dijous, 4 de juny del 2015

Pastís de ricotta


Avui us presento un altre pastís de formatge. En aquest blog, ja n'hi trobareu, de receptes, com aquesta de pastís de mató amb fruita confitada, o bé aquest pastís de formatge fresc, un pastís de formatge i xocolata, pastís de formatge per Sant Jordi. En tot cas, com el d'avui encara no us n'havia presentat cap. Està fet amb formatge ricotta, un formatge originari de Sicília, de textura cremosa i color ben blanc fet del xerigot de la llet d'ovella, vaca o altres mamífers. L'he fet per casualitat, gairebé, perquè el Manel va arribar a casa un dia d'aquesta setmana amb aquest formatget a la mà i em va dir... té, que segur que en faràs alguna cosa! I així ha estat. Per degustar aquest pastís no cal pas que busqueu una ocasió especial, ni cap aniversari per fer-lo, ja que és bo qualsevol dia de l'any, i ben fàcil de preparar!

Ingredients:
250 g de formatge ricota
300 ml de llet condensada
3 ous

Ingredients per la base:
15 galetes maria
20 g de mantega


Primer, piquem les galetes i les barregem amb la mantega. Estenem el resultat en un motlle de pastissos i comencem a preparar la massa del pastís. Barregem el formatge ricotta amb els tres ous.


A continuació, afegim la llet condensada, i remenem bé. Ho aboquem a sobre les galetes del motlle, passant-ho per un colador per treure les impureses. I, finalment, el posem al forn durant 30 minuts a 170 ºC.


Ja només ens falta desemotllar-lo i decorar-lo al nostre gust. Jo hi he posat unes estrelletes, també hi podeu untar melmelada de maduixa o fruits del bosc, xocolata... bé, el que us vingui de gust! Bon profit!






10 comentaris:

  1. M'agrada molt com queda la ricotta als postres i als plats salats. T'ha quedat una tarta ben bona per tots els dies.
    Petons
    Palmira

    ResponElimina
  2. M'encanten els pastissos de formatge, també en tinc una bona colla publicats, i amb ricotta queden amb una textura boníssima! un petó!

    ResponElimina
  3. Amb ricotta no n'he fet mai. M'agraden molt aquestes estrelletes, fugen de la capa típica de melmelada de fruits del bosc i estalvien sucre al conjunt (si no te les menges, és clar). Petons.

    ResponElimina
  4. Ha de quedar tan bo que per mi no necesita melmelada ni rés més, ben fresquet i prou.
    Petons.

    ResponElimina
  5. M'encanten el pastissos de formatge cremós...i el de ricotta és un d'ells. Bonica decoració.

    ResponElimina
  6. Con lo que me gustan las tartas de queso..esta es super facil y tiene una pinta deliciosa
    Bss

    ResponElimina
  7. Qué tarta tan rica y tan sencilla, me encanta.
    Feliz finde, un besito.

    ResponElimina
  8. M'encanten els pastissos de formatge!

    ResponElimina
  9. Ets la reina dels formatges...!!! I quin pastís més bo que t'ha d'haver quedat!! Petons!

    ResponElimina

Gràcies per visitar-me, m'ajudes a seguir aquí! Fins aviat!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...