dissabte, 27 de juny del 2015

Galaktoboureko, unes postres gregues


Torno a l'Espai Cuina'm a fer un taller de cuina grega. Un cop més, agraeixo la confiança dipositada en mi de l'Àgata Albero. Aquesta vegada, he escollit unes receptes que siguin fàcils de fer a casa, quan no hi ha qui et pugui donar instruccions. Alhora, són unes receptes que he fet molts cops a casa, que he tastat quan vaig viatjar a Grècia i que he après a fer al restaurant grec Alexandros, on vaig treballar durant una temporada, ja fa temps. No sé si també us passa a vosaltres, però aquest país em té sempre enamorada. Tant pel seu menjar com per la seva llum, els seus pobles i ciutats, la seves illes, el seu mar... hi tornaria a anar mil vegades més i jo crec que no me'n cansaria...

Avui us presento unes postres gregues potser menys conegudes que els més populars baklavas o halvàs i, evidentment, encara menys que el típic iogurt grec, acompanyat de melmelades i mel. Però precisament per això us animo a tastar-lo i fer-lo, perquè ja veureu que no és gaire complicat. 

Ingredients:
60 g de sèmola fina de blat
150 g de sucre
2 ous
1/2 l. de llet calenta
125 g de mantega
1/2 pell ratllada de taronja
1 paquet de pasta filo

Ingredients per l'almívar:
75 ml. d'aigua
100 g de sucre
2 c. de suc de llimona


Primer, batem la sèmola amb el sucre i els ous. Posem la barreja en una cassola al foc i aboquem, a poc a poc, la llet. Mentretant, ratllem la pell de la taronja. Removem contínuament  la barreja de llet, ous i sucre fins que la llet comenci a bullir. Afegim la pell ratllada de la taronja.


Ara, untem amb mantega tres fulls de pasta filo, per cada banda. Els posem en un motlle untat, un damunt de l'altre, deixant que sobresurtin pels costats.


Estenem la crema que ens ha resultat dins el motlle i tapem amb la pasta de full. Cobrim amb una pasta full també untada amb mantega. Coem al forn durant 30 minuts a 160 ºC, només a baix, i 10 minuts més, dalt i baix. Mentrestant, fem l'almívar, posant un cassó al foc amb el sucre, la llimona i l'aigua. Ho coem fins que agafi consistència. Quan tinguem l'almívar llest i el pastís cuit  i fora del forn, hi tirem l'almívar calent per sobre i ho deixem refredar. 


Un cop el pastís ja és fred, el podem servir. Espero que us agradi i que la recepta us sigui útil!









8 comentaris:

  1. m'encanta la cuina grega així que aquesta recepta segur que m'agradarà. me la guardo per un possible futur sopar temàtic grec! petons

    ResponElimina
  2. No el coneixia, però fa una pinta boníssima! a més m'encanta el cruixent de la pasta fil.lo! segur que va ser un taller genial ;). Un petó!

    ResponElimina
  3. Unes postres dolcetes i molt bones!! una que és llaminera... ! petons

    ResponElimina
  4. Mare meva, fa una cara espectacular! :)

    ResponElimina
  5. Grecia està en el punt de mira. Segur que amb aquest dolç els ajudaries a endolçir a més d'un ;) petonets

    ResponElimina
  6. Grècia és un país que m'agrada per tot el que dius tu. Quina llàstima que se'l vulguen carregar a colps de talonari. La teua recepta és boníssima!! Fa molta mengera. Segur que la faig un dia d'aquestos. Salutacions

    ResponElimina
  7. Ben bé com si estigués asseguda en una terrassa...amb l'Egeu als peus! Quina pinta...apuntadíssima queda! Petons!

    ResponElimina

Gràcies per visitar-me, m'ajudes a seguir aquí! Fins aviat!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...