Dimecres va ser el meu sant. No, no és que ho celebri gaire, de fet, gairebé gens. Però enguany l'atzar ha fet que aquesta celebració fos especial, perquè ho vam poder celebrar tot sopant al restaurant grec Dionisos. Aquest és un restaurant que ha obert fa 6 mesos al carrer d'Aribau. 50 (Eixample esquerre). Alhora, però, per a mi és un restaurant amb molts records... m'explico.
El cuiner del Dionisos és Jordi Tubert, l'antic xef del restaurant Alexandros, del qual ja us vaig parlar fa uns mesos, quan el restaurant va celebrar el 10è Aniversari Alexandros. En aquest restaurant, situat a Sabadell, hi havia fet de cambrera durant un temps i, és clar, quan en Jordi ens va dir que es veia obligat a tancar nosaltres ens vam posar molt tristos... hi havia molts records dins d'aquelles parets que ara s'esfumaven... En Jordi ens va dir, però, que tenia un projecte en marxa a Barcelona i que ja ens diria coses quan arribés el moment... i el moment ja ha arribat!
Com he dit, el Dionisos és un restaurant molt nou, tant, que encara fa olor de nou, he he. Ho notes només en entrar. L'interior és espaiós, auster d'aquella manera que a mi m'agrada, sense decoració barroca o abusiva, terra de rajola hidràulica, alguna paret també, voltes de canó al sostre, pintades de color gris i blanc trencat, que s'escapen dels ja suats grocs i colors butano actuals, i rematades amb fusta clara, persianes grogues a l'entrada precioses, una il·luminació molt original i, sobretot, una barra a l'entrada feta de marbre 100%, rebaixada en formes arrodonides, el pont tibetà d'ampolles d'esperits i licors s'hi subjecta just a sobre. Aquí en teniu algunes imatges:
Aquest és el Iaris, cambrer. És de Creta i, per tant, si sabeu grec modern ho podreu aprofitar (no és el nostre cas :-/ )
Des de l'entrada, s'entreveuen els diferents espais. Tres sales amples i lluminoses, però sense enlluernar.
Taula per a grups
Una estanteria amb productes grecs decora una de les parets de l'entrada.
Bé, després d'haver-nos situat i haver parlat força estoneta amb en Jordi ens vam entaular. Ens vam trobar davant d'una carta molt familiar, treballar en un grec t'ensenya a aprendre paraules que abans podien ser-nos del tot desconegudes. Vam optar per un menú de 15€ molt complet, que també fan de nit. Primer, segon, postres, aigua, vi i cafè. Amb regal extra, per aquelles coses de ser com de la família... he he. Doncs bé, vam començar per treure'ns la gana amb unes olives:
Olives negres gregues
Vam seguir amb...
ELS PRIMERS
Un rissoto de peix i marisc, quina sorpresa! Cuita al punt, cremós sense abús i amb un gust de peix increíble! Ens va encantar.
Mezzés (tzatziki, taramosalata, melitzanosalata, hummus, dolmades, feta i falafel).
Pa de pita
ELS SEGONS
Melitzanes amb verdures acompanyades d'arròs blanc.
LES POSTRES
Iogurt grec amb mel, nous i ametlles
Iogurt grec amb fruites i mel de regalèssia
EL VI
Vi blanc, de gust afruitat que recorda una mica la retsina
PER A REMATAR
Xarrup de Mavrodafni (literalment, llorer negre, vi dolç provinent de la regió de Cafalònia
Xarrup de Tsipouro (destil·lat d'alta graduació i sec)
´
Fins aquí vam arribar. Segur que repetiré perquè tot em va semblar bo. El local, el menjar, l'atenció, el preu... En fi, queda clar que jo el recomanaria, oi? ;-)
Apa Marina com et vas posar eh! Quins plats més ben presentats i bons.
ResponEliminaUna bona celebració, sí senyora!
Bon cap de setmana,
Nani
Per casualitat, i l'he celebrat! Un sant molt mediterrani, ja ho veus... he he. Petonets!
EliminaFelicitats! M´encanta la cuina grega. Hi podríem fer una trobadeta, no trobes? Ah! i en Laris l' aprofito amb grec modern o antic, tant se val!
ResponEliminaJA JA JA! Com ets, eh? Però la veritat és que el noi era "interessant"... i té una veu molt maca. ;-)
EliminaHaurem de desempolsar el grec clàssic a veure si "cola" amb aquest xicot... (he, he). M'encanta el menjar grec (bé, de fet tot el de la Mediterrània Oriental) i aquest restaurant fa molt bona pinta ! Felicitats pel sant, Marina, i m'apunto la recomanació per un soparet d'estiu. Una abraçada, guapa !
ResponEliminaJo! Qué envidia! Me encanta la cocina griega! Ojala huebiera restaurantes así por aquí...
ResponEliminaAquestes recomenacions van molt bé, els platas es veuen molt bons i a un preu raonable que avui en dia les butxaques estàn molt escurades.
ResponEliminaPetons.
se m'ha fet la boca aigua només de veure els plats....me'l guardo als "restaurants pendents de visitar", que m'encanta la cuina de fora!!! i pel que es veu aquesta es extraordinaria!! petons
ResponEliminacaray pues lo celebrastes muy bien y el menu esta muy bien y el precio tambien.Tomo nota del dionisos
ResponEliminabon cap de setmana
peto
Una celebració molt bonica i una vetllada molt especial. Fa anys que no he anat a un estaurent grec. M'agrada la decoració del local, sobretot el terra.
ResponEliminaPetons i felicitats
Es veu xulisim!
ResponEliminaPer mi també en porta, de records... Quina nostàlgia...
ResponElimina