dimarts, 15 d’octubre del 2013

Ensaïmades farcides (dolces i salades)


No fa pas massa setmanes que vaig veure al blog Quina Bona Pinta una recepta d'ensaïmades ràpides i fàcils de fer. I com que no m'acabo d'atrevir encara a fer la massa de l'autèntica d'ensaïmada, la que es treballa amb saïm (d'aquí el nom de la cosa...) o mantega, i la que necessita un procés llarg d'elaboració, no vaig dubtar ni un moment en intentar elaborar aquesta recepta més senzilla i, perquè no, també ben bona. 

Em vaig decidir a fer-les petites i fer-ne una mostra 'd'aprofitament', que ens servissin tan pel salt com pel dolç. Així que vaig aprofitar els ingredients oberts, dolços i salats, que tenia a la nevera i al rebost per farcir-les. Heus aquí el resultat:

Ingredients:
2 làmines de pasta de full
1 rovell ou per pintar
sucre llustre
cabell d'àngel
xocolata de fondre
pernil dolç
formatge tronchón


D'entrada, el que fem és estendre la làmina de pasta de full, si pot ser, intenteu que sigui una massa rectangular, i en feu tires d'uns 3 cm d'amplada. A cada tira, de llarg, hi escampeu els ingredients. Fem el mateix tantes vegades com calgui, en funció de les làmines que tinguem.


A continuació, enrotlleu amb cura els rectangles, col·locant un extrem per sobre l'altre, perquè es segelli bé la massa i retingui el farcit, i feu un xurro amb tot el que doni de sí. Així:



A continuació, feu el mateix amb totes les tires de pasta de full que heu omplert amb farcit, i dsesprés enrotlleu els xurros en forma d'espiral, de dins cap a fora.


I, quan ja tingueu l'ensaïmada muntada, la pinteu amb ou batut.


Les poseu a coure al forn durant uns 15 minuts a 200 ºC en posició forn. Els últims 5 ho posem en posició gratinador. 


Les traiem del forn i esperem que es refredin una mica. A temperatura ambient, hi empolsem el sucre llustre, jo també n'hi poso a les ensaïmades salades perquè m'agrada el contrast dolç-salat.

I ja ens les podem menjar!



















37 comentaris:

  1. Dons si, Marina, perfectes per aprofitar aquesta pasta de full, encara que no cal esperar a tenir sobres, ho trobo boníssim tant el dolç com el salat.
    Un petó

    ResponElimina
  2. Guau Marina, quina idea més original i senzilla per fer una ensaimada, i a més ,m'encanta això de que siguin salades, que sempre ens llancem a les dolces!
    Petons!

    ResponElimina
  3. Nyammmm!!! Unes ensaïmades fàcils de fer i boníssimes al paladar!! T'han quedat perfectes!!!! Ara me'n menjava una per esmorzar, o dues jeje. Petons

    ResponElimina
  4. Y la tira que te falta por rellenar te sugiero que pongas pera, morcilla y piñones. Venga que el comentario siguiente te deje una nueva propuesta y a la noche vengo a recogerlas todas. ¿Que os parece?
    Hasta la noche.
    Blanca de
    JUEGO DE SABORES

    ResponElimina
  5. Una recepta fantàstica: si senyora! A més, així petites també podrien servir per un aperitiu o per portar a una festa. No sabria per quina versió decidir-me: dolç o salat... les dues un 10!! :)
    Una abraçada

    ResponElimina
  6. Quina bona pinta que fan aquestes ensaïmades!... i una molt bona idea per aprofitar la pasta de full...

    ResponElimina
  7. No seran les autèntiques ensaïmades, però fan una pinta excel·lent!!!!!!!!!!!!! Mmmmm.... Ja que veig que t'has animat amb un farcit salat, et recoman (quan t'animis amb les autèntiques) a posar-hi pebres torrats per damunt! És boníssima i diferant!

    ResponElimina
  8. Ai sí, faciletes i molt xules t'han quedat! Això ho hem de probar :) Petonàs

    ResponElimina
  9. Excel-lent recepta amb un aspecte ! Uhhhhhhhh.
    Petons

    ResponElimina
  10. Ostres Marina, aixó si que es una recepta per frionfar, tant per uns postres, com per pica a pica entre amics. A més, molt divertides de fer. Me les apunto!!

    Cuina d'Emergència - http://cuinademergencia.blogspot.com

    ResponElimina
  11. Quina recepta més bona, així petitones pots fer-les de varis farcits. Per preparar aquestes ensaïmades, no cal esperar a tenir sobres de res.
    Queda anotada amb el teu permís
    Petons

    ResponElimina
  12. Molt guapes i molt bé les explicacions!! els Vilaró, Muntada i Andrevi li ha sortit competència de la bona!. Aquesta recepta la farem aviat!
    Salutacions,
    Josep Maria

    ResponElimina
  13. Ja les havía vistes i les tenía pendents de fer.....Així que sols em confirmes el que ja creía.......Les faré i ja et contarè. Es una manera sencilla de quedar super bé----Gràcies !!!!!!!

    ResponElimina
  14. Quin goig...Mare de Déu, t'han quedat precioses...Els en faré unes quantes a les nenes ben aviat!!! Petons!

    ResponElimina
  15. jo com sóc de salat, em quedo amb les salades definitivament!! Encara que a les dolces tampoc els hi faig un lleig eh ;P

    ResponElimina
  16. Què maques t'han quedat!!! crec que la pasta de full és de les millors masses que s'han inventat!!! petó

    ResponElimina
  17. Tan quedat d'allò més boniques i per tant, d'allò més bones!!! A veure si m'animo a provar-les que semblen ben senzilles i bones

    Petonets

    ResponElimina
  18. Qué sorpresa de ensaimadas, me gusta la idea, qué sencilla. Besos

    ResponElimina
  19. aviam aviam!! Amb hojaldre??!! saps que crosanets si, pero ensaimades mai se m'hagues ocurregut fer-les amb pasta de full, i m'encanta la idea! de debó tenen gust a ensaimada!??? jeje petons

    ResponElimina
  20. Doncs amb la pasta de full queden molt bé, a jutjar per les imatges. I és una manera ràpida de poder menjar ensaïmada quan ens vingui de gust. Bona idea, Marina. Petons.

    ResponElimina
  21. Quina bona pinta que fan aquestes ensaïmades!!!. Ara mateix me'n menjaria almenys un parell :)
    Conxita

    ResponElimina
  22. Marina, que bones aquestes ensaïmades, encara que jo em quedo amb les salades.

    ResponElimina
  23. Màgradaría un dia fer les autèntiques esnsaïmades, pero em fa una mica de mandra, segur que amb la pasta de full no em fa tanta i també es veuen molt bones.
    Petons.

    ResponElimina
  24. muy buena idea Marina y mas rapido y sabrosas tambien porque el hojaldre tiene ese toque crujiente.Unos rellenos muy acertados
    Bss

    ResponElimina
  25. Ep, quina recepta, aquestes ensaïmades tenen trampa, han deser boníssimes amb aquests farcits. N'he de provar de fer algun dia!

    ResponElimina
  26. Em guardo la teva versió, m'encanta, que això del saïm a mi em fa una cosa... Menjar-m'ho no, ho dic per les ensaïmades, però fer una recepta que en porti si.
    Petons.

    ResponElimina
  27. Ensaïmadetes amb pasta de full, heheh
    És que la fem servir per taot la pasta de full, eh :-)!!!

    A mi em passa com a tu, la pasta d'ensaïmada em fa com a cosa... i de ben segur que no n'hi ha per tant!
    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
  28. Aixi enroscades...quina bona idea !!!!en quan tingui el forn arreglat mi poso !!!!!
    Petonets.

    ResponElimina
  29. Quina passada d'ensaïmades!!! I facilícimes!!! Petonets!

    ResponElimina
  30. Marina, és genial el teu blog! I les ensaïmades.... una passada! crec que tes "tunejaré" per treure-hi blat i sucre, per postejar-lo al meu blog! :) Una abraçada!

    ResponElimina
  31. Unes ensaimades genials, fàcils, ràpides i bones!! jo crec que em quedo amb la de xocolata!!

    ResponElimina
  32. T'han quedat molt i molt be i molt ben esplicat.

    ResponElimina
  33. Vaig fer una vegada ensaimades i no em van agradar, tinc que veure si amb aquesta recepta ..... la pinta la tenen espectacular!

    B7ssss

    ResponElimina
  34. M'ha agradat molt el "truqui" de fer servir pasta de full!! Aixi es mes facil disfrutar-les. Un peto!

    ResponElimina
  35. JA fa dies que tinc ganes de provar-les aquestes ensaimades. Amb lo fàcils que semblen!! petons

    ResponElimina
  36. Que bones i que senzilles Marina!! Que socorreguda que és la pasta de full!!! Així són molt faciletes i en un moment les tens llestes per gaudir!!! T'han quedat genials tan les dolces com les salades!

    ResponElimina
  37. Quina il·lusió veure que no només ens segueixes sino que podem compartir receptes. Aquestes ensaimades de diversos gustos superen la nostra. Felicitats!!!

    ResponElimina

Gràcies per visitar-me, m'ajudes a seguir aquí! Fins aviat!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...