Ja sé que, amb aquesta tapa que avui us proposo, no descobreixo res ni faig cap invent genial. Però em venia de gust presentar-vos-la per dos motius: el primer, perquè aquesta setmana l'hem estat comentant amb una company de la feina a qui també agrada molt cuinar; el segon, perquè ja fa temps que entre els blogs es va posar de moda i jo encara no havia intentat mai fer-la. Després de veure'n el resultat, he de dir que m'ha agradat molt, de gust i estèticament, i que segurament en milloraré alguna cosa quan la torni a fer, perquè està clar que aquesta tapa tornarà a caure.
No sé com us agrada a vosaltres, la truita de patates, si amb ceba o sense. A casa som 100 % de truita de patata i ceba, així que aquesta és l'opció que us proposo a continuació i que espero que us agradi. Ja veureu que és molt fàcil i que els ingredients que neessitareu probablement els teniu a casa.
Ingredients (per a dues persones):
Patates (3-4)
1/2 ceba
2 pebrots verds italians (procureu que siguin rectes)
1 pessic de sal
3 ous
Comencem la preparació pelant les patates i tallant-les a daus. Fem el mateix amb la ceba.
Ho posem a sofregir en una paella, amb una mica d'oli i un pessic de sal, fins que les patates i ceba quedin daurades.
A continuació, batem els ous i incorporem les patates i ceba.
Ara, tallem les cues del pebrot, i els farcim amb l'ou, patata i ceba.
Posem a escalfar una paella. Quan sigui ben calenta, hi col·loquem el pebrot farcit, cap per avall, perquè l'ou quedi segellat i formi com una tapa, de manera que evitarem que ens vessi el contingut.
Ara, estirem els dos pebrots i els anem fregint amb una mica d'oli, i un pessic de sal per sobre. Els anem girant fins que quedin torrats. Un cop són tous, els traiem del foc i tallem rodanxes de pebrot amb truita.
Ja quasi ho tindrem a punt. Disposem les rodanxes sobre un plat o planxa de pissarra, hi afegim un rajolí d'oli d'oliva i unes escates de sal. Si ens sobra una mica de farcit, com em va passar a mi, en podeu fer una truita per a completar i ja ho teniu!
La truita d'aprofitament...
Qué original! Tapa de alta cocina! Enhorabuena!
ResponEliminaQué original, una tapa deliciosa y sana. Besos
ResponEliminaM' agrada molt la presentació amb aquest embolcall de carbassó. Quasi sempre es destaca la truita...i tu has fet una preciosa amalgama. Per llepar-se els dits.
ResponEliminaOstres, potser no descobrirás res, pero aquests pintxos de truita amb pebrot italià... o mitjó de pebrot italià amb truita, son genials!! Intentarem fer-los a casa.
ResponEliminaPetons!!
Cuina d'emergencia
Molt original!! Petonets!
ResponEliminaQue rico y encima la tortilla, menudo festín me daría huuuuu.Besosss
ResponEliminaa mi em passa com a tu, fa temps que la veig pels blogs però encara la tinc pendent. Hauré de posar-m´hi, que té una pinta deliciosa!
ResponEliminaA més de bó es que la presentació queda molt maca. He fet la recepta un parell de vegades i ara al veure-la de nou tindré que tornar-la a fer.
ResponEliminaPetons.
Ostres! Doncs jo encara no l'havia vist mai així presentada i m'ha agradat molt! Jo sóc molt de truita de patata i ceba, més que de patata sola i si a més porta pebrot verd, encara m'agrada més! Me l'apunto ;)
ResponEliminaPetons!
Molt bona idea, segur que no trigo a fer-la, ja que la truita de patates és una de les meves debilitats. Petons !!
ResponEliminaBen tornada Marina! Una tapa fantàstica, un petó!
ResponEliminaLes receptes que m'agraden
Ostres Marina, com us cuideu!!!! Una bona tapa. Molts petonets
ResponEliminaMarina una tapa muy buena y facil y el pimiento le va genial de esta manera
ResponEliminaPeto
Uuuauauuu!! Quina presentació més original!!! I que bona.......mmmmm....
ResponEliminaPetons,
Olga
Ostres Marina quina coincidència, aquest estiu per acomiadar les vacances tota la colla varen fer el assortit de truites com cada any, jo vaig preparar uns pebrots farcits de truita de patates i ceba, tot i que la presentació es més casolana hehehe
ResponEliminaMolts petons