diumenge, 9 d’agost del 2015

Cuscús d'espelta amb seitan fumat i hortalisses saltades


Dels productes elaborats i destinats especialment  per a vegetarians, tot i que bons per a tothom a qui agradin, és clar, diria que el que més m'agrada a mi és el seitan. El trobo un producte gustós i de textura molt esponjosa. Fàcilment, combina amb verdures variades i cereals o arròs i no és gens difícil de manipular i de coure. En alguna ocasió, ja haureu vist publicades algunes receptes amb seitan en aquest blog, com aquest estofat de seitan amb vi o bé el seitan amb salsa de ceps.

Avui us proposo una recepta que incorpora, a més, el cuscús d'espelta. Aquest no que no l'havia tastat mai, només havia preparat cuscús de blat, ja fos normal o integral, acompanyat de diverses maneres. Gràcies a Ecovegetare, que ens ha fet arribar tant el seitan fumat com el cuscús ecològics, ara ja us puc dir que aquest d'espelta ens ha agradat força, més aromàtic que el més habitual de blat, i també combina molt bé amb hortalisses. Així és com l'he preparat jo:

Ingredients:
Cuscús d'espelta integral
Carbassó
pastanaga
pebrot vermell
pebrot verd
albergínia ratllada
all i ceba
seitan fumat
cúrcuma
comí


D'entrada, tallem totes les verdures a dauets i també el seitan.


Ara, comencem a saltar les verdures al wok. Primer, els pebrots, la ceba i l'all. Ho salem. Quan comencin a ser rosses, afegim el carbassó i l'albergínia. Rectifiquem de sal. En últim lloc, hi afegim el comí i el seitan. En total, cocció d'uns quaranta minuts. 


Mentrestant, preparem el cuscús. Bullim aigua amb un pessic de sal. En un bol sec, posem el cuscús que volem. Normalment, jo faig tanta quantitat de cuscús per la mateixa d'aigua. Quan l'aigua bulli, apaguem el foc i l'aboquem a sobre el cuscús. El deixem reposar perquè xupi tota l'aigua. Desrpés, el separem amb l'ajut d'una forquilla, com veieu a la foto:


L'últim pas serà tirar per sobre el cuscús una mica de cúrcuma, a mi m'hi agrada molt pel gust i pel color. Emplatem el cuscús amb l'ajut d'un motlle metàl·lic.


Al voltant del cuscús hi disposem les hortalisses i el seitan fumat. I ja ho tenim! Un rajet d'oli d'oliva per sobre el cuscús, si voleu, i ho decorem amb unes flors de menta. I a menjar! 









6 comentaris:

  1. Sense ser vegetarià, he de dir que a més de ser un plat complet, estava boníssim!

    ResponElimina
  2. Hola Marina !!!! m'encanta aquesta recepta tan saludable i bona, bon estiu bonica.

    ResponElimina
  3. Té sentit el wok per a fer estofats? Vull dir, el wok està pensat per a foc molt alt i cocció molt curta, no?

    D'altra banda, el cuscús aquest és precuit, suposo.

    ResponElimina
    Respostes
    1. No es tracta d'un estofat, viktor, són verdures saltades, com diu a la nateixa recepta. Un bon ús del wok ens estalvia excés d'oli. El cuscús no és precuit, si consultes l'enllaç a ecovegetare tu mateix podràs veure'n les caracteristiques, ja que el venen on line. Gràcies pel comentari, i queden aclarits els dubtes, m'imagino.

      Elimina
    2. No es tracta d'un estofat, viktor, són verdures saltades, com diu a la nateixa recepta. Un bon ús del wok ens estalvia excés d'oli. El cuscús no és precuit, si consultes l'enllaç a ecovegetare tu mateix podràs veure'n les caracteristiques, ja que el venen on line. Gràcies pel comentari, i queden aclarits els dubtes, m'imagino.

      Elimina
  4. Bonisim!!!No tinc mes paraules, m'agrada molt.
    Et convido el meu blog http://vegetarianamicambio.blogspot.com.es/
    Moltes gracies.

    ResponElimina

Gràcies per visitar-me, m'ajudes a seguir aquí! Fins aviat!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...