dijous, 26 de setembre del 2013

Taller de cupcakes a Sabores

El que avui us explico és el resum del primer taller de cucakes que he fet fins a dia d'avui. Ja fa temps que la cosa de fer aquest tipus de magdalenes s'ha posat de moda, i hi ha molts centres que imparteixen cursos i tallers per aprendre'n. Potser per això, potser pel fet de saber que no seria difícil enganxar-m'hi algun dia, sempre ho deixava per l'endemà. Però aquesta vegada, quan l'Òscar  em va avisar que quedava plaça lliure i que podia afegir-m'hi vaig pensar: és el moment! Jo vull fer cupcakes. Així que, acceptant la dolça proposta, dilluns ens dirigíem al Sabores, el taller de cuina situat al carrer Sant Lluís, 58, de Barcelona.

Si un dia teniu temps i visiteu la pàgina d'aquest taller, o si ja heu tingut ocasió d'assistir a algun dels seus cursos, us adonareu que hi ha propostes per a tot tipus de paladars. Jo n'havia fet un de xocolata, que també em va agradar molt i que podreu veure aquí.

A Sabores hi vam trobar el Salvador Garcia, el pastisser que seria el nostre profe aquella tarda, i un càmera, del qual no en vaig preguntar el nom, que va enregistrar tot el taller per fer un vídeo promocional de cursos, que ja us ensenyaré pertinentment quan estigui al nostre abast. També em vaig retrobar, amb alegria, amb la Maria de Pa amb tomàquet, la Teresa de Com a casa, res, la Marta de CuinaDiari, i la Gemma de La cuina de casa. També hi havia tres noies més, però no sé dir-vos-en el nom...

Salvador Garcia, pastisser

El Salvador i el càmera que ens va gravar

Avui no tinc intenció d'explicar-vos cap recepta, ja que espero que ben aviat us pugui mostrar els meus primers cupcakes, fets a casa. Només us diré que vam elaborar-ne de dos tipus: DE XOCOLATA I DE VAINILLA I COLORANT (RED VELVET). Els ingredients que s'utilitzen per fer cupcakes no són complicats, els podem trobar fàcilment a les botigues. Bàsicament, ous, mantega, sucre, farina. I a partir d'aquí, poseu-hi tots els sabors que volgueu, químics i naturals. 

Un dels secrets per fer un bon cupcake és la temperatura a la que barregem els ingredients. Així ens ho va deixar ben clar, i ens va demostrar, en Salvador, fent tallar la massa expressament i remuntant-la més tard, tan sols modificant les temperatures de la massa (fred-calent). A més d'explicar-nos això, també ens va mostrar els colorants químics, que podem fer servir com a divertimento per transformar el color de la massa base de vainilla. 

Aquí teniu un mini resum gràfic del taller:

Masses i topings

Una de les coses bones del taller a Sabores és que és eminentment pràctic. Vull dir amb això que els alumnes practiquen ells mateixos i toquen matèria, cosa que està molt bé.

La Marta fica la massa crua dels Red Velvet dins els motlles de cupcakes

La Maria fica la massa dels cupcakes de xocolata dins els motlles de cupcakes

Mentre la resta intercanvien opinions, una servidora posa els colorants al frosting que anirà sobre els cupcakes. Triem el taronja, vemell i blau

Mentre, la Teresa i la Marta s'ho miren i comenten

La massa crua de vainilla, que transformarem amb Red velvet gràcies al colorant vermell

Frosting de nutela i frosting de mantega d'oreo

Els cupcakes ja estan cuits! Hem hagut d'escapçar alguns cupcakes de Red velvet perquè ens havien fet massa caputxa i no anirien bé per decorar.


I comença el muntatge... amb l'ajut d'unes mànegues (que segons la Maria també es poden dir "churriflús" 
;-)) comencem a decorar els cupcakes. N'han sortit quatre per cada una, o sigui que tenim feina de sobres!

I un cop tenim fets els cupcakes, i ja ben decorats, ens adonem que ja han passa dues hores!! Hem d'acabar, i abans de marxar, ens fem la foto de grup. Fins la propera!


Gràcies, Salvador, per ser tan amè en les explicacions, i per aguantar tanta dona junta! Gràcies, Sabores, per aquest taller tan divertit que ens vau oferir. 










25 comentaris:

  1. Ja m'imagino com vàreu gaudir de la demostració només veient les vostres cares de content, Marina. Una entrada molt interessant!!! i que llaminers són aquests pastissets, uiiii.... Ptnts.

    ResponElimina
  2. Marina, quin reportatge més guapo has fet!!! unes fotos fantàstiques!!! ens ho vam passar molt bé! petó

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies, Teresa!! El que no sé és perquè no tenia fotos teves de la pràctica, si tu també vas sortir a col·laborar!! Oi? Petons!

      Elimina
  3. M'encanten!! El Red Velvet és el meu preferit. Una abraçada!!

    ResponElimina
  4. Doncs ja estic esperant que ens ensenyis els cupcakes que facis fruit d'aquest taller Marina!

    Petons!

    ResponElimina
  5. Són molt divertits de fer! I tu segur que acabes creant unes variants espectaculars!!! Una abraçada!

    ResponElimina
  6. Que xulo i divertit eh?? jo vaig fer-ne un aquí Lleida en un local nou que van obrir i ves... molt poc pràctic, el noi feia i nosaltres miràvem, només ens van deixar decorar ;(

    ResponElimina
  7. ahora ya seras una experta en hacerlos,buen taller¡¡
    peto

    ResponElimina
  8. mmm nena que be!! vull recepta ja!! hauria de fer un curs d'aquests de dolços....em costen tan! jeje petons

    ResponElimina
  9. Bé, esperem les receptes d'aquestos cupcakes, fan molt bona pinta! Petons.

    ResponElimina
  10. Quina enveja!! a mi m'encanten i sembla que us ho heu passat genial.Petons!!

    ResponElimina
  11. Quin taller més divertit, ja sou totes unes mestres cupcakeres, esteu molt guapes.
    Petons.

    ResponElimina
  12. Que guapa que estas amb aquest vestidet vermell!
    I quina gràcia coincidir amb totes aquestes bloguers!!
    A partir d'ara ens ompliras el teu espai de cupcakes?
    Ja tinc ganes de retrobar-te de nou!, no m'imagino cap festa en la que no hi siguis.
    Ja heu anat a Les Cols?

    ResponElimina
  13. Nena, com es nota l'ofici!!!!!! Ens ho vam pasar molt bé i vam aprendre a fer pastissets of café con leche in plaza mayor!!!
    Petonets

    ResponElimina
  14. Va ser un taller magnífic i tu has fet un reportatge genial!
    Jo penso posar en pràctica el què vam aprendre aquest cap de setmana mateix, je je je... A veure si ens queden igual de bons :)

    ResponElimina
  15. Hola Marina! Ostres, quina sort, jo encara tinc pendent anar un dia a Sabores... Sobretot m'agradaria fer un curs d'arrossos!
    Us van quedar molt macos! i vas tenir una companyia excel·lent eh?
    Bon cap de setmana guapa, petons! :)

    ResponElimina
  16. Que bé Marina que t'hagis animat! Jo vaig fer-ne un en un centre cívic fa un any i em va encantar!!! Vaig quedar enamorada d'aquests pastissets! Ànims i benvinguda al món del cupcake (ple de possibilitats). Molts petoons

    ResponElimina
  17. Ostres Marina quin taller més xulo! Segur que us ho vau passar d'allò més bé i el resultat, fantàstic!

    Petons guapa i bon cap de setmana!

    ResponElimina
  18. Segur que vareu gaudir com nenes! Mira que són atractius els cupcakes!
    Petons

    ResponElimina
  19. Qué envidia! Para pasarlo bomba aprendiendo! Qué rico todo!

    ResponElimina
  20. Estoy deseando ver los cupcakes que vas a preparar! Qué buen rato habéis pasado!

    Saludos!!

    http://losantojosdeclara.blogspot.com.es/2013/09/pimientos-amarillos-rellenos-de-carne.html

    ResponElimina
  21. Que bé us ho vàreu passar!!! amb l'Annie també varem tenir la sort d'anar a Sabores a fer un curs de cupcakes però amb en Marc Rodellas. Una experiència fantàstica!!!
    Petonets

    ResponElimina
  22. Moltes felicitats.... Potser un dia m'animo i tot a fer cupcakes, encara que el de fer postres no és massa el meu.
    Un petó.

    ResponElimina
  23. Moltes felicitats.... Potser un dia m'animo i tot a fer cupcakes, encara que el de fer postres no és massa el meu.
    Un petó.

    ResponElimina

Gràcies per visitar-me, m'ajudes a seguir aquí! Fins aviat!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...