dimarts, 8 d’octubre del 2013

Bolets variats (camagrocs, carlets, rossinyols, llengua de bou, peus de rata, cames de perdiu...)


Ja fa dies que els bolets innunden els boscos de Catalunya. Ahir vaig sentir a la televisió com els experts anuncien que enguany serà un any històric en quantitat i varietat de bolets.

A casa sempre hem estat molt boletaires i quan arriba la temporada ja tenim ganes de sortir a buscar bolets. Perquè al Vallès, encara que a la televisió no ho diguin, no 'cacem bolets' sinó que 'collim bolets' o anem a 'buscar bolets'. Doncs bé, a l'agost ja vam trobar rovellons del sanguifluus i del deliciosus. I el passat cap de setmana vam trobar una bona estesa de bolets, sobretot, de camagrocs, que acompanyats d'uns quants carlets, llengua de bou, cama de perdiu i peus de rata van servir-nos de sopar.

D'esquerra a dreta i de dalt a baix: Rossinyols, carlets, camagrocs, llengua de bou

Consideracions a l'hora de coure:


Cal coure els bolets sense rentar, només passant-los un drap humit si estan una mica bruts de bulles o terra. Amb una mica de sal i un rajolí d'oli n'hi ha prou. Atenció, els bolets redueixen força perquè tenen molta aigua. Si en voleu fer un bon plat poseu-n'hi força.


És normal que les cames de perdiu, en coure's, es tornin de color lila. No són tòxiques ni res d'això! Són ben bones i comestibles.











35 comentaris:

  1. Yo también tengo ganas de salir a buscar bolets, a ver si este fin de semana nos animamos y vamos. Qué ricos que son, Bss.

    ResponElimina
  2. Una col·lecció de bolets què fa goig de veure, Marina!!! Els meus preferits de sempre, han sigut els rossinyols, però a la resta tampoc els hi faig cap fastic. Com en són de bons!!!

    ResponElimina
  3. L'altre dia el meu germá va venir amb un gran grapat de camagrocs, proximament recepta. Petons!

    Ama

    ResponElimina
  4. jajajaja tens raó Marina, això de caçar bolets ho vaig escoltar per primera vegada al famós programa, que per cert m'encanta! Quina collita que vas fer...quin goig! Enhorabona!

    Petons

    ResponElimina
  5. Un saltat formidable, Marina. No calen més filigranes amb productes tan bons de la terra.

    ResponElimina
  6. estoy en ello a ver si puedo ya este finde¡¡
    peto

    ResponElimina
  7. Quin luxe Marina de cistell!!!! Nosaltres encara no hem anar a collir bolets, aiaiaiaiaiaiaia. petonets

    ResponElimina
  8. Yo como eso de buscar bolets nada de nada,me apunto a comer ¿vale? jijijijij

    besiness

    ResponElimina
  9. Nosaltres només hem sortit una vegada i vem trobar camagrocs i tres o quatre de rovellons, tot just per fer un bon remonta per a sopar. Bona sort aquesta temporada! Petons,
    Pilar

    ResponElimina
  10. Oh quants bolets! Com m'agradaria entendre i anar al bosc a buscar-ne, però no soc jo un gran company boletaire, jeje!

    Petons!

    ResponElimina
  11. aquests cistells si que em fan enveja...a casa meva, el meu pare era super boletàire... ens sortien per les orelles, perquè abans no hi havia la falera d'ara, eren uns quants que estaven tocats pels bolets, nosaltres diem a buscar bolets, a mi també em fa gràcia això de anar a cassar bolets! Aquest any encara no m'he estrenat, i ja en tinc ganes! ptó

    ResponElimina
  12. Que ricas Marina!!! me encanta, yo de ir a buscar setas no soy, pero de comerlas si, me encantan todas,suelo ir a la boquería que es donde encuentro de muchas clases, o algún mercado de calle donde suele haber puestos de setas, son una maravilla.
    Besos
    Cocinando con Montse

    ResponElimina
  13. A mi m'encantaria saber de collir bolets... però Déu no m'ha donat aquest do :(.

    ResponElimina
  14. Estàs feta una "boleteta"...Quin cistellàs! i la recepta no em deixa gens indiferent...uau!

    ResponElimina
  15. Molt bé el post dels bolets! Però no ens dius on els has anat a caçar-los, perdó a buscar-los… un petit planell per favor!
    Una abraçada

    ResponElimina
    Respostes
    1. he he he. Aquests són del montseny! De la banda de Seva, Josep Maria.

      Elimina
    2. Ep! Que a seva és on anem nosaltres també! jejejeje

      Elimina
  16. Ui quina temptació de torrada! A casa no som boletaires, tot I que ens agraden molt els bolets I sovint en comprem al mercat. Has preparat un plat senzill però ple de sabors, amb aquesta varietat de bolets. Petons.

    ResponElimina
  17. Com m'agradaria saber una mica de bolets...de moment em conformo llegint la teva crònica i mirant les teves fotos, i anant a mercat a "agenciar-me'ls"!!!

    ResponElimina
  18. Marina veient aquest boletsm'has fet venir ganes d'anar-ne a buscar. Fantàstica collita.
    Petons

    ResponElimina
  19. El meu fill és tot un expert "caçador de bolets".
    Ja ha recollit un munt aquesta temporada.
    M'agrada molt la teva entrada,la passaré al meu feill

    ResponElimina
  20. Me encanta ir a buscarlos y comerlos!!! Este año ya me he estrenado con rovellons y camagrocs, una delicia!!
    Bss

    ResponElimina
  21. I jo que no he anat mai a caçar bolets.......Sóc una completa ignorant del món boletaire!!!
    Aquesta llesca està......mmmm......
    Petons,
    Olga

    ResponElimina
  22. Marina, como siempre, nos ofreces posts fantásticos Me encantan los bolets
    Besitos

    ResponElimina
  23. Estem esperant el cap de setmana per tornar a buscar-ne. Quin goig que aquest cistell !!
    La llesqueta boníssima Ummm
    Petons

    ResponElimina
  24. me encanta el otoño y todos sus productos ! ha quedado una tosta de lujo! bicos

    ResponElimina
  25. Que bons els bolets! Una bona tapa: si senyora!!
    A Suïssa també n'hi ha però varietats que jo no tinc massa controlades així que poques vegades vaig a caçar-ne... una pena! Tot i que val dir que cada poble té el seu centre de control de bolets i només cal que vagis a bosc, arrepleguis tot el que trobis i els hi portes el cistell i ells els trien per tu: tot un luxe! ;D

    ResponElimina
  26. Que bons els bolets!! Marina aquesta tapeta fa una pinta fantàstica!!
    A Suïssa també n'hi ha ara però d'unes varietats que jo no tinc massa per mà així que poques vegades, per no dir mai, vaig a caçar-ne... una pena! Tot i que val a dir que cada poble té el seu centre de control de bolets: només has d'anar a bosc, arreplegar tot el que trobis i portar-los el cistell perquè et facin la tria! Tot un luxe ;D

    ResponElimina
  27. Soc incapaç de reconeixer els bolets i per tant m'estimo més no collir ni caçar bolets per si de cas.
    Tu si has collit un bon assortiment, molt bons.
    Petons.

    ResponElimina
  28. Jo sóc una inepta en això de reconèixer els bolets al bosc... només els sé distingir quan són a un cistell i amb un cartell al davant, al mercat o súper ;) Malgrat tot, m'encanten, i m'encanta passejar pel bosc fent veure que en busco...
    Marta

    ResponElimina
  29. Marina, com a fan dels bolets i entusiasta cercadora només et puc dir "Bravo" pel teu post. M'encanta anar-ne a cercar. Sempre m'acompanyen els meus pares, que són els que m'han ensenyat el que sé. I per mi és un moment especial i ben esperat quan arriba la temporada. Avui he fet una recepta amb picornells (rossinyols) que publicaré aviat. Enyor les llengua de bou que comprava quan vivia a Barcelona. Aquí no n'hi ha i les trob a faltar! Moltes gràcies per les teves explicacions. Besades

    ResponElimina
  30. mun pare a anat a buscar rovellons i n'ha trobat! mira que son bons ehh! peotns

    ResponElimina
  31. Ostres Marina!! quina poca idea tinc de bolets!! Només reconec rovellons i els xampis al súper!! je,je! Marta

    ResponElimina
  32. Reina, jo els bolets nomes els trobo al Mercat. Soc un desastre a la muntanya. Pero quin goig que fan i quina enveja em feu. Hauré de sortir per cames a comprar-ne desseguida. Ptns ! ! !

    ResponElimina
  33. Quiina bona cullita!!! Fan goig! petons

    ResponElimina

Gràcies per visitar-me, m'ajudes a seguir aquí! Fins aviat!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...