dissabte, 4 de gener del 2014

Canelons freds de salmó i salsa envinagrada


Aquests d'avui són uns canelons de reciclatge. I la raó és que la massa d'aquests canelons és la massa que ens va sobrar després de coure els canelons de carn que vam menjar per Sant Esteve. A l'hora de bulllir les plaques de pasta vam passar-nos de rosca, en vam coure massa. I com que ens en sabia greu llençar-les les vam guardar a la nevera per a futurs usos. I heus aquí el resultat, unes canelons que serveixen com a tapa d'inici d'àpat que podem menjar no només per Nadal i Sant Esteve sinó tot l'any. I que són ben fàcils de fer, com veureu.

Ingredients:
plaques de canelons cuites 
salmó fumat i altres fumats (truita, etc)
maionesa
cogombrets
ceba envinagrada
taperots
sal
anet


Comencen a fer la preparació trinxant els cogombrets, els taperots i la ceba a trossets ben petits. Els incoporporem a la maionesa i remenem enèrgicament. Hi afegim també un pessic de sal, no gaire.



A continuació, estenem  la placa de caneló a sobre d'una safata o fusta i hi disposem un troç de salmó fumat. A sobre el salmó, hi afegim unes dues o tres cullerades de salsa. 


Cargolem el caneló, procurant que ens quedi un cilindre ben fet. Les vores se us enganxaran fàcilment, ja ho veureu, perquè són cuites i humides.


Ara, posem totes els canelons en un plat de servir o una pissarra. Hi empolsem una mica d'aneta per sobre i els reguem amb oli d'oliva verge extra. Els deixem una estona fora de la nevera abans de servir.



Ja els tenim a punt per menjar. Bon profit!









8 comentaris:

  1. Tenen molt bona pinta i a més a més així aprofitem el què ens queda a la nevera! Una proposta senzilla i original!

    ResponElimina
  2. A mi que m'encanta el salmó fumat amb aquest tipus de salses, aquests canalons em semblen un entrant deliciós. Entren molt bé I són sabors que acostumen agradar a tothom. Bona pensada, Marina. Bons Reis.

    ResponElimina
  3. unos canelones de lo más apetecibles, bicos y feliz 2014

    ResponElimina
  4. És una molt bona opció per aprofitar a casa meva també!

    ResponElimina
  5. Els canelons un 10, i les fotografies trobo que t'han quedat especialment espectaculars!!! Quin goig de recepta i de presentació! Petons i bona cavalcada de Reis!!!

    ResponElimina
  6. Una proposta ben original, pero jo soc mes de canelons de San Esteve.
    Bon dia de Reis.

    ResponElimina
  7. A mi la pasta dels canelons m'agrada calenta i gratinada... però aquestos tenen bona pinta!

    Bons reis.
    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina

Gràcies per visitar-me, m'ajudes a seguir aquí! Fins aviat!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...