diumenge, 30 de novembre del 2014

Pa amb xocolata i oli de tòfona


Fa un parell de caps de setmana ens vam escapara a Fira Orígens, a Olot, una fira on productors d'arreu de Catalunya es troben i presenten els seus productes de proximitat i qualitat. Ja hi vam anar amb l'Arlet, perquè es vagi acostumant que té uns pares molt cuiners... he he he. Va aguantar molt bé tot el dia, i això ens va permetre passejar-nos tranquil·lament pels diversos estants de la fira, tastant formatges, embotits, olis, xocolates, melmelades, i d'altres productes boníssims que reuneix Orígens. Fins i tot ens vam retrobar amb les amigues d'Els Fruits Saborosos, que també tenien un estand amb les melmelades. Ens va fer molta il·lusió saludar-les i presentar-les la petita. També ens vam retrobar amb en Pep Nogué, la Nuni, en Pep Palau, que feien de jurats de la fira. 

Va ser allí, en un dels stands, on vam descobrir una xocolata la pedra amb tòfona. El productor és xocolates Aynouse i és d'Agramunt. L'únic productor petit que encara aguanten a la zona, ens va comentar el seu responsable. A més de tastar les xocolates a la pedra amb taronja, amarga, fondant, fondant amb avellana, llet, llet i avellana, vainilla, etc, també vam descobrir-hi la xocolata amb tòfona negra i la xocolata amb tòfona blanca. Va ser a partir d'aquestes dues xocolates aromatitzades que ens van deixar salivant que se'm va acudir fer-ne una versió pròpia, i val a dir, també deliciosa.

És una recepta molt i molt senzilla però molt i molt gustosa.

Ingredients:
xocolata negra (jo he fet servir la de la casa Torrons Vicenç, amb un 90 % de cacau)
oli aromatitzat amb tòfona (en aquest cas, l'oli d'Aromàtiks, que ja sabeu que treballen amb producte natural, no amb aroma)
Pa de pagès (aquest és del forn de pa Grané)


Els passos que heu de seguir són els següents: torreu (o no) el pa. A sobre, hi ratlleu una presa de xocolata. Si és gruixuda, amb una sola fareu.


 I, seguidament, hi regueu l'oli per sobre. Aromatitzat, recordeu, amb tòfona, us sorprendrà. Si no us agrada aquesta aroma també podeu utilitzar un altre oli aromatitzat, ja sigui de vainilla, picant, de ceps, d'alfàbrega, etc... A l'oli observareu que hi ha petites miques de tòfona, i és que no és un oli amb aroma químic sinó un oli aromatitzat amb el mateix producte (la tòfona) a l'interior. 

I ja teniu a punt un deliciós esmorzar o berenar!





13 comentaris:

  1. Ostres...quina il·lusió m'hagués fet trobar-vos amb l'Arlet a la fira...jo també hi vaig anar...i la xoco Aynouse que t'ha inspirat les vaig buscar perquè ja les havíem tastat a la Fira d'Agramunt!!! Aquesta versió teva de pa amb xoco i oli de tòfona és brutal!!! Un berenar dels de tota la vida però amb un toc modern genial! Petonarros a tots tres!

    ResponElimina
  2. Un esmorzar de luxe i amb productes de petits productors, una opció genial per a començar el dia!

    ResponElimina
  3. Ben fàcil de fer i amb aquests olis que anomenes ha d'estar un berenar ben bo.
    Petons.

    ResponElimina
  4. i tan! un postre tan classic que ja mai el fem, i mira que n'és de facil!! ara tinc ganes de berenar-lo! petons

    ResponElimina
  5. Uau!! sóc fan de tots dos productes...el pa amb oli i el pa amb xocolata...junts! aquest de tòfona em falta provar-lo...petonets...mami ;-D

    ResponElimina
  6. Una bona fira la de Olot, varem gaudiri molt....i tinc oli de tòfona ...el provaré amb la teva proposta ...no le començat encara i es hora de veura quin gust tè.
    Petonets.

    ResponElimina
  7. Per berenar, per sopar, per esmorzar, ... per quan sigui! I si li afegim una mica de sal? Ho haig de provar. Petons,
    Pilar

    ResponElimina
  8. Han de ser ben originals aquestes xocolates amb tofòna!
    Tot i que la teva versió del meu berenar favorit és més senzilla de fer amb una bona xocolata i un bon oli de tófona.
    Bona setmana,
    palmira

    ResponElimina
  9. El meu berenar de la infantesa!!! si proves una torrada ben sucadeta de bon oli i sal i un trosset de xoco... quin plaer!!! petons

    ResponElimina
  10. Quina bona pinta que fa :)
    La xocolata és la meva perdició, hauré de provar la teva recepta, ara que amb aquest producte tan bo que hi has posat, a veure si el puc aconseguir!
    Petons!

    ResponElimina

Gràcies per visitar-me, m'ajudes a seguir aquí! Fins aviat!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...