divendres, 22 de març de 2013

Coliflor amb salsa de fruits secs i aromàtiques gratinada al forn


Aquesta d'avui és una recepta molt fàcil i gustosa, i fa primavera!
Perquè? Doncs perquè avui cuinem... una flor! Doncs sí, la part que ens mengem de l'hortalissa que avui tenim a taula és la flor, la inflorescència.


La idea és fer un gratinat tradicional, però afegir complexitat de sabors a la coliflor, que a casa tant agrada. A més, aquesta hortalissa té moltes propietats. El principal component de la coliflor és l'aigua i porta pocs hidrats de carboni, proteïnes i greixos, fent-lo un aliment baix en calories. Es considera una bona font de fibra i és diürètica, laxant i depurativa de la sang. També és antireumàtica i antiartrítica. Porta fòsfor, calci, magnesi, potassi i ferro. La flor té vitamina C, mentre que si també ens mengem les fulles (vaja, jo ho faig), també absorvirem vitamina A.

Amb tot això no sé si us he convençut però si és que sí... aquí teniu una manera més de cuinar-la.

Ingredients per a coliflor i salsa:
Coliflor
avellanes
1 gra d'all
orenga fresca
oli i sal

Per a la beixamel: 
Farina
Llet
Mantega
pebre negre
Formatge parmesà en pols

Comencem a preparar la recepta tallant la coliflor en porcions iguals, perquè cogui tot al mateix temps. La salem i la fem bullir uns 10 minuts o bé al vapor, durant 15 minuts, d'aquesta última manera conservarem millor les propietats de l'hortalissa. Després, preparem una salseta amb avellanes, orenga fresca (si no en teniu, podeu fer servir la seca), un gra d'all, oli i sal. Ho batem bé.


A continuació, escorrem la coliflor i la coloquem en una cassoleta de fang que pugui anar al forn. Per sobre, hi repartim la salas que hem fet abans.


Després, comencem a preparar la beixamel, que ha de ser espessa, en aquest cas, perquè no s'escoli cap al fons entre la coliflor. Mantega i farina, que torrem un xic, i després la llet, afegida a poc a poc. Finalment, el toc de sal i pebre. I llestos, l'aboquem per sobre la coliflor amb salsa. 



Finalment, també hi afegim el formatge parmesà en pols.


Ho gratinem al forn durant 5-7 minuts, a 180 ºC i ja la tindrem a punt per menjar!

Bon profit i bon cap de setmana!








33 comentaris:

  1. quina casualitat, ma mare en va fer ahir una molt semblant, i jo feia mesos que no menjava coliflor! la veritat és que està molt bona així! petons

    ResponElimina
  2. M'encanta la coliflor preparada així. Jo només la feia amb beixamel, però amb aquesta salseta que has preparat deu estar molt millor encara!
    Un petó, bon finde!

    ResponElimina
  3. Ha de ser molt bona la coliflor amb aquesta salseta, i lo de antiartrítica m'ha convençut! ja, ja, ja. Petons i bon cap de setmana.

    ResponElimina
  4. Se hace la boca agua, qué rico!! Un abrazo, Clara.

    ResponElimina
  5. Aquesta salseta la tindré en compte quan faci coliflor gratinada, que ens encanta, però amb la salseta segur que ha de estar molt més bona.
    Petons, Pilar.

    ResponElimina
  6. Jo la faig molt amb beixamel la coliflor, però amb aquesta salseta ha de ser encara més gustosa!! La provaré segur!!!

    ResponElimina
  7. Mira que a mí la coliflor no me llama la atemción, pero esta tuya con esa mezcla de saborcitos... está muy rica!! Bon cap de setmana!! Besos.

    ResponElimina
  8. De tan goig que fa semblen canelons!!! La coliflor no m'entusiasma, però amb aquesta presentació qualsevol es resisteix!!! Una abraçada!

    ResponElimina
  9. després d'això, la coliflor amb beixamel que tant m'agradava em semblarà poca cosa...

    ResponElimina
  10. M'acabes de donar una fantàstica idea per demà a dinar! Tenim una coliflor a la nevera i no sabia com preparar-la i em sembla que així agradarà molt a tothom. Quina pinta més bona que té! ;)

    Una abraçada i bon cap de setmana!

    ResponElimina
  11. amb els fruits seca deu quedar molt bé. a casa ens la mengem de totes les maneres possibles, aquesta l'haurem d'incloure.

    bon cap de setmana!!

    ResponElimina
  12. tiene que estar escandalosamente rica con los frutos secos....mummm feliz finde y besicos

    ResponElimina
  13. Sempre hi havia ficat becón, així amb aquesta picadeta d´avellanes, molt més sana i aromàtica... la propera la faré així. M´ha encantat. Petons,

    ResponElimina
  14. Mmmm com m'agrada la coliflor!! Una nova manera per cuinar-la, que sempre la faig "avorridota"... Gràcies!! ;-)

    ResponElimina
  15. noia, aquesta salseta entre la coliflor i la beixamel em sembla d'un nivell brutal!, quina cosa més bona!, et prenc la idea Marina!, bon cap de setmana.

    ResponElimina
  16. La salsa es com si fos un pesto d'orenga i avellanes, ummmm queé bona es veu i després ben gratinada.
    Petons.

    ResponElimina
  17. Veien aquest plat crec que li tornaré a donar una oportunitat a la coliflor, t'ha quedat molt bé!
    Una abraçda

    ResponElimina
  18. Quina pinta més bona té!! Vaig a apuntar-me la recepta perquè m'ha encantat!
    petons

    ResponElimina
  19. Mira que no soc gaire de coliflor...pero feta aixi ancara mi faràs animar.
    Petonets.

    ResponElimina
  20. Fa pocs dies vaig fer bròquil gratinat. La propera vegad ho probaré amb aquesta salseta que ha de uedar molt bó.
    Petons

    ResponElimina
  21. mmm... amb la picada ha de quedar molt més gustosa, m'apunto la idea ;)
    Una bona manera de celebrar l'arribada de la pimavera!

    ResponElimina
  22. Debe estar riquísima, ya tengo otra manera diferente de hacerla.Gracias Marina.
    Un abrazo

    ResponElimina
  23. I tan que m'has convençut!! Gratinada és com més m'agrada, tot i que a vegades la faig saltejada amb una mica d'oli d'oliva i all, també queda molt bona! (i sense haver-la de bullir abans)
    Amb la picada ha d'estar tremenda!! A veure si així aconsegueixo convèncer la meva germana... ja t'ho explicaré! Petons!!

    ResponElimina
  24. Una manera boníssima de menjar verdura!

    ResponElimina
  25. Una bona forma de camuflar una mica el gust de la coliflor i que la puguin menjar als qui els hi costa una mica.
    Un plat que ja olora a primavera, siiii!
    ptns!!

    ResponElimina
  26. La coliflor amb beixamel m'encanta, però amb la salseta de fruits secs ha d'estar super-bona

    ResponElimina
  27. No m'agrada gaire la coliflor. Potser així, una mica disfressada i amb la beixamel aconsegueixo menjar-ne!
    Ja t'ho diré!

    ResponElimina
  28. I love cauliflower, and this sounds fantastic! Thank you for sharing.

    ResponElimina
  29. Eiii he fet la teva recepta però l'he "adaptat" als ingredients que tenia per casa... unes avellanes, unes ametlles i 2 cullerades soperes de salsa pesto. Lo demés... tot igual, i el resultat... ESPECTACULAR!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. oh, quina il·lusió, Eva!! M'alegro que us hagi agradat!! Això del pesto és molt bona idea! Petons

      Elimina
    2. Marina, ens ha agradat tan que avui la faig per 2a vegada!!!
      A partir d'ara la coliflor sembla que haurà d'estar a la llista de la compra tot sovint!! Gràcies guapa!!

      Elimina
    3. Carai, Eva! Que bé! La cosa ha agradat a la família, veig! ja em diràs com la tuneges aquest cop! Petonets

      Elimina

Gràcies per visitar-me, m'ajudes a seguir aquí! Fins aviat!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...