dimecres, 19 d’octubre del 2016

Pastís d'aniversari per l'Arlet "La tardor"



Aquest passat 18 d'octubre, la nostra petita Arlet va fer dos anys. Són dos anys de felicitat, de ser al seu costat per aprendre coses cada dia. El  Manel i jo estem tan contents que en aquesta vida es pugui ser tan feliç que li vam voler preparar una súper festa amb els seus amiguets de la  classe. Vam passar-ho molt bé, corrent, saltant, ballant al parc mentre, a poc a poc, el menjar anava desfent-se a les boquetes d'aquesta canalla que, sense dubte, ens omple i ens fa sentir més bones persones. Ser mare ha estat, per a mi, el millor que m'hagi passat i mai no em cansaré de repetir, estic segura, que t'estimo, filleta!!!  Aquí teniu un resumit del que vam preparar. Va ser un pastís "fals" perquè, en realitat, no era un pastís sol, sinó molts pastissets petits formant un conjunt, perquè la unió fa la força, esdevenint les fulles d'un arbre a la tardor, aquest arbre que simbolitza la vida, amb les seves arrels, el seu tronc ferm i les seves fulles tendres i fràgils, que són ells i elles, infants que són una meravella. Aquest any, el pastís es titula PASTÍS DE LA TARDOR i, és clar, he comptat amb la col·laboració de la nostra petita protagonista! Esperem que us agradi, doncs!

*** Per si us interessa, enllaç al PASTÍS TREN del primer aniversari de l'Arlet)

Ingredients magdalenes:
  4 ous
350 g de sucre
120 ml de llet

190 ml d'oli d'oliva suau

420 g de farina fluixa
20 g de llevat (impulsor)

essència de vainilla

1 pessic de sal

El que batem primer és el sucre amb els ous, per blanquejar la barreja. Si teniu màquina de batre elèctrica feu-la servir que us estalviarà temps! Seguim, afegint l'oli, la farina i el llevat en pols. Ho anem barrejant, ara amb el mesclador, ja que la farina ja no ens permetrà batre. Incorporem també la llet, la sal, i una mica de vainilla. Tornem a remenar. I, com veureu, tastem si està al punt, hi hi hi.

Un cop tot està ben integrat, deixem reposar la massa cinc minuts a la nevera. I ja podem començar a farcir els motlles de magdalena, amb l'ajut d'una mànega pastissera. Els omplim fins a tres quarts del paper de magdalena, ja que al forn llevaran i augmentaran de volum. Us recomano que col·loqueu els paperets - motlles de la magdalenes dins un recipient rígid (pot ser un altre motlle de silicona) ja que així evitareu que el motlle de paper, que és fràgil, perdi la forma i s'aixafi. Les enfornem durant uns 20 minuts i... llestos! Les deixem refredar.


Ingredients frosting:
250 g de mantega pomada
250 g de sucre llustre
250 g de formatge cremós (tipus Philadelphia), fred

Mànegues pastisseres per guardar els frostings de diferents colors


Comencem barrejant el sucre llustre, la mantega pomada i el formatge cremós ben fred. 


Ara, repartim la massa en tres o quatre parts iguals, en funció de quants colors vulguem fer. En aquest cas, jo n'he fet de groc, vermell, marró i crema, imitant els colors de la tardor, que és el tema del pastís.


Deixarem refredar les cremes de formatge a la nevera fins al moment que vulguem decorar la magdalena. 


Finalment, presentarem el pastís. Hem fet una decoració de tardor. Una taula - fusta coberta de plàstic blau. A sobre, paper de seda de colors de tardor i el tronc d'un arbre. Amb papers diversos i cartrons hem fet uns mussols, uns cargols i uns bolets, amb base de tap de suro. 



I, finalment, decorem les magdalenes amb el frosting i ho rematem amb uns cereals de blat i xocolata. Com sempre, el millor va ser la celebració, amb tots els amiguets de l'Arlet, part de la família i una tarda fantàstica al parc. Aix, això sí que és felicitat...! Per molts anys, Arlet!












3 comentaris:

  1. Una gran festa i un pastís divertit i molt de temporada!!!! Felicitats a l'Arlet!

    ResponElimina
  2. Felcitats a l'Arlet, una celebración estupenda, los niños necesitan muy poco para ser felices, deberíamos aprender de ellos!! Bss.

    ResponElimina

Gràcies per visitar-me, m'ajudes a seguir aquí! Fins aviat!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...