dimarts, 6 de maig del 2014

Pizza de coliflor i formatge amb pernil dolç i verdures


Aquesta pizza que us presento avui és una pizza, com el títol diu, de coliflor. Però no és una pizza que porti coliflor com ingredient, no, sinó que la pizza mateixa, la base, és de coliflor. La recepta base me la va explicar un company de la feina, en Carlos. Ell havia tastat la pizza a casa d'un amic seu i li havia encantat. Per com en parlava, ja feia venir salivera, i vaig tenir clar que, tard o d'hora, intentaria fer-la a casa. El resultat ha estat molt satisfactori, és una pizza que queda boníssima i que, a més, permet un farciment molt variat. En aquest cas, ja ho veieu, he triat un farcit de pernil dolç i verudres. Però, vaja, que això del farcit és cosa de cadascú... i podreu trobar-hi, de ben segur, múltiples combinacions. Us animo a fer-la. Certament, al Manel i a mi ens va encantar i jo crec que no trigarem a repetir-la, ja que encara ens ha sobrat coliflor.

Ingredients per la base de la pizza:
Coliflor trinxada
Formatge ratllat (mozzarela o emental)
1 ou
1 pessic de sal

Ingredients per aquest farcit:
albergínia
ceba morada
pernil dolç
xampinyons
Orenga


La coliflor és un tipus de col obtingut per selecció artificial perquè els brots florals estiguin ben agrupats i tinguin un color blanc. La resta de la planta és molt similar a la col, i també al bròquil, encara que la coliflor és menys soferta, perquè soporta només glaçades lleugeres. No sé encara perquè, però hi ha molta gent que n'hi diu bròquil, de la coliflor...  però el bròquil és verd. I també hi ha el romanesco, que és una altra varietat però amb estructura piramidal. Una manera molt clàssica de preparar la coliflor és gratinada al forn, tal i com teniu explicat a la recepta del blog, aquí.



Base de la pizza
El que fem primer per a preparar aquesta recepta és trinxar la coliflor a trossets molt petits. Si volem, també la podem ratllar. A continuació, hi barregem el formatge ratllat (un grapat). Remenem una mica, i a continuació, també hi afegim un ou sencer i tornem a remenar. També hi afegim un pessic de sal. Un cop tot ben barrejat, ho disposem en una safata per anar al forn. Com que me'n va sortir força, vaig fer dues safates. De moment, us mostro la primera.



Farcit de la pizza 
Mentrestant, hem tallat a rodanxes l'albergínia i l'hem torrat una mica. He fet el mateix amb la ceba, tallada en juliana i saltada a la paella. Així, tenim els ingredients que costarien més de coure, ja semi cuits. Anem a farcir la pizza. Posem, d'entrada, els talls de pernil dolç. A sobre, els xampinyons laminats. A sobre, l'albergínia, a sobre, la ceba. 


Finalment, hi empolsinem una mica d'orenga en espècie, que hi proporcionarà el gust característic que podem trobar a la majoria de pizzes. 


Ho enfornem, posició dalt i baix, durant uns 20 minuts a 200 ºC. I ja la tindrem a punt!



Com us he comentat abans, em va sortir molta massa de pizza de coliflor, així que vaig fer una segona pizza, que també va volar!











24 comentaris:

  1. Què original! la coliflor no m'agrada gens, però crec que en aquest format me la menjaria! ho hauré de provar! petons

    ResponElimina
    Respostes
    1. Intenta-ho, Teresa! Em sembla que t'agradarà! Queda molt bé, i és ideal per a tots aquells que no us agrada la coliflor perquè té un gust molt diferent!

      Elimina
  2. Una base molt interessant...no queda dura la coliflor?...ho provaré!

    ResponElimina
    Respostes
    1. No, no, queda molt bé! Jo també m'ho pensava, abans de fer-la. Però suposo que amb el formatge i l'escalfor del forn ja té temps de coure's. Pensa que és de mida molt petita. Ja em diràs el què!

      Elimina
  3. Que original, m'ha agradat la idea, segur que la tasto alguna vegada, petons !!

    ResponElimina
  4. Molt original i segur que molt bo! Prenc nota!!!
    Petonets

    ResponElimina
  5. Quina bona idea! Això ho haig de provar, segur que està boníssim. Una abraçada Marina,

    http://lesreceptesquemagraden.blogspot.com.es/

    ResponElimina
  6. Que curiosa aquesta base de pizza... m'encanta l'idea!!

    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
  7. Segur que està boníssima Marina!! M'encaten les verduretes...

    ResponElimina
  8. Original combinacion y un resultado muy apetecible Marina
    peto

    ResponElimina
  9. Aquesta base ja l'he vista algun cop i no sé que estic esperant per provar-la, ha d'estar deliciosa, i a més sana i nutritiva! quina salivera! Petons.

    ResponElimina
  10. ostres Marina, no havia vist mai una pizza similar!!!! t'ha quedat genial i és una bona alternativa. petonets

    ResponElimina
  11. Oi que és bona? Jo la faig sovint la pizza així! :) La vaig descobrir mentre participava a un repte esportiu on no estava permès menjar res provinent dels cereals i mentre em buscava la vida viag trobar-me amb la recepta de cares jajajaja
    Petons guapa

    ResponElimina
  12. q digo yo q esta pizza tiene q estar de lo mas rica no??? xq asi a simple vista se ve q esta rica de cojones. me encanta

    ResponElimina
  13. Aquesta recepta l'he de fer!! Quina idea més bona!! De moment "te la furte". Salutacions

    ResponElimina
  14. Marina que bona Ummm, ja se que menjaré per sopar, aquest cap de setmana la meva pagesa particular m’ha portat dues coliflors.
    Aquesta pizza serà per mi sola perquè el Miquel no pot amb la coliflor
    Petons

    ResponElimina
  15. alaaa pero que bo no? i sanissima!! aixo si que es una pizza per repetir!! m'ha agradat molt la idea! quina imaginació! petons

    ResponElimina
  16. Fa uns mesos vaig fer aquesta pizza i a casa també ens va agradar molt, la recomano totalment a tothom.
    Petons.

    ResponElimina
  17. Quina bona idea, Marina, I apta per celíacs. A més, suposo que , si no et passes amb el formatge, deu ser de molt bon pair. La provarem. Petons.

    ResponElimina
  18. Em sembla que és la massa de pizza més original que he vist mai :)
    A mi em costa molt pair les pizzes per culpa de les masses. Amb aquesta versió segur que no tinc aquest problema.
    Ho provaré segur!

    ResponElimina
  19. ey aixo queda apuntat ara mateix marina , al maeu marid li agrada la pizza pero li sol caure feixuga , vol dir que la probare . bona idea per aprofitar be les coses
    besades

    ResponElimina
  20. La meva filla gran vol que li prepari col-i-flor d'una manera divertida....millor que la que proposes...impossible! Petons!

    ResponElimina
  21. Ostres, Marina, quina bona idea, jo faig cuscús de coliflor però la pizza no se m'havia acudit, et robo la idea. Gràcies per compartir!!
    Una abraçada

    ResponElimina

Gràcies per visitar-me, m'ajudes a seguir aquí! Fins aviat!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...