dilluns, 13 de juny del 2016

Vasets de xocolata amb crema de taronja i canyella


Aquesta setmana passada vam sopar amb bona companyia. A casa vam tenir la Mariona i el Jordi, dos amics amb els qui, d'aquí a poc ja us explicarem, vam concretar un tema ben especial. Moltes gràcies per la vostra visita! Tots plegats vam gaudir d'una bona vetllada a base d'entrants, un arròs verd amb gambes del Manel i d'unes postres com aquestes, uns gotets de xocolata que vaig farcir amb crema de taronja i canyella. Entre cullerada i cullerada... la nit es va allargar fins la matinada... sense gairebé adonar-nos-en, la conversa ens va fer arribar fins a les 3! Un fet insòlit, a casa, des de fa més d'un any i mig, quan va arribar la nostra petita Arlet... no sé si això significa que ens estem començant a tornar més nocturn... ?

Us explico tot seguit com he fet la crema d'aquests gotets que, per cert, em va portar un dia el Manel tornant de la feina.

Ingredients:
3 ous
2 gots de llet sencera
3 c. de midó de blat de moro
1 c. de canyella
1 pell  de taronja
3-4 c. de sucre

D'entrada, posem a escalfar part de la llet i la pell de taronja. En un altre bol, hi fiquem els ous i la maizena i ho batem. I afegim la canyella. La llet amb la taronja, quan ja és calenta, la deixem infusionar amb el foc parat. Quan ja és tèbia, afegim la barreja que hem fet a part en fred d'ous, llet, maizena i canyella. L'afegim passant-la pel colador, perquè no hi quedin grumolls.


Tornem a encendre el foc i anem remenant lentament. Incorporem el sucre. Quan tot està ben barrejat, apaguem el foc i fiquem la barreja dins una mànega pastissera. Farcim els gotets quan la crema ja sigui freda. Si no és ben bé freda potser se us reinfla un xic el got, com em va passar a mi, però no us preocupeu que el got no s'arriba a desfer ni perd la forma. Finalment, empolsinem cacau pur en pols.


Ho deixem a la nevera durant unes 2 hores i ja ho podrem servir!









6 comentaris:

  1. Si la crema ja em sembla prou bona, al ficar-la als vasets de xocolata encara es molt millor, segur que els vostres amics van quedar molt contents amb el sopar que els hi veu oferir.
    Petons.

    ResponElimina
  2. No hi ha res més saborós com el matrimoni xocolata-taronja. A l'espera de la surprise...

    ResponElimina
  3. La taronja i la xocolata tenen una relació "win-win"! :) Èxit segur!!!
    Una pregunta Marina: a la llista d'ingredient escrius que fas servir "farina de blat de moro" per lligar la crema. Ho he trobat molt interessant!! Però al continuar llegint he vist que parles de Maizena (més habitual a l'hora de fer cremes). Que potser volies dir "midó de blat de moro" a la llista d'ingredients o realment has fet servir farina? :)
    Gràcies!
    Petons

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ho vaig escriure malament, Dolors! Tens raó! Ara ho canvio! Gràcies!

      Elimina
  4. Ostres...quina bona idea! Alguna vegada n'he comprat d'aquests gotets, i no se m'havia ocorregut farcir-los de crema! I aquesta de taronja ha de ser bona, bona! PEtonarros!

    ResponElimina
  5. Quina pintassa que tenen aquests gotets, molt bona idea!

    ResponElimina

Gràcies per visitar-me, m'ajudes a seguir aquí! Fins aviat!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...