dilluns, 2 de juny del 2014

Croissants i ulleretes (pastes dolces)



Fa pocs dies, vaig anar a dinar a casa del Manel i, aquesta vegada, en comptes d'un pastís, vaig portar aquetes pastetes dolces que us explicaré ara. Són molt fàcils de preparar, perquè estan fetes amb la versàtil pasta de full, que va bé per a molts preparats. El farcit, tant dels croissanets com de les ulleres, és el mateix i té una base de CABELL D'ÀNGEL i CACAU, principalment. Per aquest motiu, queden unes pastes entre cruixents i sucoses, ja que la pasta de full n'és molt, de cruixent, i el cabell d'àngel és molt sucós i l'amoroseix. A la cacau no cal afegir-hi sucre, ni a la pasta tampoc. Tot el sucre que hi haurà en aquestes pastes prové del cabell d'àngel, de manera que les fa més lleugeres.

Ingredients: 
2 làmines de pasta de full
cabell d'àngel
cacau pur en pols 
1 ous (per pintar)


Comcencem amb les pastes d'ulleres. Agafarem una làmina de pasta de full i l'untarem amb cabell d'àngel. A sobre, hi empolsinarem el cacau, ben repartit. 


Ara, començarem l'enrotllat, ho farem primer per un costat, fins arribar a la meitat, i després l'altre costat. Fins a tocar l'altre.


Un cop tinguem la pasta enrotllada, tallarem les porcions amb un ganivet que talli força, ja que si no tallés se'ns podria aixafar la pasta. 


Estirarem les pastes en una safata de forn, a sobre d'un silpat perquè no se'ns enganxin, i les courem uns 15 minuts a 200 ºC. 



Les deixem refredar fora del forn i ja les tindrem a punt.


Per fer els croissants, agafem la làmina de pasta de full i la tallem en triangles, del centre cap a enfora. Si heu comprat una massa esfèrica, us serà més senzill fer les porcions. Si la massa és quadrada, n'haureu de retallar els marges, com en aquest cas. Després, untem cada triangle amb cabell d'àngel.


També hi empolsinem el cacau, i comencem a enrotllar el croissant, de la part més ample cap a la part més estreta del triangle. 


Un cop enrotllat, acabem de donar forna a les puntes i els pintem amb ou batut i sucre, perquè brillin un cop cuits.


Ho coem al forn, en aquest cas, més estona que les ulleres, uns 20-25 mintus, ja que els croissants són més gruixuts i grossos. I ja els tindrem a punt de menjar, també!















18 comentaris:

  1. Cabell d'àngel i cacau!!! Aquesta combinació no l'he provat mai!!! M'ho apunto!!! I com deia la meva àvia...que ben "etxurats" que t'han quedat! Petons!!!

    ResponElimina
  2. Estas pastitas son super sencillas y siempre triunfan. Besos!

    Ana

    ResponElimina
  3. Jo faig els croissanets amb cabell d’àngel, però la propera posaré el cacau en pols a casa m’ho agrairan, bé a tu per l’idea.
    Petons

    ResponElimina
  4. Feia temps que no en feia i ara porto dos diumenges que en faig per esmorzar! els encanten! Amb aquests farcit encara més bons!! petons

    ResponElimina
  5. Uooo pura delícia!!! Si començo a menjar-ne ja no puc parar! petons

    ResponElimina
  6. Marina buena idea estas pastas son super sencillas y siempre triunfan y gustan
    peto

    ResponElimina
  7. Una idea genial, barrejar cabell d'àngel amb cacau. Jo, almenys, no he tastat mai aquesta combinació. I ha de ser brutal. Apuntada queda. Petons.

    ResponElimina
  8. Que llèpola estas darrerament ;-)

    Cuida't moooolt.
    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
  9. Fa temps que no li regalo uns croissants casolans a la reina del meu cor, en diumenge per a esmorzar són fantàstics acabadets de fer :)

    ResponElimina
  10. No he provat mai el cabell d'àngel amb xocolata però sí que deu estar meloset! mmmm! Marta

    ResponElimina
  11. T'han quedat preciosos, i el cabell d'àngel amb la xocolata em sembla una combinació fantàstica!!! Mmmm què bons i quina pinta!!
    Una abraçada,

    ResponElimina
  12. T'han quedat es-pec-ta-cu-lars!!! M'encantesn aquestes receptes qmb la pasta comprada, fàcils i ràpides, Ja sabem que no són es poden comparar amb les fetes a casa però no sempre tenim el temps o les ganes, oi? I queda ben lluit! Una abraçada Marina guapa!

    http://lesreceptesquemagraden.blogspot.com.es/

    ResponElimina
  13. em tornen boja, farcides del que sigui, o amb sucre i prou!! delicious!! petons

    ResponElimina
  14. Segur que van quedar tots ben contens amb aquests dolços, t'han quedat a,b molt bona presència.
    Petons.

    ResponElimina
  15. Molt bones aquestes pastetes.
    Els ingredients m'agraden tots dos.
    Felicitats Marina.
    Ah !!!!!!!Records de l'Àgata

    ResponElimina

Gràcies per visitar-me, m'ajudes a seguir aquí! Fins aviat!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...