divendres, 25 d’octubre del 2013

Crema de carbassa amb poma caramelitzada i formatge ratllat


A mi també m'agrada molt, la crema de carbassa, i ja feia dies que teníem aquest fruit al rebost dient-me... menja'm. La passada temporada us vaig presentar aquesta recepa SALADA: Crema de carbassa amb entrebancs de crispetes, també molt bona per menjar com a tapa divertida per obrir la gana. I encara podreu trobar receptes DOLCES feta amb carbassa, la Crema catalana de carbassa, les Galetes de carbassa, la Melmelada de carbassa o les Magdalenes de carbassa.

Aquesta vegada us explico la que vaig fer l'altre dia. Aquesta crema que us ensenyo en aquesta ocasió sempre queda bona, ve de gust encara que el fred no ens acompanyi, perquè es pot menjar tèbia o freda, si ens agrada més. La idea dels entrebancs (picatostes, en castellà) va venir quan per la ràdio (no recoro l'emissora, em sap greu) un oient va trucar per explicar que li agradava fer dauets de poma caramelitzats. I ara que és temps de pomes, què podíem triar millor! 



Ingredients:
4 rodanxes grosses de carbassa
2-3 patates
1 porro
1 ceba
1 c. de comí en pols
1 poma golden
1 nou de mantega
1 c. de sucre
formatge ratllat (el que volgueu però que faci fils)


Comencem tallant el porro i la ceba a la brunoise i els posem a coure amb oli i sal, perquè evaporin l'aigua i comencin a enrossir-se.


Al cap de 10 minuts, hi incorporem les patates, pelades i tallades a daus petits. Ho salem una mica més. Remenem i deixem coure 5 minuts més.


Passats aquests 5 minuts, també hi afegim la carbassa, sense pell i tallada a daus, de la mateixa mida aproximada que els daus de patata. Tornem a salar una mica i, al cap de 5 minuts, hi afegim aigua mineral i 1 c. de comí en pols. A mi m'hi agrada molt, el comí, no us el deixeu que amb la carbassa hi queda excel·lent, ja ho veureu.



Ho deixem coure ben bé 3/4 d'hora, a foc mig. Passat aquest temps, ttiturem amb la batedora i passem la cema pel colador xinès, si ens agrada ben fina.



Per servir-la, el que fem és preparar els entrabancs. Pelem i tallem a dauets la poma, i l'enrossim en una paella amb mantega i sucre, perquè així caramelitzi.


Quan ja ho tinguem a punt, ho presentem. En un bol, la crema de carbassa. A sobre, el formatge ratllat i, finalment, la poma caramelitzada. 


I ja ho tindrem a punt! Bon profit!















24 comentaris:

  1. somos mucho de cremitas, y esta esta para comersela y no dejar ni gota! bicos

    ResponElimina
  2. Marina, una crema exquisita, este finde me pasaré por el huerto de mi padre en busca de calabaza, je, je. Petons

    ResponElimina
  3. Quin goig que fa aquesta cremeta, Marina!!! M'apunto lo de caramel·litzar la poma, que mai se sap... :))) Petonets i bon cap de setmana. Ah! i recordar que la nit de dissabte, dormirem una hora més.

    ResponElimina
  4. Ostres, doncs tens raó, deu quedar perfectamnt amb aquesta crema de carabassa! M'ho apunto i ho provaré. Petons!

    ResponElimina
  5. vaya crema mas deliciosa q te has preparado. apuntada queda xq es una delicia!!!

    ResponElimina
  6. Quina crema més bona, Marina!! És un plat de l'estació en què ens trobem, i ben bo!
    Mai he posat poma i crec que deu dónar un toc dolç i molt bo, ho provaré!
    Petons

    ResponElimina
  7. De moment tinc sis carbasas al rebost i per recullir unes quantes mes. Les teves receptas m' aniràn molt be.
    Petons

    ResponElimina
  8. Quina bona pinta i quina gana!!! M'encanten les cremes de verdures i en aquesta época més. Petonàs.

    ResponElimina
  9. Acabo de aterrizar en tu cocina y esta crema de calabaza me ha conquistado!!

    Bon cap de setmana!!!!

    ResponElimina
  10. Malgrat i que no som molt amics de la carbassa, el punto del fromatge ha de esser mes que bo! Molt adeqüat per aquest fred que ja fa aqui... Un petonàs.

    ResponElimina
  11. Caram, quina crema més abellidora!! M'encanta!! Segur que la prepare potser tot alleugerint-la una miqueta (coses del règim). T'ha quedat una presentació FANTÀSTICA!!!

    ResponElimina
  12. Una gran idea la d'unir la carabassa amb la dolçor de la mançana. I he de provar el toc del comí. Una crema deliciosa. Per cert, avui o demà també en penjaré una amb uns altres entrebancs dolços. Petons.

    ResponElimina
  13. Que gozada meter la cuchara en esa crema tan rica Marina...mummm. besicos

    ResponElimina
  14. Una crema de tardor. bona, bona bonissima.

    ResponElimina
  15. Trobo que aquests entrebancs de poma caramelitzada han de quedar molt bé amb el gust de la carbassa.
    Petons.

    ResponElimina
  16. Delicios el puré de carbassa, m'hi encanta el formatge però tinc els meus dubtes amb la poma, no queda un plat massa dolç?
    No ho sé però si la base es crema de carbassa segur que és ben bo

    Petons

    ResponElimina
  17. com diu el francesc, et va quedar una crema d'allò més abellifdora... i boníssima!!! i les fotos, maques maques.

    ResponElimina
  18. A casa ens encanta la crema de carabassa i amb aquest toc de poma te que quedar geniual! Ahh també m'ha agradat el toc de comí, ho provaré! petons

    ResponElimina

  19. Mooolt bona la crema de carbassa! Ara amb poma caramel•litzada no la hem provat mai, la tindre’n que provar la pròxima setmana!
    Salutacions,
    Josep Maria

    ResponElimina
  20. Carai...que amb poma no he probat...i li deu donar un toc genial !!!!alla que vamos.....
    Petonets....

    ResponElimina
  21. A mi també m'encanta la carbassa!!!
    I molt bona idea els entrebancs amb la poma, han de quedar boníssims.

    ResponElimina
  22. Bona proposta, Marina. La crema de carabassa m'encanta i amb la poma ha de ser deliciosa,mmm!

    ResponElimina
  23. Se m'havia passat aquesta crema de carabassa!! i ara buscant opcions que millorin la meva l'he trobada i pinta deliciosa, quina llàstima que no tingui una trista poma a casa!!!

    ResponElimina

Gràcies per visitar-me, m'ajudes a seguir aquí! Fins aviat!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...