dilluns, 19 d’octubre del 2015

Pastís tren - El primer aniversari de l'Arlet!


La nostra filla Arlet, la del Manel i meva, va fer un any diumenge 18 d'octubre. Per a celebrar-ho, vam fer un berenar sopar amb la família i, és clar, ho vam rematar amb un pastís! Tot i que de bon matí la nostra petita no estava gaire fina, mig empiocada i molt afònica, sembla que la bona migdiada que va fer la va ajudar a refer-se i poder gaudir de la seva festa! No va ser ben bé infantil perquè, d'infants, no en tenim més a la família. Però sí que els adults que la vam acompanyar vam intentar ser tant nens com vam poder!! 

A més de totes les tapes salades que vam servir, entre d'altres, ensaladilla estil Manel, coca de trampó, pastís de tonyina, formatges amb melmelada d'albergínia i pebrot vermell, olivetes andaluses, mandonguilles amb sípia i camagrocs, no hi va faltar un punt dolç de pastís de formatge que va portar l'Aleix, el germà de l'Arlet, i el pastís d'aniversari que avui us presento, que aquest cop està inspirat en una cançó infantil molt bonica que es diu El tren petitó.

La versió d'aquest pastís que us explicaré és lliure. Per Internet es poden trobar altres maneres de fer-lo i decorar-lo, vull dir que podeu escollir la que més us convingui. No l'he vist enlloc fet amb galetes, com en aquest cas, però sí que n'hi ha molts fets amb plumcake ja preparat, o bé amb coca de iogurt. Potser la versió de galetes que us presento és més entretinguda, sí, però el resultat és ben bonic, oi? Així, doncs, podeu triar el que volgueu i decorar-ho segons us convingui. Som-hi:

Ingredients:
Galetes Maria rectangulars
xocolata fondant
nou de mantega
xarop de xocolata (opcional)
xocolata blanca
crema de cacau
coco ratllat
Mikados
galetes estrellitas xoco blanca
gerds liofilitzats
mini lacasitos
bastonet d'espelta
choco crispies
pa de soletilla
estrelletes de sucre de colors
altres


No vaig fer servir el xarop de xocolata però sí que vaig incorporar els choco crispies per a simular el terra. El que us recomano fer abans de començar a manipular els ingredients és un dibuix, un esboç, ja que fer-ho us ajudarà a visualitzar la forma i com voleu que sigui el vostre tren.


Comencem a preparar el pastís unint les galetes amb la crema de cacau. Aquesta, ens servirà de "cola". Unim tantes galetes com llargada volem que tingui cada vagó, a més de la locomotora.


Ara, un cop units, desfem la xocolata fondant al bany maria, amb una nou de mantega perquè sigui una mica més fàcil de treballar. Col·loqueu les peces que s'han de "pintar" a sobre una reixa de forn, ja que així evitareu que la xocolata que tirareu per sobre se us enganxi amb la superfície on hi ha les galetes. Esteneu la xocolata per sobre les càpsules de galetes, repartiu bé la xocolata per tots els costats amb l'ajuda d'una espàtula pastissera. Ara, abans no s'assequi la xocolata, col·loqueu les rodes, que us aniran molt bé per quan hagueu de moure la peça sense que se us taquin els dits amb xocolata. 


Prepareu una superfície plana i esteneu-hi una bona quantitat de choco crispies. Hi disposeu els pans de soletilla a sobre, tenint en compte que la separació sigui igual a la llargada de cada vagó. Seguiu decorant el pastís, ja sobre la superfície plana. Podeu fer servir Mikados per unir els vagons i fer ranures, lacasitos, coco, gerds, i tot el que us pugueu imaginar i tingueu a mà. 


Un cop ho tingueu decorat, col·loqueu l'espelma que hagueu triat i deixeu eixugar la xocolata fins que quedi ben presa. I ja ho teniu!! Felicitats!




La petita Arlet i nosaltres, que la vam ajudar a bufar la seva primera esplema! ;-)











19 comentaris:

  1. Preciós pastís!!! Felicitats a la princesa Arlet!!!!

    ResponElimina
  2. ohhhh felicitats a l'Arlet!!! que guapa i que orgullosa es deu sentir del seu primer pastís!! m'encanten totes les càrregues que dur! no sé amb quin vagó em quedaria...petons

    ResponElimina
  3. Arlet quin super-pastis!!! Moltes felicitats bonica! I als pares tb!!!

    ResponElimina
  4. Quina feinada!!! però per la teva petitona tot és poc, oi? Moltes felicitats!!!!

    ResponElimina
  5. Que bonito¡¡¡¡ muchas felicidades¡¡¡, besos

    ResponElimina
  6. Vaya preciosidad!! Felicidades!! Muchas gracias por compartirlo. Un abrazo, Clara.

    ResponElimina
  7. Moltes felicitats a l'Arlet!! Què ràpid passa el temps!!
    M'agrada molt el pastís que has fet per celebrar aquest dia tan important, t'ha quedat super xulo.
    Petons.

    ResponElimina
  8. Et va quedar espectacular...l'Arlet segur que va al.lucinar!!! Un any! Com passa el temps! Felicitats a ella i a vosaltres per la part que us toca!

    ResponElimina
  9. Que chulo que te ha quedado.Original manera de celebrar su primer año.Muchas felicidades, al Manel ya se lo he dicho hoy mientras saboreamos los arroces del Nando
    Bona setmana
    petons

    ResponElimina
  10. Quin pastís tant mono!! :)

    Moltes felicitats per l'Arlet!

    ResponElimina
  11. Un pastel precioso!!! Muchas felicidades!!!
    Besos
    Cocinando con Montse

    ResponElimina
  12. Moltes felicitats a l'Arlet i a la mami! t'ha quedat preciós! Una abraçada, Marta

    ResponElimina
  13. Moltes Felicitats, quin pastis tant xulo t'ha quedat i a més molt ben explicat, li deuria agradar moltisim!! Petons

    ResponElimina
  14. Quina feinada, però que bo que deu quedar! És espectacular! Quasi deu saber greu menjar-se'l, no?
    Felicitats Arlet i a tu pel pastís!!
    Marta

    ResponElimina
  15. Per molts anys Arlet! 1 any! El temps vola, oi?
    T'ha quedat un pastís ben divertit! Una mica entretingut sí que ho ha de ser però vaja, el resultat ha valgut la pena!!
    Petons
    :)

    ResponElimina
  16. Que xulo Marina!!!! La teva nena devia al·lucinar!

    ResponElimina
  17. Que maco el trenet de lArlet, en el seu dia no el vaig veure, aixi que et felicito per la teva inventiva i a lArlet pels seus aniversaris, perque ja deu tenir dos anys i mig

    ResponElimina

Gràcies per visitar-me, m'ajudes a seguir aquí! Fins aviat!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...