dimarts, 5 d’abril del 2016

Tortell de nata i mil fulls de crema

  
Amb celebració. Així haurien d'acabar-se tots els àpats quan es fan en bona companyia. I no fa pas gaire vam poder celebrar que a SAnt Feliu del Racó vam fer la primera calçotada de la temporada a casa els Deu, tiets i cosins que compleixen amb les tradicions, com fa falta. Potser serà la primera i única calçotada, això sí, perquè ja li queda ben poc temps de vida, al ceballot. Però com que hi hem estat a temps, ja no cal patir. Enguany, la salsa ha estat cosa de ma mare, els calçots i carn a la brasa, dels tiets, i el vi i les postres, cosa nostra. M'agrada preparar coses dolces, ja ho sabeu, però de tortell encara no n'havia portat mai a cap festa i, menys encara, l'havia penjat al blog. I ja era hora... no?


Ingredients:
1 làmina de pasta de full
200 ml de nata muntada
sucre llustre
llet
maizena
sucre blanc
1 beina de vainilla
2 rovells d'ou
ametlla crocant trinxada
 aigua i sucre per fer almívar


Avui no us he especificat les quantitats exactes perquè ho he fet una mica a ull. Quan ja portes unes quantes nates fetes i cremes encara més, al final hi agafes el truc i ja no et cal. Per la nata muntada, a sota us explico com fer-la. I, en tot cas, podeu consultar aquí la recepta "científica" de crema pastissera.  Comencem preparant la base del nostre pastís. Pasta de full. I per seguir l'aprofitament que caracteritza aquest blog, no en llençarem ni mica. El que no ens serveixi per fer la corona del tortell, ens servirà per fer un mil fulls de crema.

Per preparar la pasta de full, tallem la massa d'aquesta manera. Batem la nta amb sucre llustre (quantitat al gust, en funció del vostre punt de dolçor). Ho batrem fins que la nata quedi muntada del tot, que en girar el bol no caigui. Mentrestant, tallem la base, ajudant-nos d'un plat petit per fer la forma de corona. Com podeu comprovar, últimament sempre tinc una petita ajudant a la cuina... se m'ha escapat la seva mà a la foto, hi hi.


Ara, enfornem la massa, tal qual i sense untar. Al forn a 200 ºC durant uns 15 minuts. Mentretant, fem un almívar amb una mica de sucre i aigua. Ho bullim fins que ens quedi un almívar una mica més líquid que el punt de fil. Ens servirà per pintar la pasta de full, un cop cuita, perquè se'ns hi enganxin bé les ametlles trinxades. Desrprés, tallarem de través la pasta de full, a punt per facir-la.


Ara, farcim la corona del tortell amb la nata, que prèviament hem ficat dins una mànega pastissera. Per últim enfarinem amb sucre llustre.


Ara, preparem el mil fulls de crema. Elaborem la crema seguint el procés habitual. En un bol amb llet natural, sucre i vainilla a coure al foc. En un altre bol, batem els rovells d'ou amb la maizena i la llet freda. Teniu la crema explicada a l'enllaç, però us ho resumeixo. La crema es prepara en dues coccions: la primera, amb la vainilla i el sucre. La segona, amb la incorporació dels ous i la maizena. Anem remenant tota l'estona.



Ara, arreglem el mil fulls. agarem la base i la coem a 200 ºC durant 15 minuts. Seguidament, farem l'almívar i pintarem la superfície, amb la massa ja cuita, perquè l'ametlla trinxada se'ns aguanti més bé.




Ara, tallem la massa per la meitat i la farcim de crema, després, hi afegim l'ametlla i el sucre llustre.




Ja ho tenim a punt. Ho deixem reposar una hora o dues a la nevera i ja ho podem servir!







7 comentaris:

  1. Un clàssic de molts diumenges familiars, el tortell farcit de nata, qué bo Marina i el Milfulls també està per llepar-se els dits.
    Quina ajudanta tan espavilada, aquesta nena arribarà lluny!!
    Petons.

    ResponElimina
  2. Que xulo Marina!! I mira és un 2x1!! Amb 1 làmina de pasta de full aconsegueixes 2 dolços terriblement bons! 😀 I què fariem nosaltres sense les petites ajudants?????? Segurament el tortell el faries més ràpid 😉 Però no seria igual de divertit!

    Petons

    ResponElimina
  3. Un dinar perfecte si s'acaba amb unes postres com les teves! Un tortell de nata fa molt de festa!
    Petonets, Marina!
    Olga

    ResponElimina
  4. Un tortell siempre es bien recibido y ademas ideal para llevar para los postres despues de una buena calçotada.
    peto

    ResponElimina
  5. Doncs a mi m'encanta la pasta de full i la nata i la crema jiji, t'ha quedat tot de 10!! Besets

    ResponElimina
  6. Doncs si, jo m'hi apunto a acabar els apats aixi!!! Molt bo. Petons

    ResponElimina
  7. És un dels meus postres preferits!!! Boníssim i senzill!!! Però jo no l'he fet mai a casa, així segur que m'animo!!!

    ResponElimina

Gràcies per visitar-me, m'ajudes a seguir aquí! Fins aviat!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...