D'aquesta manera va quedar el meu primer gaspatxo que incorpora fruita i verdures. No és perquè sí que el vaig fer, sinó perquè ara tinc un nou estri a casa; un vas americà. Un regal que enguany m'ha fet molt il·lusió i que em van regalar els responsables de Bon Preu i Esclat al XIIIè Concurs de Cuina que s'ha organitzat.
L'acte es va celebrar el passat 12 de juliol al City Park Hotel, a Sant Just Desvern i, és clar, no hi podia faltar perquè m'havien dit que també una servidora havia estat premiada. D'entre els guanyadors que vam acudir-hi vaig distingir, mentre ens esperàvem, els blocaires com el Miquel, o la Sandra i el Xavi d'Els Fogons de la Bordeta o... bé d'altres que encara no coneixia i que intentaré conèixer en una propera ocasió, perquè amb tanta gent no ens vam retrobar més.
Aquí tenim algunes fotos de l'acte, que va comptar amb l'inestimable Pep Nogué, el cap de comunicació del Grup Bon Preu David Poudevila, el President de la Federació Catalana de DOP i IGPToni Torrent, l'expert David Lienas, la metge nutricionista Magda Carlas i el cuiner Xavier Mestres. És clar, tampoc no hi va faltar el director de la revista Cuina Josep Sucarrats. Tots ells, uns incondicionals d'aquest premi en el qual cada any fan de jurat o organitzadors.
D'esquerra a dreta: Pep Nogué, Xavier Mestres, Josep Sucarrats, David Poudevida, Toni Torrent, Magda Carlas i David Lienas.
Pep Nogué, Xavier Mestres i Josep Sucarrats
Públic que va assistir a l'acte (guanyadors + acompanyants)
I ara, després de l'incís, anem a la recepta?
Ingredients:
4 tomàquets
2 talls de síndria gruixuts i nets
1/2 pebrot vermell
1 cogombre
60 g de pa sec
1 rajolí d'oli d'oliva verge extra
1 rajolí de vinagre de Xerès
1 grapat de fulles d'alfàbrega fresca
1 pessic de sal
El vas americà i els ingredients
D'entrada, comencem escaldant l'alfàbrega, però no tota, perquè en guardarem una mica per a fer-ne un oli. La refredem ràpidament amb gel i la reservem. A continuació, netegem la síndria de llavors i pell, pelem el tomàquet i també en traiem les llavors, tallem el pebrot a trossets, i ho posem tot dins del vas americà. Comencem a triturar a velocitat baixa. A mig camí, hi afegim el pa, el vinagre de xerès i l'oli d'oliva. I, finalment, la sal i l'alfàbrega escaldada. Accelerem la potència de la màquina i triturem bé. Si ho volem fer encara més fi, quan ja estigui tot ben triturat amb el vas ho podem passar pel colador xinès.
Ficarem el gaspatxo a la nevera entre una hora i una hora i mitja abans de servir. Aprofitarem aquesta estona per a preparar un oli d'alfàbrega amb oli d'oliva verge extra, un pessic de sal i l'alfàbrega crua que havíem reservat. Ho triturem amb la batedora i... a gaudir! Si us en sobra també el podeu congelar.
Aquesta recepta reuneix tot allò de: beus, menges i... et rentes la cara...
Bon profit!
I gràcies al grup Bon Preu i Esclat pel premi. I per molts anys més amb aquest èxit!!!
I gràcies al grup Bon Preu i Esclat pel premi. I per molts anys més amb aquest èxit!!!
Ohh Marina, que lástima, yo también estuve, jejej!!
ResponEliminaQue bien va la batidora,para hacer estos ricos gazpachos.
Con tu permiso me guardo las fotos, que yo no hice.
Quina llàstima que no ens veiéssim, Dolors! I tant que pots guardar-te les fotos. I si en vols més m'ho dius, que encara en guardo alguna més. Petons!
EliminaGoog morning,Marina:
ResponEliminaUn gazpacho sui generis... que seguro será delicioso en días de calor. Felicidades por el premio. Nos sabe muy mal no haber coincidido contigo... porque también estuvimos allí. El "cacharro" funciona estupendamente y es un bonito regalo. Ahora a disfrutarlo y a elaborar recetas divertidas.
Saludos desde Waterbridge.
-Andy-
Vaja, Eva, llàstima que no ens trobéssim! Hi havia tanta gent que no m'estranya, de fet. va molt bé, la maquineta, sí!!! Petons
EliminaSi ya de por sí el gazpacho es rico y refrescante, con la sandía debe quedar de cine! Tomo nota!
ResponEliminaVa quedar bona, sí, amb la síndria encra queda més bona!
EliminaSuper fresquito para estos dias de calor!
ResponEliminaSí, i es pot repetir sense remordiments!!
EliminaEIII! Merci! Si accedeixo des del firefox sí que puc veure la pàgina!!! Quina alegria poder tornar per aquí!!! :D
ResponEliminaVisca! Quina alegria tornar-t'hi a veure! És que som de la ceba, nosaltres... hi hi hi. Petonet!
Eliminamoltes felicitats pel premi, i a gaudir-lo!
ResponEliminala primera recepta que has fet amb el teu nou estri no podia ser més bona i refrescant :-)
Gràcies Manel! Ets un sol
EliminaUn buen gazpacho ahora es de lo mejor!
ResponEliminahttp://juegodesabores.blogspot.com.es/
gràcies noies! encantada de saludar-vos.
EliminaMmmm amb l'alfàbrega té que ser molt bo tambe!! T'ha quedat genial! Petons
ResponEliminasí, queda molt aromàtic... ! Gràcies guapa
EliminaMolt bo i refrescant. Petons!
ResponEliminaAna de: 5 sentidos en la cocina
Marina jo també hi era, al costat d'en Miquel, vam anar junts!!!!!!!!!!!! quina casualitat i no ens vem conèixer, be, a la propera haurem de portar un cartell, ja,ja,ja.
ResponEliminaAmb aquesta batedora ja no tens mes excuses, ara gaspatxo a dojo
Petonets
oh, Carme!!! També hi eres? Ja em va dir el Miquel que anava molt ben acompanyat ;-) A veure si un altre dia portem aquest cartell que dius! hi hi. Petonets
EliminaooHHHH!! Què callat que t´ho tenies! I jo que ho tinc a 4 passes...Espero que treguis un bon profit d´aquesta batedor que surt en totes les cuines americanes... El gaspatxo es veu superrefrescant.M´agrada el toc d´alfàbrega. Fa estiu.
ResponEliminaje je... és que no va sortir el tema... doncs res, a beure gaspatxo! Petonet, guapa
EliminaMolt bon regal, felicitats, li treurás bon profit segur !!!
ResponEliminaPetonets.
Això espero! De moment, estic en acció... he he. Petonet!
Eliminael proximo concurso le pedimos a BonPreu que nos junte a todos los blogers en una ala del local,para poder conocernos con los demas,porque contigo nos vimos en al cola pero luego ya no nos vimos.
ResponEliminaveo que ya le has sacado el jugo al regalo que nos hicieron,un gazpacho asi es tremendamente rico y la albahaca le va divino
peto
ok, fet! la propera vegada que ens posin junts. Em va saber greu no tornar-vos a veure... :-(
EliminaSi me'l fas en salmorejo te'l compro ara mateix, qe el cogombre i jo no som massa bons amics...!! jjeeje petons
ResponEliminaCap problema, Roser! Aquesta maquineta ho tritura tot! ha ha. Petonet
EliminaEnhorabona Marina, es un bon regal, molt xulo, segur que queda tot ben triturat i a més molt bo.
ResponEliminaPetons.
gràcies Ana!
EliminaJo també i vaig ser!! Llàstima de no trobar-nos! La batidora va genial, jo ja he començat a fer-me sucs, mmmmmm
ResponEliminaUna abraçada
Òndia! També hi eres? Doncs el proper cop sí que haurem de demanar que ens posin junts, eh? QUina llàstima, no trobar-nos. Jo els sucs els faig amb la liquadora, però ara podrem fer batuts, cremes, triturats de tota mena amb el súper electrodomèstic! haha. Petons
EliminaAl proper evento quedem abans i així ens coneixem!
ResponEliminaok, fantàstic! Perquè la veu sí que ens la coneixem, he he, i això no pot ser! Bé, jo ja et vaig veure millor, recollint el premi davant de tothom. Ara, amb el curset de fotos que faràs ja no hi haurà qui t'atrapi!!!
EliminaOoooh, i quina patxoca que fa el vas americà, eh? Nosaltres ben contents que vam quedar! jejejeje Quina llàstima no haver-te pogut saludar com cal, massa gent! A la pròxima, com diu el MA, quedarem abans!
ResponEliminaPetonets
Sandra
Ostres, jo sempre vaig tard i me n'assabento de les coses a pilota passada :-(
ResponEliminaFelicitats pel premi.
PTNTS
Dolça
Enhorabona pel premi!!!
ResponEliminaJust avui he comprat síndria i anava pensant en buscar una recepta per fer-ne gazpatxo i tatxant.... obro l'ordinador i em trobo amb la teva. Ara ja no tinc excusa, he de fer el gaspatxo ja!
Salut!
El provaré! Una abraçada Marina!
ResponElimina