divendres, 16 de març de 2012

Taronja, avellanes i mel


L'altre dia una amiga em va dir: -jo no tinc temps per esmorzar, faig un cafè amb llet de peu, a la cuina, i llestos! Segurament, tots ens hem adonat que sovint dediquem poca estona a l'esmorzar, el que hauria de ser l'àpat més important del dia. I jo la primera, que per no entretenir-nos ens afanyem massa, de vegades. Sobretot, entre setmana.

Però ja ho diu la dita: "Esmorza com un rei, dina com un senyor i sopa com un pobre". I si mirem d'aplicar-ho? Però altrament diríem que no podem esmorzar bé si no tenim temps. I el que és cert és que, de temps, en tenim ben poc i mal aprofitat. Però això no ens ha de fer perdre l'esperança de fer, si no cada dia... quasi, un bon esmorzar. I dedicant-hi, només, el temps just i necessari perquè sigui ben bo.  


La proposta del Tapa't de tapes d'avui no té cap mena de complicació, ni s'ha de coure, ni s'ha de deixar reposar, ni... res de res! Només ens calen tres minuts i llestos. Anem al gra. Es tracta de pelar una taronja i tallar-la en rodó. També trinxarem unes avellanes amb el mà de morter o aixafant-les amb un ganivet. I deixarem a punt un pot de mel de mil flors (si és ecològica millor). I ja podrem muntar el plat: primer la taronja, i escampades per sobre les avellanes , finalment, la mel, dibuixada per sobre. Ja no ens caldrà res més, només una taula i una cadira per a poder-nos menjar, amb dos minuts, aquesta deliciosa fruita d'hivern que encara ara trobem en un bon moment.


Bon cap de setmana a tothom! I bona fruita!

40 comentaris:

  1. Jo sóc de fer un esmorzar com cal, d'entaular-me i menjar bé!
    Les taronges amb mel eren gairebé les úniques postres especials que preparava me mare de petits, je je je...

    ResponElimina
    Respostes
    1. i són ben bones, oi? Bon cap de setmana i gràcies per la visita, Gemma! Petons

      Elimina
  2. Es que combinen meravellosament bé, i tens raó sobre els esmorzars: no ho gestiono gens bé :(

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ens costa però s'hauria de fer! bon cap de setmana

      Elimina
  3. Marina, mi madre nos lo hacía muy a menudo cuando eramos pequeñas y la verdad es que est´ba muy rico.

    ResponElimina
    Respostes
    1. És de tota la vida i ben bo! Bon cap de setmana, Conchi

      Elimina
  4. Això de que no tenim temps...Ens hauriem de llevar abans, tan sols un quart i ja en tindriem de temps però es que fa una mandra!
    Les taronges amb mel estan boníssimes.
    Petons i bon cap de setmana.

    ResponElimina
    Respostes
    1. I s'ha d'aprofitar que ara és temps de taronges! Bon cap de setmana.

      Elimina
  5. Un bon esmorzar, jo tampoc tinc temps a casa i sempre m'acabo emportant un entrepà a la feina. Però m'apunto per fer-ho al cap de setmana.
    Una abraçada

    ResponElimina
  6. yo me aplico la regla y es la comida mas importante del dia mas que la del mediodia.Fantastica este manera de comer la naranja y asi no se resiste nadie a no probarla.Y si es la avellana de Reus mejor.
    bon cap de setmana
    peto

    ResponElimina
  7. Un esmorzar ben ràpid i sà! Ens ha encantat la proposta!

    Ja podeu entrar al nou bloc d'ESfruita, la botiga online de fruites i verdures de qualitat:

    www.esfruita.com/assessorem

    També us recordem que si cliqueu "m'agrada" a la pàgina de Facebook d'ESfruita obtindreu un 25% de descompte en la primera compra! facebook.com/Esfruita

    ResponElimina
    Respostes
    1. ok, gràcies! Llàstima que jo us tingui tan lluny...

      Elimina
  8. Ja nomes el nom sona be...una composició bona i sana per acabar un bon apat.

    Bon cap de setmana

    Petons

    ResponElimina
  9. Es ben cert el que dius que l'àpat més important és l'esmorzar, però reconec que els el deixem perdre i bàsicament és per falta de temps, i a conseqüencia d'això per falta de costum.
    M'encanta la idea que has donat, sempre que puc em menjo les taronges així i la veritat és que es un pler!
    Petons

    ResponElimina
  10. Quin postre tan fàcil i jo sense pensar-hi abans.... Em sembla que demà en prepararé unes taronjes així, abans de menjar la crema catalana pròpia del moment.... :).

    Per cert, mal que em pesi, esmorço fatal entre setmana. Però a quarts de set del matí tinc l'estòmac tancat. Ara... si algú m'ho prepararés!!!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies Marga! Bon dap de setmana, guapa.

      Elimina
  11. Molt bo, jo li poso mel i una mica de canella

    ResponElimina
    Respostes
    1. Amb canyella també ha d'estar ben bo, Lluís!!!

      Elimina
  12. No sols es la falta de temps, es que tinc que deixar passar una estona per poder menjar coses sòlides. Em prenc el café amb llet que no el perdono i una miqueta més tard unes torrades de pa amb oli o amb melmelada.
    A veure si amb la teva proposta tan bona puc de bon matí.
    Petons.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Jo tampoc puc amb gaire sòlid... però la fruita em torna boja i sempre li ofereixo un lloc! he he. Petonet i bon cap de setmana!

      Elimina
  13. Estupendas ,maravellosas, deliciosas...no tinc prou elogis per las tevas taronges...amb rechifla la fruita , aquesta teva es genial !!!
    Petonets.

    ResponElimina
  14. A banda de sençill, te molt bon aspecte i de segur que esta bonissim

    No coneixia el teu blog, em quedo de seguidora desde ja!

    petons!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies per la visita! Encantada de conèixer-te! Petons

      Elimina
  15. Records de quan erem petits perque menjesim fruita....i mira que m'agraden aixi les taronges i no en faig fabtemps...
    petonets.

    ResponElimina
    Respostes
    1. sí, quan som petits i quan som grans. Ben bones! Petons

      Elimina
  16. Hola Marina:
    Si senyora aixó si que es un bon esmorzar!!!
    Ara per les que no teni-ho temps, pot servir per un bon postre.
    Petons

    ResponElimina
  17. Qué forma tan rica de comer naranjas Marina, es una deñicia
    Besos y feliz domingo

    ResponElimina
  18. Apa Marina, com et cuides. Saps que hi poso a més? Un xic de canyella que amb la mel fan una excl·lent combinació.
    Feliç setmana Marina,
    Nani

    ResponElimina
  19. M'encanta com has preparat les taronjes, a voltes ja no se com fer-les perque hi han moltes per açi.
    Un petonet

    ResponElimina
    Respostes
    1. Doncs ja ho saps Marina! Ara ja tens una manera més de preparar-les! Petonet!

      Elimina
  20. Mira que es un postre bien sencillo,pero que rico!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Doncs sí, Sílvia, aliments bons i preparació facilíssima... millor impossible, oi? Petonet!

      Elimina
  21. Ara veig la recepta que em comentaves... quina casualitat! :) doncs amb avellanes també han d'estar boníssimes, ho provaré! Jo si puc em llevo una estoneta abans per esmorzar asseguda a la taula, encara que sigui per dedicar-hi només 5 minuts! Quan acabo m'aixeco i vaig volant cap a la uni.
    Petons!

    ResponElimina

Gràcies per visitar-me, m'ajudes a seguir aquí! Fins aviat!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...