diumenge, 17 de març del 2019

Limoncello, recepta casolana


Per primer cop, i no serà l'ùltim, m'he decidit a fer limoncello casolà. A casa tenim un llimoner força gran i en aquesta època va ben carregat de llimones. Per això m'hi vaig animr. El resultat és fantàstic i l'elaboració no és gens difícil, si bé que sí és una mica entretinguda. Com totes les maceracions, cal tenir paciència  fer-ho a poc a poc, respectant els temps d'espera.

Ingredients:
7 llimones
1 litre d'aiguardent
2 litres d'aigua de boca
400 gr de sucre

El primer dia, preparem la maceració de pells i aiguardent. Per aconseguir un bon licor, és important pelar bé les llimones, sense agafar cap part blanca, ja que és la que ens faria el licor amargant. Per tant, trieu un bon pelador. Pelarem fins a 7 llimones, per la quantitat que us he proposat. A continuació, aboquem les pells en un pot de vidre i hi  afegim l'aiguardent. Ho deixarem reposar, en un lloc FOSC i SEC, durant 12 dies.


Passat aquests dies de maceració, seguirem amb la preparació del licor. Posarem al foc 2 litres d'aigua i 400 g de sucre. El sucre pot variar en funció de quina dolçor hi busqueu. Jo he arribat a trobar 1/2 part de sucre per 1 d'aigua, però ho veig excessiu. Així com us dic queda ben dolç. Deixarem coure la barreja, a foc baix, durant uns 3/4 d'hora. Estem buscant un almíbar. Un cop passat aquest temps, apaguem el foc i esperem que es refredi a temperatura ambient. Ara sí, arriba el moment d'afegir la maceració de pells de llimona amb aiguardent. Procureu fer servir un colador, perquè no us quedin impureses. Ho barregem bé i ja ho podrem embotellar.


Ho podem consumir al moment però us recomano deixar-ho a la nevera, que ben fresquet, el limoncello entre com els àngels!

Bon profit! 


 


3 comentaris:

  1. Hola,
    Quina bona pinta fa i que bé passa el limoncello!.
    Salutacions i bon diumenge :)

    ResponElimina
  2. Hola, una pregunta, el suc de les llimones no el necessitem?

    ResponElimina
  3. I like your all post. You have done really good work.
    Thank you for the information you provide, it helped me a lot. I hope to have many more entries or so from you.

    Duplicate File Detective Crack
    System Mechanic Pro Crack
    Native Instruments Massive Crack
    Traktor Pro Crack
    Crackadvise

    Helium Music Manager Premium Crack

    ResponElimina

Gràcies per visitar-me, m'ajudes a seguir aquí! Fins aviat!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...