dilluns, 9 de febrer del 2015

Bacallà confitat amb allioli de mel i patates confitades en el mateix oli



Aquest és un d'aquells plats fàcils de fer i que queda boníssim. Cal una mica de temps, sí, per cuinar-lo, però queda molt ben aprofitat! Jo he fet servir un bacallà dessalat que vam comprar, salat, ja fa unes setmanes en una fira, però podeu utilitzar un bacallà que ja vingui al punt de sal, si voleu. No us recomano, en canvi, utilitzar un bacallà fresc, ja que la textura és diferent i no mantindria ni forma ni consistència, si el confiteu, com és el cas.

Ingredients:
Bacallà dessalat al punt de sal
allioli
mel
patates gurmet
grans d'all
oli de girasol o de blat de moro
sèsam de dos colors


Tallem el bacallà a daus grossos i pelem les patates. Si són petites, com les gurmet, no cal que les trossegem i les presentarem senceres, si ho volem.


Confitem el bacalllà amb oli de blat de moro, que aguanta molt bé les altes temperatures sense cremar-se. També hi posem un parell o tres grans d'all. Introduïm el bacallà fins que cobreixi. Un cop passats uns 10 minuts, traiem el bacallà del foc i el deixem escórrer sobre un paper de cuina. En el mateix oli, hi courem les patates, que agafarem també el gust de l'all.


Ara, preparem l'allioli de mel barrejant l'allioli (fet a casa o comprat) i la mel (que sigui crua, no refinada). 


Ara, col·loquem els lloms de bacallà en una safata per anar al forn i els untem amb l'allioli de mel. Hi afegim unes llavors de sèsam de dos colors, que amb l'escalfor afegiran aroma al plat.


Gratinem el bacallà al forn, a 170 ºC, durant cinc minuts aproximadament, i el servirm acompanyat de les patates confitades. Bon profit!










21 comentaris:

  1. Que bé li va la mel al bacallà! Un plat molt bo, Marina! petó

    ResponElimina
  2. Esta combinación no me la pierdo, qué plato tan delicioso. Besos

    ResponElimina
  3. boonissim el bacallà confitat Marina! bon plat de festa! petons

    ResponElimina
  4. El bacallà confitat amb mel es bonissim

    ResponElimina
  5. Em sembla super original aquest all i oli de mel... i la mel amb bacallà, mai ho he fet,,, Me l'emporto a pendents!
    Una abraçada i molt bona setmana,
    Palmira

    ResponElimina
  6. Això te una pinta bestial, s'ha de tastar

    Salut

    Manel

    www.irreductibles.cat

    ResponElimina
  7. Bufff, quina combinació tan encertada! Brutal. Petons.

    ResponElimina
  8. Molt bona recepte...dos en uno....m'agrada.
    Petons

    ResponElimina
  9. Al bacallà li queden molt bé els sabors dolços com la mel, es veu boníssim Marina, una amanida i una mica de fruita i no cal res més.
    Petons.

    ResponElimina
  10. Oh que maco!! el provaré. Gràcies per la recepta :)
    Anna

    ResponElimina
  11. Que bo que sembla, si us plau! Quants detallets que té aquest plat, boníssim!
    Marta

    ResponElimina
  12. Quin plat Marina!! Per favor!! Bo de debò!! I la presentació és fantàstica també! :)
    Petonets i bona setmana!!

    ResponElimina
  13. El bacalao es uno de los pescados que mas me gustan, de todas las formas cocinado y 'esta es una de ellas, confitado!
    Bss

    ResponElimina
  14. Qué rico se ve!! Yo también soy una adicta al bacalao en todas sus formas. Y este se ve impresionante!! Bss.

    ResponElimina
  15. Bon dia Marina, una recepta genial i molt adient. A casa en agrada molt el bacallà fet de qualsevol manera.
    Un peto
    Emilia "Al caliu de la cuina"

    ResponElimina
  16. Que lástima que en casa solo a mí me gusta el bacalao. Te ha quedado estupendo.
    Un beso

    ResponElimina
  17. Delícia....delícia...delícia!!!
    Petonets,
    Olga

    ResponElimina
  18. Haig de provar això de l'oli de blat de moro! Quins confits més bons!!! Petonarros!

    ResponElimina

Gràcies per visitar-me, m'ajudes a seguir aquí! Fins aviat!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...