L'altre dia una amiga em va dir: -jo no tinc temps per esmorzar, faig un cafè amb llet de peu, a la cuina, i llestos! Segurament, tots ens hem adonat que sovint dediquem poca estona a l'esmorzar, el que hauria de ser l'àpat més important del dia. I jo la primera, que per no entretenir-nos ens afanyem massa, de vegades. Sobretot, entre setmana.
Però ja ho diu la dita: "Esmorza com un rei, dina com un senyor i sopa com un pobre". I si mirem d'aplicar-ho? Però altrament diríem que no podem esmorzar bé si no tenim temps. I el que és cert és que, de temps, en tenim ben poc i mal aprofitat. Però això no ens ha de fer perdre l'esperança de fer, si no cada dia... quasi, un bon esmorzar. I dedicant-hi, només, el temps just i necessari perquè sigui ben bo.
La proposta del Tapa't de tapes d'avui no té cap mena de complicació, ni s'ha de coure, ni s'ha de deixar reposar, ni... res de res! Només ens calen tres minuts i llestos. Anem al gra. Es tracta de pelar una taronja i tallar-la en rodó. També trinxarem unes avellanes amb el mà de morter o aixafant-les amb un ganivet. I deixarem a punt un pot de mel de mil flors (si és ecològica millor). I ja podrem muntar el plat: primer la taronja, i escampades per sobre les avellanes , finalment, la mel, dibuixada per sobre. Ja no ens caldrà res més, només una taula i una cadira per a poder-nos menjar, amb dos minuts, aquesta deliciosa fruita d'hivern que encara ara trobem en un bon moment.
Bon cap de setmana a tothom! I bona fruita!
Jo sóc de fer un esmorzar com cal, d'entaular-me i menjar bé!
ResponEliminaLes taronges amb mel eren gairebé les úniques postres especials que preparava me mare de petits, je je je...
i són ben bones, oi? Bon cap de setmana i gràcies per la visita, Gemma! Petons
EliminaEs que combinen meravellosament bé, i tens raó sobre els esmorzars: no ho gestiono gens bé :(
ResponEliminaEns costa però s'hauria de fer! bon cap de setmana
EliminaMarina, mi madre nos lo hacía muy a menudo cuando eramos pequeñas y la verdad es que est´ba muy rico.
ResponEliminaÉs de tota la vida i ben bo! Bon cap de setmana, Conchi
EliminaAixò de que no tenim temps...Ens hauriem de llevar abans, tan sols un quart i ja en tindriem de temps però es que fa una mandra!
ResponEliminaLes taronges amb mel estan boníssimes.
Petons i bon cap de setmana.
I s'ha d'aprofitar que ara és temps de taronges! Bon cap de setmana.
EliminaUn bon esmorzar, jo tampoc tinc temps a casa i sempre m'acabo emportant un entrepà a la feina. Però m'apunto per fer-ho al cap de setmana.
ResponEliminaUna abraçada
per demà, Cris! Bon cap de setmana.
Eliminayo me aplico la regla y es la comida mas importante del dia mas que la del mediodia.Fantastica este manera de comer la naranja y asi no se resiste nadie a no probarla.Y si es la avellana de Reus mejor.
ResponEliminabon cap de setmana
peto
Bon cap de setmana , Miquel
EliminaUn esmorzar ben ràpid i sà! Ens ha encantat la proposta!
ResponEliminaJa podeu entrar al nou bloc d'ESfruita, la botiga online de fruites i verdures de qualitat:
www.esfruita.com/assessorem
També us recordem que si cliqueu "m'agrada" a la pàgina de Facebook d'ESfruita obtindreu un 25% de descompte en la primera compra! facebook.com/Esfruita
ok, gràcies! Llàstima que jo us tingui tan lluny...
EliminaJa nomes el nom sona be...una composició bona i sana per acabar un bon apat.
ResponEliminaBon cap de setmana
Petons
gràcies guapa, bon cap de setmana!
EliminaEs ben cert el que dius que l'àpat més important és l'esmorzar, però reconec que els el deixem perdre i bàsicament és per falta de temps, i a conseqüencia d'això per falta de costum.
ResponEliminaM'encanta la idea que has donat, sempre que puc em menjo les taronges així i la veritat és que es un pler!
Petons
gràcies Roser! Bon cap de setmana.
EliminaQuin postre tan fàcil i jo sense pensar-hi abans.... Em sembla que demà en prepararé unes taronjes així, abans de menjar la crema catalana pròpia del moment.... :).
ResponEliminaPer cert, mal que em pesi, esmorço fatal entre setmana. Però a quarts de set del matí tinc l'estòmac tancat. Ara... si algú m'ho prepararés!!!!
Gràcies Marga! Bon dap de setmana, guapa.
EliminaMolt bo, jo li poso mel i una mica de canella
ResponEliminaAmb canyella també ha d'estar ben bo, Lluís!!!
EliminaNo sols es la falta de temps, es que tinc que deixar passar una estona per poder menjar coses sòlides. Em prenc el café amb llet que no el perdono i una miqueta més tard unes torrades de pa amb oli o amb melmelada.
ResponEliminaA veure si amb la teva proposta tan bona puc de bon matí.
Petons.
Jo tampoc puc amb gaire sòlid... però la fruita em torna boja i sempre li ofereixo un lloc! he he. Petonet i bon cap de setmana!
EliminaEstupendas ,maravellosas, deliciosas...no tinc prou elogis per las tevas taronges...amb rechifla la fruita , aquesta teva es genial !!!
ResponEliminaPetonets.
Ohhh que maravilla!! Un besito
ResponEliminaJo m'ho faig per berenar!!!!!
ResponEliminaA banda de sençill, te molt bon aspecte i de segur que esta bonissim
ResponEliminaNo coneixia el teu blog, em quedo de seguidora desde ja!
petons!
Gràcies per la visita! Encantada de conèixer-te! Petons
EliminaRecords de quan erem petits perque menjesim fruita....i mira que m'agraden aixi les taronges i no en faig fabtemps...
ResponEliminapetonets.
sí, quan som petits i quan som grans. Ben bones! Petons
EliminaHola Marina:
ResponEliminaSi senyora aixó si que es un bon esmorzar!!!
Ara per les que no teni-ho temps, pot servir per un bon postre.
Petons
Qué forma tan rica de comer naranjas Marina, es una deñicia
ResponEliminaBesos y feliz domingo
Apa Marina, com et cuides. Saps que hi poso a més? Un xic de canyella que amb la mel fan una excl·lent combinació.
ResponEliminaFeliç setmana Marina,
Nani
Bona idea, Nani! Canyella! Petonet
EliminaM'encanta com has preparat les taronjes, a voltes ja no se com fer-les perque hi han moltes per açi.
ResponEliminaUn petonet
Doncs ja ho saps Marina! Ara ja tens una manera més de preparar-les! Petonet!
EliminaMira que es un postre bien sencillo,pero que rico!!
ResponEliminaDoncs sí, Sílvia, aliments bons i preparació facilíssima... millor impossible, oi? Petonet!
EliminaAra veig la recepta que em comentaves... quina casualitat! :) doncs amb avellanes també han d'estar boníssimes, ho provaré! Jo si puc em llevo una estoneta abans per esmorzar asseguda a la taula, encara que sigui per dedicar-hi només 5 minuts! Quan acabo m'aixeco i vaig volant cap a la uni.
ResponEliminaPetons!