades i enrotllades al voltant d'un xurro de greix, que s'amaga a l'interior. En el moment just, tallat a làmines fines i saltat després a la paella. Regat amb all i julivert que hem saltat a la mateixa paella, amb el suc de la madeja. I heus aquí el resultat.
La festa culinària va seguir amb un jarret de vedella, que havia cuit com a carn d'olla per fer el brou de calçots que ens havíen portat al principi de l'esmorzar. Tot s'aprofita! Una delícia, inspirada en el pulpo a feira, pel pebre vermell de la vera sobre les patates que acompanyaven l'estofat, després d'un cop de forn per reescalfar-lo, que en Xesco ens va dir que normalment és millor evitar per conservar tota la melositat de la carn.
I per endolcir l'àpat... unes postres. Unes torrijas amb crema i gelat de xocolata i uns petits fours (carquinyolis, roques, garapinyats).
I un vi dolç, el Prui vit, que és primícia d'enguany i que és un monovarietal dolç, elaborat amb Syrah. Deliciós, de gust intens però no tan untuós com un vi de pansa. Color roig rubí preciós i ben equilibrat, tot i que deixa solatge de sucre a la base. No afecta el gust.
Tot això és el que vam poder tastar a l'esmorzar de forquilla de calçots. Com mana la tradició, un esmorzar de reis! I ja per acabar, un resum també gràfic de la bona estona que vam passar.
Felicitats i gràcies, amics de Ca l'Esteve!
Ca N'Oliveró.
Ctra. Martorell - Terrassa,
km 4.700
CP: 08755
CASTELLBISB
Aviseu-me la propera, que tinc ganes de compartir una dia amb vosaltres.
ResponEliminaDoncs ho fan cada primer diumenge de mes, Àgata!, i t'hi pots apuntar tu mateixa. Petons
Eliminair a Ca l'Esteve es siempre gratificante y ademas como bien dices con el Xesco mejor imposible.He probado ya varias veces su cocina y me encanta,incluso sus calçots de "señorito".Ese dia estaba fuera en Saldes sino ten por seguro que hubiera ido.
ResponEliminaPetons
Un àpat de 5 estrelles! Quina enveja... tot fa una pinta excel·lent
ResponEliminaOstres Marina quin festival!! Ja veig que us ho vau passar d'allò més bé!
ResponEliminaPetons!
Quin menú més bo!!! i quines ganes de menjar calçots!!! petó
ResponEliminaHola Marina, qué alegría leerte de nuevo, ésta es una entrada de lo más interesante, he disfrutado mucho leyéndola!
ResponEliminaMuchos besos
No us esteu de res! Ja m'heu fet venir gana de calçots, així que haurem de posar remei ben aviat. Petons,
ResponEliminaPilar
Apa quina manera de començar el dia!! amb bona companyia i amb bona teca! feia tot molt goig! un petó ;-)
ResponEliminaQuin àpat més deliciós! Haig de portar a la família un dia a fer un esmorzar de forquilla d'aquests que parles a Ca l'ESteve! PEtons!
ResponEliminaNo tinc paraules. Moltes moltes gràcies, estic emocionat
ResponEliminaCaldo i madejas.... plats tremendus!!!!!!!!!!! Un gran matí a Ca l´Esteve.
ResponEliminaxxx
Jo no dubto q us ho passessiu rebé!!! però una calçotada te l'has de treballar: anar a comprar, fer la salsa dels calçots, assortir-te de llenya...fer el foc...fer els calçots...vaja...fer-la tu!!! iVal la pena!!!
ResponEliminaMare meua, quin tiberi! Tot té una pinta deliciosa, quina enveja! Jo, de moment, vaig prenent brous depuratius per compensar els excesos de les festes........Petons.
ResponEliminaMolt bona crònica! Jo també vaig fer fotos per fer-ne una, a veure si quan no vaig tan enfeinada m'hi poso... Vam passar un bon matí, sens dubte m'apuntaré a algun dels altres esmorzars de forquilla!!!
ResponEliminaPetons! :)
Segur que ningú es quedaría amb gana, quin bon i complert àpat i molt bona companyía.
ResponEliminaPetons.
Quin goig que feu!!! Com xaleu!!!!
ResponEliminaPetons,
Olga
jo dec ser molt 'pijo', perquè també hi trobo encant, a menjar els calçots assegut. sobretot, si van acompanyades de propostes tan delicioses com las que prepara el xesco!
ResponEliminaQuina salivera, les madejas aquestes XD
ResponElimina