No fa pas massa setmanes que vaig veure al blog Quina Bona Pinta una recepta d'ensaïmades ràpides i fàcils de fer. I com que no m'acabo d'atrevir encara a fer la massa de l'autèntica d'ensaïmada, la que es treballa amb saïm (d'aquí el nom de la cosa...) o mantega, i la que necessita un procés llarg d'elaboració, no vaig dubtar ni un moment en intentar elaborar aquesta recepta més senzilla i, perquè no, també ben bona.
Em vaig decidir a fer-les petites i fer-ne una mostra 'd'aprofitament', que ens servissin tan pel salt com pel dolç. Així que vaig aprofitar els ingredients oberts, dolços i salats, que tenia a la nevera i al rebost per farcir-les. Heus aquí el resultat:
Ingredients:
2 làmines de pasta de full
1 rovell ou per pintar
sucre llustre
cabell d'àngel
xocolata de fondre
pernil dolç
formatge tronchón
D'entrada, el que fem és estendre la làmina de pasta de full, si pot ser, intenteu que sigui una massa rectangular, i en feu tires d'uns 3 cm d'amplada. A cada tira, de llarg, hi escampeu els ingredients. Fem el mateix tantes vegades com calgui, en funció de les làmines que tinguem.
A continuació, enrotlleu amb cura els rectangles, col·locant un extrem per sobre l'altre, perquè es segelli bé la massa i retingui el farcit, i feu un xurro amb tot el que doni de sí. Així:
A continuació, feu el mateix amb totes les tires de pasta de full que heu omplert amb farcit, i dsesprés enrotlleu els xurros en forma d'espiral, de dins cap a fora.
I, quan ja tingueu l'ensaïmada muntada, la pinteu amb ou batut.
Les poseu a coure al forn durant uns 15 minuts a 200 ºC en posició forn. Els últims 5 ho posem en posició gratinador.
Les traiem del forn i esperem que es refredin una mica. A temperatura ambient, hi empolsem el sucre llustre, jo també n'hi poso a les ensaïmades salades perquè m'agrada el contrast dolç-salat.
I ja ens les podem menjar!
Dons si, Marina, perfectes per aprofitar aquesta pasta de full, encara que no cal esperar a tenir sobres, ho trobo boníssim tant el dolç com el salat.
ResponEliminaUn petó
Guau Marina, quina idea més original i senzilla per fer una ensaimada, i a més ,m'encanta això de que siguin salades, que sempre ens llancem a les dolces!
ResponEliminaPetons!
Nyammmm!!! Unes ensaïmades fàcils de fer i boníssimes al paladar!! T'han quedat perfectes!!!! Ara me'n menjava una per esmorzar, o dues jeje. Petons
ResponEliminaY la tira que te falta por rellenar te sugiero que pongas pera, morcilla y piñones. Venga que el comentario siguiente te deje una nueva propuesta y a la noche vengo a recogerlas todas. ¿Que os parece?
ResponEliminaHasta la noche.
Blanca de
JUEGO DE SABORES
Una recepta fantàstica: si senyora! A més, així petites també podrien servir per un aperitiu o per portar a una festa. No sabria per quina versió decidir-me: dolç o salat... les dues un 10!! :)
ResponEliminaUna abraçada
Quina bona pinta que fan aquestes ensaïmades!... i una molt bona idea per aprofitar la pasta de full...
ResponEliminaNo seran les autèntiques ensaïmades, però fan una pinta excel·lent!!!!!!!!!!!!! Mmmmm.... Ja que veig que t'has animat amb un farcit salat, et recoman (quan t'animis amb les autèntiques) a posar-hi pebres torrats per damunt! És boníssima i diferant!
ResponEliminaAi sí, faciletes i molt xules t'han quedat! Això ho hem de probar :) Petonàs
ResponEliminaExcel-lent recepta amb un aspecte ! Uhhhhhhhh.
ResponEliminaPetons
Ostres Marina, aixó si que es una recepta per frionfar, tant per uns postres, com per pica a pica entre amics. A més, molt divertides de fer. Me les apunto!!
ResponEliminaCuina d'Emergència - http://cuinademergencia.blogspot.com
Quina recepta més bona, així petitones pots fer-les de varis farcits. Per preparar aquestes ensaïmades, no cal esperar a tenir sobres de res.
ResponEliminaQueda anotada amb el teu permís
Petons
Molt guapes i molt bé les explicacions!! els Vilaró, Muntada i Andrevi li ha sortit competència de la bona!. Aquesta recepta la farem aviat!
ResponEliminaSalutacions,
Josep Maria
Ja les havía vistes i les tenía pendents de fer.....Així que sols em confirmes el que ja creía.......Les faré i ja et contarè. Es una manera sencilla de quedar super bé----Gràcies !!!!!!!
ResponEliminaQuin goig...Mare de Déu, t'han quedat precioses...Els en faré unes quantes a les nenes ben aviat!!! Petons!
ResponEliminajo com sóc de salat, em quedo amb les salades definitivament!! Encara que a les dolces tampoc els hi faig un lleig eh ;P
ResponEliminaQuè maques t'han quedat!!! crec que la pasta de full és de les millors masses que s'han inventat!!! petó
ResponEliminaTan quedat d'allò més boniques i per tant, d'allò més bones!!! A veure si m'animo a provar-les que semblen ben senzilles i bones
ResponEliminaPetonets
Qué sorpresa de ensaimadas, me gusta la idea, qué sencilla. Besos
ResponEliminaaviam aviam!! Amb hojaldre??!! saps que crosanets si, pero ensaimades mai se m'hagues ocurregut fer-les amb pasta de full, i m'encanta la idea! de debó tenen gust a ensaimada!??? jeje petons
ResponEliminaDoncs amb la pasta de full queden molt bé, a jutjar per les imatges. I és una manera ràpida de poder menjar ensaïmada quan ens vingui de gust. Bona idea, Marina. Petons.
ResponEliminaQuina bona pinta que fan aquestes ensaïmades!!!. Ara mateix me'n menjaria almenys un parell :)
ResponEliminaConxita
Marina, que bones aquestes ensaïmades, encara que jo em quedo amb les salades.
ResponEliminaMàgradaría un dia fer les autèntiques esnsaïmades, pero em fa una mica de mandra, segur que amb la pasta de full no em fa tanta i també es veuen molt bones.
ResponEliminaPetons.
muy buena idea Marina y mas rapido y sabrosas tambien porque el hojaldre tiene ese toque crujiente.Unos rellenos muy acertados
ResponEliminaBss
Ep, quina recepta, aquestes ensaïmades tenen trampa, han deser boníssimes amb aquests farcits. N'he de provar de fer algun dia!
ResponEliminaEm guardo la teva versió, m'encanta, que això del saïm a mi em fa una cosa... Menjar-m'ho no, ho dic per les ensaïmades, però fer una recepta que en porti si.
ResponEliminaPetons.
Ensaïmadetes amb pasta de full, heheh
ResponEliminaÉs que la fem servir per taot la pasta de full, eh :-)!!!
A mi em passa com a tu, la pasta d'ensaïmada em fa com a cosa... i de ben segur que no n'hi ha per tant!
PTNTS
Dolça
Aixi enroscades...quina bona idea !!!!en quan tingui el forn arreglat mi poso !!!!!
ResponEliminaPetonets.
Quina passada d'ensaïmades!!! I facilícimes!!! Petonets!
ResponEliminaMarina, és genial el teu blog! I les ensaïmades.... una passada! crec que tes "tunejaré" per treure-hi blat i sucre, per postejar-lo al meu blog! :) Una abraçada!
ResponEliminaUnes ensaimades genials, fàcils, ràpides i bones!! jo crec que em quedo amb la de xocolata!!
ResponEliminaT'han quedat molt i molt be i molt ben esplicat.
ResponEliminaVaig fer una vegada ensaimades i no em van agradar, tinc que veure si amb aquesta recepta ..... la pinta la tenen espectacular!
ResponEliminaB7ssss
M'ha agradat molt el "truqui" de fer servir pasta de full!! Aixi es mes facil disfrutar-les. Un peto!
ResponEliminaJA fa dies que tinc ganes de provar-les aquestes ensaimades. Amb lo fàcils que semblen!! petons
ResponEliminaQue bones i que senzilles Marina!! Que socorreguda que és la pasta de full!!! Així són molt faciletes i en un moment les tens llestes per gaudir!!! T'han quedat genials tan les dolces com les salades!
ResponEliminaQuina il·lusió veure que no només ens segueixes sino que podem compartir receptes. Aquestes ensaimades de diversos gustos superen la nostra. Felicitats!!!
ResponElimina