La meva proposta d'avui és inventada, tot i que ja sabem que tot està iventat, però vull dir que no està treta de cap receptari sinó que va sorgir perquè tenia ganes de fer una recepta de codony que no fos la manera tradicional que coneixem bé. És un codony confitat, que no és el mateix que una confitura de codony ni el mateix que un codonyat, que ja vaig explicar aquí. Ni tampoc és el mateix que fer un allioli de codony, que vaig explicar aquí.
La fruita d'avui es menja tallada a trossets, i confitada en una conserva a base de sucre, vi de Porto i canyella. És un pèl entretinguda de fer però el resultat és molt i molt bo. Us animeu?
Ingredients (per dos pots de conserva)
2 codonys grossos
100 g de sucre morè
1 got de vi de Porto
1 branca de canyella
Comencem pelant, tallant i trossejant els codonys. Aquesta és la part més entretinguda.
A continuació, posem els trossets de codony, que procurem que siguin uniformes i de forma allargada, dins d'un cassó amb el sucre, la canyella i el vi de Porto. Encenem el foc, primer a foc fort.
Al cap d'una estona, abaixem el foc i seguim coent, remenant de tan en tan, durant 1 hora i mitja. El codony s'anirà caramelitzant amb el sucre, i s'amararà del vi que hi hem posat.
Quan el codony hagi aconseguit un color daurat i brillant apaguem el foc i el posem dins els pots de conserva, i tapem. Aprofiteu-ne també el suc, que queda boníssim, com si fos un xarop.
La conserva ens aguantarà ben bé tres mesos. O un any, si fem el buit al bany maria.
Aquest codony confitat ens pot servir per acompanyar una carn, uns talls de formatge, o fins i tot fer unes postres de mató amb xarop i codony!
Molt bona recepta, per mi millor que el codonyat perquè porta menys scre.
ResponEliminaI fins i tot et pot servir com a guarnició d'un plat de carn, oi?
No conocia esta forma de tomar y preparar los membrillos, me parece de lo mas sabrosa tengo que probarlos y estoy segura de que a mi marido le va a encantar! gracias por compartir, bicos
ResponEliminaque bo! em sembla que ho probaré ara que començarà la temporada :-) !!
ResponEliminaAra es moment d'aprofitar la fruita de temporada. Petons!
ResponEliminaAna
Hola Marina! T'ha quedat una recepta inventada boníssima jejeje!! La combinació que has fet ha de ser per llepar-se'n els dits, enhorabona! Petonets
ResponEliminaQue bona la faré segur.
ResponEliminaPetóns
Una manera de menjar els codonys, nosaltres només el preparem com a codonyat o el posem al coc. El tastarem fet així!!
ResponEliminaPTNTS
Dolça
tremenda Marina con estos aromas del oporto y la canela¡¡
ResponEliminapeto
Babejant m'has deixat Marina, quina delícia!
ResponEliminaPetons!
Per les fotos t'has ben lluit amb l'invent!!! quina bona pinta! tret del codonyat i l'all i oli, crec que no l'he fet servir més el codony, m'agrada la proposta! bona setmana
ResponEliminaMolt bo Marina! :)
ResponEliminaA Suïssa ara és l'època de la caça i sempre s'acompanya de peres al vi. Segur que el teu codony també hi aniria molt bé... a veure si m'animo i ho intento...
Petons
El codony sempre l'he provat de la mateixa manera, el que fan confitat. Però m'agrada veure receptes noves, i sobretot si les puc provar! jejej petons
ResponEliminaQuè bona aquesta recepta, Marina, i què versàtil. La meva sogra en fa una de semblant, però sense el vi. Amb el toc de l'Oporto ha de guanyar molt. Petons.
ResponEliminaque bo Marina!! la pinta de la foto sembla que em digui: menja'm!! menja'm!!! quin perill tan dolçet...jeje petons
ResponEliminaTe una pinta boníssima, tinc un munt de codony a casa, i aquesta serà una de les receptes amb que els gastaré.
ResponEliminaUna abraçada
M'agrada molt aquesta recepta que has inventat. Te un color preciós i segur que està bonissim.
ResponEliminapetons
Amb mató han de ser unes bones postres.,Qué poc es fan servir els codonys, quasi sempre per fer codonyat.
ResponEliminaPetons.
No he menjat mai codony, només en format codonyat! Això no pot ser perquè així macerat ha de ser espectacular!
ResponEliminaNena....te superas cada día !!!!!ufffff quin be de dèu....aixo es deliciosssssss....
ResponEliminapetonssss.
Quina proposta més original, m'encanta aquest codony confitat, segur que amb el gustet del vi i la canyella ha d'estar boníssim!
ResponEliminaM'agrada taaaaaaaaaaaaaaaaaaaant aquest color! Enamora!!!
ResponEliminaMolt bona recepta, m'agrada molt el codonyat però em sembla mal de guardar. Així com tu dius s'adapata millor a mi. La faré segur. Gràcies per la recepta. Besades
ResponElimina