La d'avui és una recepta que ens arriba des de l'altre banda de l'Atlàntic. El Mole és una especialitat mexicana que reprodueix en boca això que s'ha posat tan de moda, que és el gust agredolç. A mi m'agrada molt perquè incorpora moltes espècies, així que si us agrada la cuina especiada aquesta salsa us encantarà.
La que us explico aquí és una de les moltes versions que podreu trobar de mole, i que des d'ara podeu adaptar com més us convingui. Els canvis principals que hi he fet són: no hi ha cacauets i no està fet amb pollastre sinó amb llom. El que es fa amb pollastre s'anomena MOLE POBLANO. La proposta que us faig aquí és una versió de la recepta que he trobat al llibre '100 placeres ligeros de chocolate', del Dr. Jean-Michel.
Ingredients:
200 g de llom de dos colors
1 ceba
2 grans d'all
4 claus d'olor
1/2 c. de canyella en pols
4 c. de panses de corint
1/2 kg de tomàquets pelats i trossejats
1 pastilla de pollastre desgrassat
4 c. d'avellana en pols (o d'ametlla)
4 c. de llavors de sèsam blanc
20 g de xocolata negre per fondre
Oli d'oliva verge extra
sal i pebre negre
Patata amb pell i salsa amb tabasco (opcional)
comencen la preparació pelant els tomàquets i les cebes, i ho trossegem.
A continuació, sofregim el llom amb les espècies i les avellanes trinxades en una olla antiadherent amb una mica d'oli d'oliva. El fem volta i volta i el reservem.
A la mateixa cassola, ara hi sofregim la ceba i els alls matxacats.
Quan la ceba ja estigui translúcida, hi afegim els tomàquets, pelats i trossejats. Jo no hi trec les llavors, ja que així es conserva la gelatina del tomàquet, però si us fan mania les retireu abans de coure i llestos.
Al cap d'una estoneta, hi afegim el dau de pollastre desgrassat en pols i les panses.
Ara, és el moment de reincorporar el llom mig cuit a la cassola.
Quan el llom hagi començat a absorvir el suc i canviï una mica de color, afegirem les preses de xocolata per fondr i remenarem una mica, perquè s'estengui i es barregi bé amb la resta d'ingredients. També hi afegirem el sèsam.
Ho courem uns 10 minuts més, i després apagarem el foc.
Ho podem servir immediatament o bé deixar-ho reposar durant unes horetes i escalfar-ho de nou abans de servir. Fent-ho com la segona opció, la carn guanya més sabor. Ho podem acompanyar amb una patata amb pell i una salsa picant de tabasco. Ideal per a degustar un plat ben mexicà! Bon profit!
Nena, que has fet una cosa que m'agrada molt ... el mole!!!! i així amb llom.. t'ha quedat amb una pinta boníssima...ja m'haguera agradat menjar-me'l!!!!! A mes molt senzill i fácil de fer...me l'apunto!
ResponEliminaBon divendres preciosa!!!!!
Ostres quina delícia!!! M'encanta!!! Té una pintassa...!!! M'apunto la recepta que la vull provar!! Un petonàs i feliç divendres!
ResponEliminaque rico! y con esa salsita para mojar pan y no parar, bicos
ResponEliminaA casa som molt de fer servir espècies, així que segur que seguim la teva proposta, i fem aquest mole!
ResponEliminaPetons, i bon cap de setmana!
No he probat mai el mole, un dia m'animaré. quin pas a pas més xulo i quines fotos!!
ResponEliminaPetonets
Li dóna un toc francès, la xocolata a la salsa. Molt bo aquest mole, Marina!!! Bon finde.
ResponEliminaMuy tentadora esta propuesta Marina y la pinta final tremenda¡¡
ResponEliminaBon cap de setmana
peto
Ha de quedar una salsa super gustosa, ideal per sucar-hi pa i deixar el plat ben net :)
ResponEliminaM'ha sorprès que portés xocolata...
Ostres quina salivera que fa venir aquesta recepta Marina! T'ha quedat espectacular, fa una fila boníssima!
ResponEliminaBon cap de setmana guapíssima!
Que bo te que ser...m'encantan aquestas barrejas....u tinc que provar pero a la de ya !!!!!
ResponEliminaPetonets.
M'agrada molt el conjunt d'espècies que duu aquest plat I el color final després de posar-li la xocolata. Ha de ser molt saborós, Marina. Petons.
ResponEliminaQuina recepta tant interessant! I encara no he provat cap recepta amb carn i chocolata.....tindre que posar-mi! peotns
ResponEliminaMuy rico Marina, me parece una propuesta genial!
ResponEliminaUn besito y feliz finde!
Lo de los moles es una de las altas cumbres de la cocina mexicana, y creo que hay tantos como cocineros. Has hecho el primer mole catalán, como los poblanos o los oaxaqueños... Un besote.
ResponEliminaHe tastat el mole, però no fet per mi. El llom de dos colors es més melós. Un bon plat el d'avui, acompanyat amb patates regades amb tabasco.
ResponEliminaPetons
Quin goig de mostra de cuina internacional!
ResponEliminaQuè bo Marina! tots els ingredients que has posat m'agraden! no ho he provat mai i té molt bona pinta! Bon cap de setmana! Marta
ResponEliminaHa de ser molt bó aquest llom . Si el veu el meu fill que li encanta el menjar mexicà, segur que et copia la recepta.
ResponEliminaPetons
que buena combinacion y desde luego es un placer ligero este plato con el toque tambien del chocolate,queda una carne envuelta con esta salsa que se adivina sensacional¡
ResponEliminaPeto
Marina ets una màquina!! A la que em despisto ja has publicat un munt de receptes bones! ;)
ResponEliminaEl toc de la xocolata hi ha de quedar de perles en aquesta recepta, le meva àvia en posa als peus de porc i li queden "estupendus"!!
M'ha agradat conèixer aquesta recepta!
Petons i que tinguis una molt bona setmana :)
Marina, finalment he complert la promesa i a aquí em tens!!! M'he quedat al.lucinada: quines receptes més bones!! Quina pinta i les fotos són un pas a pas fantàstic! :) Felicitats pel bloc i EM QUEDO!!!!
ResponEliminaUna abraçada
Mmmm el menjar especiat m'agrada molt, mai cuino amb xocolata però quan ho he provat queda molt bé.
ResponEliminaUna abraçada
Una recepta sorprenent.. no n' he menjat mai, deu ser una explosió de sabors!
ResponElimina