dilluns, 13 d’abril de 2015

Bacallà amb saltat de verdures i llegums al curri de Madràs


El bacallà és un dels peixos que més m'agraden. Ja ho sabeu, que en aquest blog n'hi ha unes quantres, de receptes amb bacallà. Abans, de bacallà salat només en trobava a les parades del mercat dedicades als encurtits, però avui és tan fàcil trobar bacallà... que fins i tot en venen a les fruiteries! A prop de casa, n'hi han obert una, de fruiteria, i sempre hi tenen una caixa de lloms de bacallà salat que surt molt bo. N'havia comprat feia uns dies i ja l'havia posat en remull i canviat l'aigua tres vegades, tal i com em van ensenyar a casa que ho havia de fer. A punt per menjar, aquest va ser el plat que en va sortir, ja que per alegria meva tenia un bol amb arròs i llenties, cuit del dia abans, una barreja que m'encanta.

Ingredients:
Llom de bacallà dessalat
verdures variades (pebrot vermell, verd, pastanaga, alls, ceba...)
Faves (aprofitem que n'és l'època!)
arròs rodó i llenties, cuites alhora
curri de madràs
1 pessic de sal


Talleu les verdures a la brunoise, també les faves amb la beina, i les salteu al wok. D'aquesta manera, aconseguireu una recepta ben lleugera, ideal per al sopar. Les rectifiquem de sal.


Quan comenceu a veure-les dauradetes, hi afegiu un mig got d'aigua, i seguidament, la barreja d'arròs i llenties, just perquè agafin temperatura. Finalment, hi tirem el curri i remenem bé.


Ara, daurem el bacallà en una paella amb una mica d'oli. Volta i volta, que no es cogui massa per dins. Només falta emplatar. Ho podem fer amb un motlle, que quedarà més bonic. Agafem part de la barreja de verdures i llegums i ho emmotllem. A sobre, hi col·locarem el llom de bacallà.


Ho reguem amb una mica d'oli d'oliva verge extra en cru. Ho decorem amb unes fulles de menta. 









9 comentaris:

  1. Un àpat perfecte, molt sà i a més amb molt sabor
    Molt bona setmana
    Palmira

    ResponElimina
  2. Quin gustet mes bò !!! amb el bacalla es poden fer maravellas.
    Petons

    ResponElimina
  3. no soy mucho de bacalao pero si me pones este plato no dejo ni gota! se ve delicioso! bicos

    ResponElimina
  4. Tu posa el bacallà i jo poso el pastís de formatge... ! un dinar rodó! petó

    ResponElimina
  5. Jo puc portar el braç d’espinacs, el dinar rodo i complert jejeje
    Petons

    ResponElimina
  6. que bo el bacallà amb verduretes, a mi amb samfaina m'encanta! petons

    ResponElimina
  7. Verdures, llegums i peix, no li manca res a aquest plat tan bo.
    Petons.

    ResponElimina
  8. Una combinación muy buena y sana, también me encanta el bacalao, es mi pescado favorito.Con el añadido de las verduritas a las lentejas y arroz le vuelves a dar vida a estos restos.
    Peto

    ResponElimina
  9. A mi me encanta, y con este salteado de verduras tiene que estar riquísimo.
    Besos
    Cocinando con Montse

    ResponElimina

Gràcies per visitar-me, m'ajudes a seguir aquí! Fins aviat!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...