dimarts, 8 de setembre del 2015

Costelletes de conill arrebossades (a la romana) amb xocolata i salsa de carbassa amb iogurt especiada


Aquest cop torno, després de força dies sense publicar mentre he estat de vacances, amb una recepta que uneix dos dels productes que més m'agraden: el conill i la xocolata. Ja fa temps que vaig publicar en aquest blog la més tradicional recepta de conill estofat, i que podeu consultar al link de Conill amb xocolata. No només hi trobareu receptes com aquesta de conill, en aquest blog, sinó que si feu un petit viatge virtual també us topareu amb un arròs amb conill, croquetes de conill, conill en escabetx de mandarina, conill a la cassola amb cols de Brussel·les i la més recent conill al forn amb allioli d'herbes, entre d'altres.

Però si aquesta recepta s'ha convertit en una realitat i, alhora, en un deliciós descobriment (he de confessar), ha estat gràcies al fet que el Manel portés ja fa un parell de dies a casa aquestes delicades costelletes, ja tallades, de conill. No hi ha res millor que qui et coneix i t'estima pensi en tu a l'hora de comprar menjar, he he he!

Així que vaig tenir-les davant dels ulls vaig tenir clar que volia fer-les unes costelles per menjar amb els dits. I arrebossades, seguint la recepta que sempre faig servir per fer els calamars a la romana, serien per "dipejar" i em caldria una salsa, una de cremosa i potent de gust, que lligués bé amb el conill i, sobretot, amb la xocolata que volia que acompanyés aquesta carn. Aquesta setmana, justament, he comprat una carbassa violí, perquè a la nena li agrada molt per dinar i perquè a casa sempre en traiem profit quan fem saltats de verdures. Ahir, justament, el meu company va deixar mig iogurt obert a la nevera que a ell li havia sobrat per fer una altra salsa, la que acompanya aquest plat, així que ja ho tenia tot a punt! Més fàcil, impossible. 

Ingredients
Costelletes de conill tallades de dos en dos
2 preses de xocolata negra 72 % cacau (mín.)
1 ou sencer
Farina (3-4 c.)
2 g de llevat (impulsor)
1 raig de llet (per aclarir)
sal
pebre negre mòlt
cúrcuma
gingebre
1/2 iogurt cremós de 150 g
carbassa


Comencem preparant la salsa de carbassa especiada ficant, en un bol de triturar, el mig iogurt, un pessic de cúrcuma, un de gingebre, un pessic de sal i la carbassa, un cop l'hem cuit previament durant 5 minuts al microones, tapada amb paper film. Ho batem la la batedora.


Un cop tenim la salsa feta, la reservem a la nevera perquè es mantingui consistent. 

A continuació, preparem l'arrebossat. Barregem l'ou amb la farina, la llet, el llevat, un pessic de sal, ratllem una presa de xocolata per sobre i també hi posem una mica de pebre negre. Ho remenem bé, pas a pas.


Ara, agafem les costelletes i les passem per la pasta d'arrebossat a la romana. Les fregim amb oli ben calent, les eixuguem un cop cuites sobre un paper absorvent, i finalment, hi ratllem la segona presa de xocolata per sobre, per a reforçar-ne el gust.


Ja només queda la part final, l'emplatat. Jo he posat les costelletes en cercle, al voltant de la salsa, per anar-hi sucant tants cops com vulguem. Ho decorem amb una branca de romaní. Bon profit i bona tornada!









2 comentaris:

  1. Hola Marina, ya de vuelta por lo que veo!! Biennn. Mira yo coincido contigo en que me encanta el chocolate pero con el conejo no puedo. ahora decirte que me ha encantado la receta y la combinación de sabores y me la voy a guardar para ver si puedo hacer una adaptación a otra carne, seguro que sí. Un besote guapa.

    ResponElimina
  2. Benvinguda Marina! i quina entrada! tenen una pinta fabulosa aquestes costelletes de conill....m'agrada molt la recepta! petons

    ResponElimina

Gràcies per visitar-me, m'ajudes a seguir aquí! Fins aviat!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...