dilluns, 7 d’octubre de 2013

Pastís cremós de cítrics amb granissat de llima


Vaig veure aquesta recepta a Cuina per a Llaminers. A partir de la seva proposta vaig fer aquest pastís, que la Mercè havia titulat flam de formatge amb cítrics però que, segons els qui vam tastar aquestes postres, vam decidir rebatejar amb el nom de pastís, per la textura que agafa.

La Mercè té, segons el meu parer, el millor blog de postres en català, perquè a més de fer propostes originals i unes fotos precioses, és molt didàctica, de manera que no és difícil reproduir una recepta seva, tot i que no n'aconsegueixi el nivell de presentació que ella ens mostra...! D'altra banda, també he incorporat un truc que el Pep Nogué ens va explicar en un taller de cuina al Bon Preu. Es tracta de fer un granissat ratllant una fruita natural, prèviament congelada. Ara us ho explico, tot plegat.

Ingredients:
250 g de llet semi desnatada
500 g de formatge Quark
150 g de sucre en gra
5 ous
pell de llimona ratllada
pell de llima ratllada
la polpa de la llima


D'entrada, escalfem la llet fins que arrenqui al bull. Després, parem el foc i hi fiquem la pell de la llimona i la llima, prèviament netejades i sense la part blanca. La polpa de la llima la posem al congelador. Ja veurem després perquè la farem servir*.


Ho deixarem infusionar durant 20 minuts i, després, colarem les pells i la resta de tel que ens hagi pogut formar la llet.


A continuació, deixem que la llet s'acabi de refredar, a temperatura ambient. Després, hi barregem la llet amb el formatge, el sucre i els ous. 


Ara, omplim un motlle de silicona rectangular amb la crema. Prèviament, l'untem amb mantega.


El posem a coure al bany maria durant 90 minuts, a 160 ºC. Passat aquest temps, el traiem i el deixem refredar.


Quan ja sigui fred, el girem del revés i hi ratllem una mica de pell de llima per sobre.


*I, d'altra banda, agafem la llima que havíem deixat al congelador i la triturem amb la batedora. 


Agafarem el granisat de llima i l'escamparem pel voltant del pastís, perquè hi doni un contrapunt refrescant i líquid, que contrastarà amb el pastís cremós.




Aquest pastís ens el vam menjar en un sopar amb el Xesco Bueno, la Maria Esteve (i els fills d'ambós),  l'Òscar Starbasse, la Cristina de l'Òscar i el Manel. Va ser després d'haver fet la verema d'una part del raïm a Ca l'Esteve, una jornada genial amb boníssima companyia. 










26 comentaris:

  1. Ha de quedar un flam molt gustós i refrescant!

    ResponElimina
  2. És una recepta molt ben pensada, Marina! El detall de la llimona granitzada al voltant... I tu li has donat la volta, però amb el torradet a la vista, també estaria molt bé, clar què aleshores la llima no resaltaria tant. De totes maneres a de ser ben bo, què és l'important. :))) Petonets.

    ResponElimina
  3. Quina bona pinta fa aquest pastís, deu estar deliciós!!

    Petons!!

    ResponElimina
  4. És veritat: la Mercè té un super blog però el teu pastís fa una pinta increïble i la presentació no està gens malament!! D'això es tracta Marina: d'agafar ideas i fer-les nostres :) Sinó fos així, la majoria de nosaltres ja podríem plegar perquè aviat estaria tot dit!! ;D
    Una abraçada!
    P.S - I m'ha agradat molt això del granissat de llima!

    ResponElimina
  5. Que maravilla cielo, solo con ver las fotos ya saliba una. Si queda algo me apunto a darle el remate final porque tiene que estar de chuparse los dedos.

    besines

    ResponElimina
  6. tremendo de bueno y de refrescante y ademas saborearlo con tan buena compañia mas bueno aun
    Bona setmana
    Petons

    ResponElimina
  7. Espectacular!!! amb el granisat de llima ja "es el remate de los tomates"... segur que no va quedar ni una engruna!!
    Petonets

    ResponElimina
  8. Noia, quina presència...amb el que a mi m'agraden els cítrics i el formatge...i el toc de la llima congelada em sembla genial!!! Felicitats!

    ResponElimina
  9. M'imagino l'aroma cítrica del pastís I aquestes notes de frescor del granisat I començo a ensalivar....unes postres suaus I lleugeres, m'agraden. Petons.

    ResponElimina
  10. Ummmmmmm que cosita tan deliciosa¡¡¡ , me encanta¡¡¡, besos

    ResponElimina
  11. Cremoset i fresc per als ultims moments de calda que encara puguin restar. M'agrada molt l'acabat, i no se que tenen els citrics que dan molta vida als postres. Un petonàs.

    ResponElimina
  12. Quina cosa mes tremenda !!!m'encanta el gust que deu tenir...molt bona recepta...ets genial !!!
    Petonets.

    ResponElimina
  13. Tiene una pinta espectacular con ese colorido! El toque de los cítricos con el queso me encanta! Felicidades!

    ResponElimina
  14. espectacular!!! i te pinta de ser fácil d´elaborar
    abraçada Marina

    ResponElimina
  15. ostres, te una pinta de ser suau i passar sense gana ...que son els que m'agraden!! m'ho apunto Marina! petons

    ResponElimina
  16. Ohh que fàcil i deliciós!! Els citrics li deuen donar un toc genial! petons

    ResponElimina
  17. Pero qué delicia Marina, un postre muy muy original, además la presentación preciosa, lo tiene todo!
    Un besito enorme

    ResponElimina
  18. Sembla boníssim i fresquet! ideal per ajudar a pair un àpat consistent! Marta

    ResponElimina
  19. Cremós i cítric, sembla fet a mida per mi. I menjar-lo amb tant bona companyía molt millor encara.
    Petons.

    ResponElimina
  20. Degué ser boníssim, té una pinta de ser refrescant i de textura suau. Els pastissos de formatge sempre vénen de gust. Besades

    ResponElimina
  21. Ha d'estar boníssim Marina, m'ha encantat el granissat al voltant, molt original. Petons!!

    ResponElimina
  22. Mmmm que bo! refrescant i amb un toquet cítric que m'encanta!!

    ResponElimina
  23. Té una pinta espectacular... els cítrics deuen quedar boníssims

    ResponElimina
  24. Uau Marina!! Gràcies per les teves paraules sobre el meu blog!! :)
    T'ha quedat genial i combinat amb el granissat devia ser ben bo!!
    Petons

    ResponElimina
  25. Un pastís molt referescant! Ideal després Petonets d'un àpat festiu! Petonets!

    ResponElimina

Gràcies per visitar-me, m'ajudes a seguir aquí! Fins aviat!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...