dimarts, 13 d’octubre del 2015

Lluç a la cassola amb patates i poma


Aquesta setmana passada vaig tenir la mare a dinar a casa. Com que no tenia gaire temps per anar a comprar i teníem encara un lluç ben gros i formós al congelador, vaig optar per una cassoleta com la que us presento avui, amb un peix que acompanyo amb patates i una poma ben especial, la que em van regalar quan em vaig comprar la bicicleta nova. Vaig aprofitar per estrenar el fumet de peix d'Aneto, que és la nova aposta que va presentar aquesta empresa al Degusta Barcelona i amb el que ens van obsequiar, agraïda. El plat no només ens va servir per fer un bon dinar a ma mare i a mi sinó que em consta que també algú altre molt i molt proper... va tastar-lo per dinar un altre dia :-). Bé, us explico com he fet el plat.

Ingredients:
Lluç a rodanxes i la cua
patates noves
1 poma starking
tomàquets de penjar
1/2 llimona
ceba
estragó
farina per arrebossar 
sal i pebre
fumet de peix Aneto


El primer que vaig fer va ser enfarinar el lluç, salpebrar-lo i enrossir-lo en una cassola amb oli. Després, el vaig reservar. A continuació, vaig tallar la ceba i la vaig enrossir a la mateixa cassola on havia cuit el lluç. 


Seguidament, vaig incorporar la poma, les patates i el tomàquet i l'estragó, que és una herba que normalment s'utilitza en els rostits, on li escau molt bé. També hi vaig afegir el suc de mitja llimona. Finalment, un cop tot estava una mica ros, hi vaig incorporar el fumet de peix.



Tot plegat, va estar fent xup - xup a foc mig durant uns 40 minuts, amb la tapa posada.


Després, vaig apagar el foc i vaig esperar que ma mare arribés a l'hora de dinar. Abans de servir-lo, el vaig escalfar cinc minuts al foc. I llestos!






7 comentaris:

  1. quina bona pinta Marina, la poma feta amb aquests ingredients no l'he tastat mai, i em sembla que ha de ser un vici tot el conjunt! apuntat! petons

    ResponElimina
  2. Una cvassoleta de lluç. bonissima, i quina bona pinta fa.

    ResponElimina
  3. Nena, quina caçola tan maca...nomès veure-le que m'han entrat unes ganes boiges de fer-me-la. Molt bona idea posar patates i pomes ... trobo que si dien molt (per aixó imagino que els francesos les van anemonar pommes de terre). I amb aquests fumets queda tot amb un sabor de fons espectacular.
    A més la foto, es que es molt maca. Una abraçada!

    ResponElimina
  4. Quin guisadet més bo!!! ben complert!! petons

    ResponElimina
  5. Quina pinta Marina, de ben segur que la teva mare la marxar ben contenta!!!

    ResponElimina
  6. Això caldrà tastar-ho, la combinació d'ingredients em sembla molt interessant,

    ResponElimina
  7. Estic fent el teu plat...per a dues persones...fa una oloreta...gràcies! Les vostres receptes em salven molts dinars i sopars, els donen llum!!!😙

    ResponElimina

Gràcies per visitar-me, m'ajudes a seguir aquí! Fins aviat!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...