L'endívia és una verdura que trobo que, a l'estiu, resulta fantàstica. Amb més quantitat d'aigua que un enciam, i més carnosa que l'escarola, l'endívia és una bona manera de variar les amanides. El que passa és que hi ha gent a qui se li resisteix perquè l'endívia sempre té un regust amargant, que no agrada a tothom. Una manera de solucionar aquest problema és fer-la cuita. Amb la cocció perden l'amargor i es coneverteixen en un dolç aperitiu abans de començar l'àpat. Fa poc en parlava amb un amic, que em deia que no les havia provat mai cuites, i de sobte em van venir ganes de fer-me'n una per sopar. En aquest cas, són fetes a la planxa, tot i que si teniu llar de foc us les recomano a la brada, agafen un gust de llenya que encara les fa més delicioses!
Ingredients:
Endívies
Salsa romesco (explicada aquí, tot i que en aquesta recepta és comprada)
Anet en espècie
Sal
Sal
Oli d'oliva verge extra
L'únic que heu de fer és partir les endívies per la meitat i passar-les, amb una mica d'oli i sal, per la planxa (volta i volta). Després, per al muntatge del plat, taqueu-lo amb romesco, a sobre i disposeu l'endívia i, finalment, ho regueu amb una mica d'oli d'oliva en cru i hi xispegeu anet sec. I llestos! Es pot servir fred, encara que l'endívia sigui cuita. Ideal per a l'estiu!
Estic d' acord amb tu. És una de les verdures que més vénen de gust. Però mai se m´hauria ocorregut fer-les a la planxa i amb romesco ja són paraules majors.
ResponEliminaDoncs si ho proves no te n'arrepentiràs, Cristina!
EliminaY que bones ....sencilles i per quedar de primera, molt bona pensada Marina, que no estem per passar hores a la cuina.
ResponEliminaPetonets.
Exacte! Petonets!
EliminaMarina, aquest plat és dels meus. M'encanten!
ResponEliminaSí que queden bones, oi? petonets!
Eliminales endivies sempre vènen de gust.
ResponEliminaAxi amb salsa romescu de ben segur que son boniiiiisimes
Ho són, lolines! petons
EliminaJo tampoc les he provades mai cuites i ja veig que m'ho estava perdent, les provarè a més que la salsa romescu, m'agrada molt.
ResponEliminaUna abraçada
Ja veuràs que bones, Cris!
EliminaJo tampoc les he tastat cuites, sempre crues a la amanida, però a la planxa i amb la salsa romesco han de estar molt bones.
ResponEliminaPetons.
Doncs ja veuràs que cuites canvies de gust, Ana!
EliminaHola,
ResponEliminatambé és un plat dels meus, com diu la Núria! M'encanta!!!
Petonets
refrescant, i alhora suau, eri
EliminaLa meva mare fa les endivies així, mes d'una vegada... Bonissimes!!!
ResponEliminaPetonets.
Bones, oi? Petonets!
EliminaEncantat de trobar aquest blog.
ResponEliminaPos no he provat mai les endívies fetes a la planxa, encara que la presentació del plat és molt aparent i apetitosa.
Felicitats.
Encantada de saludar-te Eugeni. ens anem veient per aquí! una abraçada.
EliminaSencillamente delicioso y delicado aperitivo MArina ;)
ResponEliminaBuena semana.
Gràcies Sílvia! Bona setmana també!
EliminaM'encanten les endivies a la planxa, pero si a més tenen salsa romesco ja és el sumum dels sumums!!! molt encertat aquest aperitiu! petons
ResponEliminaGràcies guapa! Són bones, a la planxa, oi? Petonets!
EliminaA casa en mengem molt sovint de cuites, embolicada amb pernil i farcida de formatge són sensacionals.
ResponEliminaM'apunto la idea de la salsa de romesco, li ha d'anar fenomenal ;)
Que rico! Me encanta el romesco... Casi con todo... Las endivias tienen una pinta estupenda! Felicidades por la fotografia!
ResponElimina