Després del primer cap de setmana primaveral i del canvi d'hora que, per a segons qui, altera la seva consciència, tornem a començar una nova setmana amb energies renovades. Sol, bona temperatura i un mes hores de llum. I per als qui ens agrada cuinar i, sobretot, menjar, ara comença l'època de molts i variats aliments. Sobretot, començá la temporada de fruites i verdures de les anomenades d'estiu. Abans que no arribin del tot us proposo encara un àpat que ve del fred, un àpat que encara ens recorda l'abstinència que marca el calendari religiós en el tema de la carn i els excessos i un àpat, en definitiva, sezill i molt versàtil.
Ingredients
2 lloms de bacallà dessalat
2-3 grans d'all
1 saquet de trompetes de la mort
1 grapat de festucs crus sense sal
Per a preparar aquest plat primer caldrà dessalar el bacallà. Ja ho sabeu, submergint-lo amb l'aigua i canviant-la cada dues hores. Feu el procés tres o quatre vegades, en funció del punt de sal que volgueu donar al bacallà. A continuació, per fer el bacallà confitat omplim un cassó amb oli d'oliva verge extra i hi submergim el bacallà i els grans d'all, sense pelar. Encenem el foc i deixem que l'oli s'escalfi, però a foc baix. Quan comença a fer les primeres bombolletes apaguem el foc i deixem que el bacallà es confiti una mica més deixant-lo una estona dins l'oli. Quan ja el tenim ben tou (ho podem comprovar punxant-lo amb una forquilla o ganivet), el col·loquem damunt d'un paper absorvent. En principi, ja ens haurà agafat tota l'aroma de l'all que també hem posat a l'oli.
A continuació piquem uns quants festucs amb la mà de morter i hidratem les trompetes de la mort. Agafem aquests bolets i els saltegem a la paella, afegint-hi un xic de sal, però no gaire, perquè la sal ja ens la donarà el bacallà. I, finalment, muntem el plat. Al centre, el bacallà. I al voltant, les trompetes. I damunt del bacallà, els fetucs. I... a menjar!
Amb festucs no he menjat mai el bacallà i m'agrada molt la idea :)
ResponEliminaGuay! M'agrada que t'agradi ;-)
Eliminauna combinación muy apetecible y puesto el plato asi en la mesa apetece mas
ResponEliminapeto
A temperatura ambient, però millor calentet, resulta molt bo! Petons
EliminaPer mi també va ser un plaer haver-te conegur divendres, encara que després al baixar del autocar no ens vem despedir, tindrem que repetir, jejeje. Es va pasar una bona estona, oi?
ResponEliminaAquest bacallà té molt bona pinta amb els festucs, fan un bon contrast de color amb les trompetes de la mort.
Petons i bona setmana.
Sí, quan vam baixar tothom estava descontrolat, oi? Fins aviat Ana!! Ens anem llegint. Petons
EliminaEl bacallà és un dels meus peixos preferits, m'agrada(gairebé)de totes les maneres.
ResponEliminaPetons.
;-) Gràcies per venir-me a veure!
EliminaTé una pinta exquisida. La combinació de sabors sembla tan bona, l'haurem de provar!
ResponEliminaAvui al bloc d'Esfruita us portem una notícia que esperàvem amb candaletes per anunciar-vos. Isma Prados va entregar una cistella de Esfruita.com al guanyador del 4t Concurs de la Festa del Senglar de Sant Aniol de Finestres.
Més informació a: www.esfruita.com/assessorem/isma-prados-entrega-una-cistella-de-esfruita-al-guanyador-del-4t-concurs-de-la-festa-del-senglar-de-sant-aniol-de-finestres
Sí, ja l'he vist perquè sóc amiga vostra al facebook. I l'Isma Prados m'encanta!!! Gràcies per la visita
EliminaMarina, qué bacalao más rico, me gusta la combinación. Por cierto, he hecho el paté de pastanaga un éxito que debo a tí!! Nadie sabía exactamente qué llevaba. Besos.
ResponEliminaQue bien Conchi que gustara el paté!!!! Queda diferent que el gust de pastanaga tal qual, oi? Petonet!
EliminaUn àpat que m'encanta! M'afgrada molt la combinació de textures i colors que li donen els festucs i les trompetes. Te'n queda un platet?
ResponEliminaPetonets i bona setmana
He he... em sembla que se'm va acabar tot! Sinó te l'enviava per correu express... petons!
EliminaM´agrada tot!!! de bacallà sempre en tinc al congelador, tampoc he posat mai festucs, però la idea m´agrada molt!!petonets
ResponEliminaQueda molt acolorit, Sílvia! Si tens convidats sempre farà goig. petons
EliminaHola MARINA !!!que també vui un platet !!!!es tan bó, ens has de convidar !!! ja,ja....queda pendent...petonets i que siguis molt felìç .
ResponEliminaje je je. ok Mamilu! Queda pendent! petonet
EliminaQuina maravella de plat!!
ResponEliminaPetons.
Eduard.
Gràcies Eduard, un plaer compartir-lo amb vosaltres, encara que sigui virtualment. petons
EliminaQue pinta tiene este lomo de bacalao!! Besitos
ResponEliminaBesitos per tu també!
EliminaFascinant aquest plat!! un mar i muntanya totalment innovador per mi i segur que bonissim!!! no dubtis que fare la teva recepta aviat! petons
ResponEliminaJa em diràs què tal Roser! Un petonet, guapa
EliminaUn plat excel·lent, Marina! El bacallà m'encanta i aquest toc de color dels festucs recorden que ja arriba el bon temps!
ResponEliminaPetonets!
Anna
Sí, Anna! Per fi el bon temps! petons
EliminaJa veig que li has dit a l'Alba que no te'n queda... però és que fa una fila que tan de bo el tingués ara per sopar!!!!
ResponEliminaPetonets
Sandra
Oh.... no me'n queda, Sandra. però sempre se'n pot fer més! ;-) Petons
EliminaM'encanta el bacallá ....de tota manera!!!
ResponEliminaPetonets.
Petonets per tu!
EliminaMarina, el teu nivel puja dia a dia, en tot...
ResponEliminaNani
Marina aquest bacallà te molt bona pinta .....ha de ser bonissim.
ResponEliminapetons
Wuau quin bacallá més bo que has preparat, els festucs han d'estar de mort amb el bacallá
ResponEliminaPetons