dissabte, 10 de maig de 2014

Tapa de croquetes d'espinacs , panses i pinyons


Aquestes són unes de les meves croquetes preferides, segurament, just darrere de les de rostit. És clar que, de croquetes, n'hi ha de delicioses, no voldria deixar-me de mencionar les de bacallà o bolets, que en segons quins restaurants també són exquisides. 

Precisament, una croqueta pot ser bona o dolenta en funció de qui les hagi fet. En un bar les pots trobar boníssimes, en un altre poden ser bastant infectes. Suposo que a tots ens ha passat, de demanar-les amb tota la il·lusió i veure com, minuts més tard, ens porten la decepció al plat... per a no córrer riscos, el millor és fer-se-les un mateix a casa. Així, segur que no hi ha riscos i segur que sortiran bones! A mi m'agrada molt, fer croquetes, el què passa és que no en faig gaire sovint perquè, per fer croquetes, calen sobres de menjar, i a casa poques vegades queda prou matèria sobrera del que hem cuinat a la nevera, som de vida...! 

L'altre dia, vam tastar unes croquetes d'espinacs congelades i el Manel va reconèixer que eren ben bones. Em vaig picar, i l'endemà en vaig fer unes quantes més, de casolanes, i també d'espinacs. L'avantatge de fer croquetes, a més, és que sempre te'n surten força quantitat de manera que, les que no ens mengem al moment, les podem congelar. He pensat que aquestes croquetes poden ser una bona proposta pel repte d'aquest mes de Memòries d'una cuinera, on la protagonista és la tapa. I és que... qui no ha tastat algun cop una tapa de croquetes. "Una de croquetas!".
Som-hi:

Ingredients:
Espinacs frescos
llet
farina
formatge mozzarela ratllat
ceba
pa ratllat
1 ou
panses i pinyons


Comencem a preparar les croquetes fent un sofregit de ceba. També bullim a part els espinacs, amb un pessic de sal, i els escorrem.



Ara, agafem una paella grossa, que reguem amb un rajolí d'oli, hi tirem els espinacs i la ceba. Amb unes tisores, tallem ben fins els espinacs. A continuació, incorporem el formatge ratllat i remenem. Seguim, afegint un parell de cullerades de farina. També hi tirem la llet i les panses i els pinyons. Tornem a remenar, tastem i rectifiquem de sal, si cal.


Deixem refredar la massa de les croquetes a temperatura ambient i, després, la guardem a la nevera durant 2 hores com a mínim, o bé tota la nit. 


Comencem a fer les croquetes. Primer, batem l'ou i el posem en un bol. En un altre bol, hi tirem la farina de galeta o pa ratllat. Ara, agafarem una mica de massa i farem una boleta. Seguidament, la passarem per ou. I després, pel pa ratllat. és en aquest moment quan li donarem la forma que volguem, en el meu cas, una forma ovalada. 


A mesura que les tinguem, les anirem disposant en una safata. Ja sigui per coure-les després amb oli o bé per a congelar-les.


Les fregim amb oli abundant i roent i les deixem escórrer a sobre un paper absorvent. 


I ja les tenim a punt! Com us he dit, com que en surten moltes, la resta les poseu en una safata i cap al congelador, per un altre dia!


Les podem acompanyar d'una bona amanida o d'un bol d'arròs amb pollastre al curri.
















12 comentaris:

  1. Oh!! sóc molt fan dels espinacs, han de ser ben bones aquestes croquetes!!

    ResponElimina
  2. Marina, fan venir salivera! I això que encara no ha arribat l'hora de dinar!

    ResponElimina
  3. Una forma ben diferent de fer croquetes, amb poqueta bexamel i moltes espinacs... m'agraden!!

    Cuina d'emergencia
    http://cuinademergencia.blogspot.com

    ResponElimina
  4. m'agraden moltissim aquestes croquetes, ummm

    ResponElimina
  5. Una de croquetes per a mi Marina !!!
    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
  6. Una bona manera de fer menjar espinacs als que no agrada la verdura...
    A casa, segur que ens agradarien molt, i el toc de les panses i els pinyons fantàstic amb els espinacs.

    ResponElimina
  7. Espectaculars Marina!!! aixi si que m'agrada menjar croquetes! ptons

    ResponElimina
  8. Boníssimes les croquetes cassolanes, les primeres del top ten les de rostit, però aquestes no es queden enrere.
    Petons.

    ResponElimina
  9. Una molt bona opció per unes croquetes, bona proposta pel memòries d'aquest mes Marina!

    Petons!

    ResponElimina
  10. A casa també les congelem, d'espinacs fa molt de temps que no en faig.
    Moltíssimes gràcies per participar.

    ResponElimina
  11. el proper cop avisa, i ens envies un tuper pel Boletet! jajajajajajaj. Gràcies guapa per participar. petonets

    ResponElimina

Gràcies per visitar-me, m'ajudes a seguir aquí! Fins aviat!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...