dimarts, 11 d’agost del 2015

Arròs d'estiu amb llonganissa


D'aquest arròs n'hi dic d'estiu però també n'hi podria dir d'infantesa. De fet, aquest és un arròs que segurament a vosaltres no us diu res però que a mi em transporta als dies, ja fa molts anys, en què agafàvem la barca a Palamós i anàvem amb la família a fondejar en alguna de les precioses caletes de la Costa Brava. Suposo que, ja aleshores, per estalviar temps i diners ma mare preparava aquest arròs que es menja fred, i que ens menjàvem dalt la barca tots plegats en un plat de plàstic.

Fa pocs dies vaig redescobrir-lo a l'Hostalet, la casa on estiuegen la meva tieta Biri i el meu tiet Jordi. Ella el va preparar per un dinar després de platja per a tots plegats, també acompanyats per la meva cosina Helena i l'Arlet (tot i que la petita encara no pugui participar de l'àpat, he he he). No podria ser d'altra manera, ens el vam menjar a Palamós. Aquest arròs que he dit que preparava ma mare fa anys és, de fet, un arròs que també ha preparat moltes vegades la seva germana (la meva tieta Biri), amb qui havíem anat també sovint en barca quan els fills érem petits. Ara, als "deixebles" d'aquestes dones de qui us parlo  ens fa gran il·lusió recordar i no deixar perdre aquest arròs en l'oblit de la família. Un arròs que no és només un arròs, sinó que és, sobretot i per sobre de tot, un record d'aquells que marquen la infantesa personal dels estius a la platja. És un arròs amb llonganissa, un clàssic de Vic que nosaltres transportàvem a la vora del mar.


Ingredients (per 2 pax):
Arròs bomba bullit
llonganissa de Vic
olives verdes sense pinyol
tomàquets per sofregir (la versió exprés seria amb salsa comprada)
1 llauna de tonyina
2 ous durs


Prepararem aquest arròs d'estiu bullint l'arròs amb aigua i una mica de sal i deixant-lo refredar a temperatura ambient. A continuació, farem el sofregit ratllant els tomàquets, que hem d'aprofitar que ara n'és el temps i són tan bons... i fregint-los amb oli i un pessic de sal i sucre, fins que quedin cuits. També deixarem refredar una mica aquest tomàquet sofregit i, quan ja estigui atemperat, el barrejarem amb l'arròs.


Seguirem muntant el plat, col·locant a sobre la tonyina, les olives, la llonganissa i l'ou, que disposarem rallat amb el microplain. També l'hi podem posar a trossets, si ens hi agrada més.


Deixarem reposar l'arròs a la nevera fins que tots els ingredients quedin ben freds. Una estona abans de servir-lo, el traurem perquè agafi la temperatura ambient. Ens el menjarem on vulguem, que no tenim pressa. Bones vacances!







4 comentaris:

  1. Un plato muy bueno para tanto el almuerzo como para la cena.Bssss y buenas noches.

    ResponElimina
  2. Tots els plats que van acompanyats de records són especials..... I aquest, a més, saborós, fresc i complet. Bones vacances!!!

    ResponElimina
  3. Un buen plato, muy completo.
    Besos
    Cocinando con Montse

    ResponElimina
  4. Un arròs acompanyat d'una bona història i d'un ingredient força sorprenent en un plat així, el fuet! no dubtaré a provar-ho perquè segur que hi queda genial. Un petó!

    ResponElimina

Gràcies per visitar-me, m'ajudes a seguir aquí! Fins aviat!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...