dilluns, 12 de setembre del 2016

Flam d'albergínia farcit de formatge i figues fresques

  
Quan l'estiu s'ababa, la majoria de nosaltres tornem a creure que s'acaba tot allò que ens feia feliç, com per exemple, la cerveseta a la fresca i els àpats copiosos vora el mar o a la muntanya. Ens mirem la panxa i pensem que ja toca tornar a posar-la a ratlla. Però no ens hauríem de preocupar, no més del necessari, ja que hi ha receptes molt gustoses que ens permeten organitzar en un pim-pam un sopar genial amb ben poques calories. A més, fent servir els productes de temporada, com les figues, ara que al setembre són tan bones, que si bé no és la fruita més dietètica que tenim a l'abast, podem utilizat en quantitats moderades per a muntar-nos un dolç salat que agradarà a tothom. I com que encara fa calor, us proposo tastar aquest plat ben fresquet, això sí, traient-lo de la nevera una mica abans de menjar.

Ingredients:
1 albergínia
1 rulo de cabra (100 g.)
Figues de coll de dama
Salsa d'alfàbrega 

El que fem primer és tallar l'albergínia a làmines ben fines. La marquem en una paella amb una mica d'oli, un cop l'hem salat. Jo no la passo per aigua, malgrat el que diuen de si treu l'amargor, perquè si la comprem tendra l'albergínia no amarganteja, de fet. Seguim tallant les figues a làmines.


I seleccionem de la nostra calaixera de postres unes flameres ben xules, de silicona seran perfectes perquè ens permetran desemmotllar el flam fàcilment. Omplim les flameres amb l'albergínia, folrant les parets. A l'interior, hi col·loquem el formatge de cabra. Tapem el formatge amb un parell de làmines de figa. I taparem, finalment, amb una o dues lamines d'albergínia.


Premsarem un xic el flam, amb els dits mateix o amb un cul de got. I els donem la volta, com si d'un flam dolç es tractés. Servirem els flams amb una mica de salsa d'alfàbrega que he fet amb oli, fulles fresques d'alfàbrega genovesa i un pessic de sal, tot triturat. Ho serviu fred. Bon profit!

 



 
 

5 comentaris:

  1. Una combinació perfecta! Què més es pot demanar?
    Gràcies per compartir!

    ResponElimina
  2. Què tindrà l'albergínia que combina tan fabulosament bé amb el formatge de rul.lo de cabra? M'agrada molt la presentació! En prenc bona nota! Una abraçada!

    ResponElimina
  3. Aquests tres ingredient sé perfectament a qui li encantaran. La presentació és fantàstica, Marina.

    ResponElimina
  4. Seguríssim que agrada a tothom, m'encanta la presentació y la combinacio de albergínia amb formatge!!

    ResponElimina

Gràcies per visitar-me, m'ajudes a seguir aquí! Fins aviat!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...