Alguns blogs ens hem unit, per tercer any consecutiu, al Gran Recapte d'Aliments a Catalunya.
La meva proposta al blog és: MACARRONS AMB ALBERGÍNIA, OLIVES NEGRES I SOFREGIT. Cal recordar que el que el que s'ha d'emprar a la recepta és el producte sec, enllaunats, olis, llegums, conserves, pastes. jo ho he completat amb un producte fresc, l'albergínia.
Blocs Contra la Fam és un event nascut a Facebook per promoure el Gran Recapte 2013 que durà a terme el Banc dels Aliments de Catalunya els dies 29 i 30 de novembre de 2013.
Enguany, es demanen especialment aliments per a infants: llet de continuïtat i farinetes
Enguany, es demanen especialment aliments per a infants: llet de continuïtat i farinetes
Què podem fer els blogs?
Els blogs adherits publiquem una recepta barata i senzilla al Facebook. Aquesta recepta ha d'estar centrada en algun dels aliments bàsics que recull el Banc dels Aliments, i en el post s'ha de linkar a aquesta entitat. Hem triat aquest format perquè volem que els nostres posts, a més de sensibilitzar els lectors per fer aportacions a la campanya, siguin també una font d'informació culinària pels que, usuaris o no del banc, emprin llegums, oli, pasta, llaunes, conserves...
També som presents a Twitter: si voleu parlar de nosaltres podeu fer servir els hashtags #blogscontralafam i #blogscontraelhambre. Aquest blog va nèixer per recopilar totes les receptes que ens arribin, i donar continuitat així a la idea fora de Facebook.
Si us voleu adherir a la iniciativa, feu-ho si us plau a través de Facebook o envieu un mail a algun dels blogs organitzadors.
Ingredients:
Paquet de macarrons de mida petita
Llauna de tomàquet triturat
Llauna d'olives negres
1 albergínia
Formatge en pols
Comí en espècie
Primer, tallem a daus petits l'albergínia i comencem a sofregir-la amb una mica d'oli i un cop salada.
A continuació, hi afegim les olives negres tallades a trossets.
Seguim, afegint-hi el tomàquet triturat.
Mentrestant, posem a bullir els macarrons, amb un pessic de sal i amb el comí en gra barrejat a l'aigua, que hi donarà aroma.
Després, ho deixem bullir 10 minuts i els escorrem. A continuació, els tornem a posar a l'olla, sense aigua, i hi afegim el producte sofregit que ja tindrem a punt.
Ho remenem una mica i ja ho tindrem a punt! Ho servim empolsant-hi una mica de pols de formatge per sobre la pasta. Bon profit. I recordeu, tenim un compromís important el 29 i 30 de novembre!
Molt bona proposta! Jo també en tinc pensada una amb macarrons :) Petonets!
ResponEliminaMacarrons... i alberginia???? He sentit bè??? jajajaa, m'encanta, m'encanta...una proposta genial Marineta!!!!! t'han quedat genials perque nomès fant que voltar-me pel subconcient...i si me'ls faig avui????
ResponEliminaBon día!
Pasta i albergínia? Sona fantàstic, en prenc nota. Ara , això de penjar-ho tan d'hora pel matí i llegir-ho ara és molt cruel. M'ha entrat gana abans d'hora :-)
ResponEliminaUna iniciativa molt bona !1 I aquest macarrons també.
ResponEliminaPetons
Uns macarrons boníssins pel Gran Recapte I per a tots. Aviat coneixeran aquesta recepta els meus tàpers.
ResponEliminaBoníssssims per a una super iniciativa!!!
ResponEliminaPetonets
M'encanta aquesta recepta, ja he decidit fer-la aquesta mateixa setmana. El que no tinc encara clar és quina recepta faré per el Gran Recapte, però estic pensant... perquè val la pena participar en aquest iniciativa solidaria. Gracies pel recordatori.
ResponEliminaL´alberginia amb la pasta sempre m´agradat molt, pot ser mes que amb tomàquet. He de fer encara la meva recepta. Petonets
ResponEliminaBoníssims! els macarrons és un plat que agrada a quasi tothom.No els he provat mai amb alberginia.Gràcies per la idea.
ResponEliminaUn bon plat de pasta que sempre vé de gust i segur que fan passar la gana.
ResponEliminaAvui també he publicat una recepta pels Blogs contra la fam.
Petons.
Una gran proposta! I per una magnífica causa!
ResponEliminaingredients senzills que junts son una explosio exquisita!! molt bona recepta Marina! petons
ResponEliminaUna bona recepta per a una bona finalitat. Molt bona!
ResponEliminaMarta
Boníssim!! Recepta apuntada a pendents :)
ResponEliminaUns macarrons vegetals molt sans i saborosos. I amb ingredients molt assequibles per a totes les butxaques. Una bona aportació, Marina. Petons.
ResponEliminaUna gran iniciativa per un motiu molt bonic.
ResponEliminaLa recepta m'encanta, la trobo molt italiana :)
Molt bona proposta aquests macarrons. Plats com aquest fan veure que amb pocs ingredients i ben escollits es poden aconseguir plats molt saborosos.
ResponEliminaPTNTS
Dolça
molt bona iniciativa i un plat senzillament molt bo!
ResponEliminal'albergínia és fantàstica!
Uns macarrons deliciosos, m'ha encantat la combinació d'ingredients! Per una bona causa!! petons
ResponEliminaHola Marina, soc l'Isabel i els dos anys anteriors, vaig publicar la meva recepta, però no sabia que tenia que ser un blog adherit. Bueno crec que l'intenció va ser bona.
ResponEliminaJa em diràs com ho tinc que fer o si a través teu serveix.
El 30, com l'any passat vaig al Grand Recapte.
Gràcies i petonets
De totes formes vaig a publicar la meva recepta
Hola Isabel! Has de linkar la teva recepta al facebook, ho trobaràs enllaçat a l'explicació que tens més amunt. També pots fer-te'n ressò a twitter, perquè els blogs encarregats de compilar les receptes (aquest any no hi sóc, jo), ho puguin trobar fàcilment. La idea és que, amb la recepta, poguem anunciar el recapte dels dies 29 i 30, que serà presencial i als supermercats, no on line. Per tant, com més aviat ho poguem anar anunciant millor. Així que si tu tens alguna altra xarxa social (linkedin, instagram, etc) i vols fer-ne difusió encara millor! Espero haver-te ajudat. Petons!
EliminaM'encanten aquests macarrons.
ResponEliminaM'agrada molt la pasta amb verdura,bolets.... Un molt bon àpat i saludable.
Un petó des de la meva cuina http://cuinanatura.blogspot.com.es/